która idealnie się ze śledziem komponuje. Wyszło bardzo pysznie. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia
Kulinarne przygody GatityKrokiety orzechowe Uwielbiam krokiety orzechowe za ich intensywny, gorzkawy smak i aromat pietruszki. Są przepyszne z kapustą z grzybami i jako dodatek do ryby - smażonego karpia
KorniszonkiSernik z cynamonem, najłatwiejszy sernik dla początkujących Sernik z cynamonem - przepis, który spodoba się wszystkim zabieganym, zapracowanym i leniuszkom. Wystarczy 5 minut i ciasto na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKotleciki grzybowe z suszonych prawdziwków Kotleciki z suszonych grzybów oraz panierowane kapelusze prawdziwków robiła moja św. pamięci Babcia. Na wiele lat grzybowe kotleciki zniknęły z naszego
KorniszonkiStollen strucla bożonarodzeniowa - tradycyjne niemieckie ciasto drożdżowe Stollen strucla bożonarodzeniowa to tradycyjne niemieckie ciasto drożdżowe z dużą ilością bakalii. Smażona skórka pomarańczowa i rodzynki namoczone
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową Jaką wyciskarkę wolnoobrotową wybrać Czy warto kupić wyciskarkę wolnoobrotową - nad tym pytaniem po raz pierwszy zastanawialiśmy się kilka lat temu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPiernik staropolski z orzechami, rodzynkami i skórką pomarańczową Prawdziwy piernik staropolski dojrzewa dwa razy - pierwszy raz po zarobieniu ciasta, drugi raz po upieczeniu. Ten piernik , pełen
KorniszonkiPierniki z witrażem z landrynek Pierniczki z okienkiem wypełnionym witrażem z landrynek to piękna i pyszna ozdoba świąteczna. Ich wykonanie jest banalnie proste, a efekt końcowy
KorniszonkiChlebek turecki żulik - przepis na tradycyjny słodki chleb Chlebek turecki żulik nawiązuje nazwą i składnikami do pysznych tureckich wypieków. Żulik to tradycyjny chleb regionalny, bardzo
Kulinaria - potrawy z różnych stron światachyba najprostsza sałatka śledziowa, z kilku składników. Odpowiednia dla tych, którzy nie lubią sałatek z majonezem. 1 opakowanie filetów śledziowych a'la MATJAS korzennych 3 duże ziemniaki 2-3 ogórki kiszone 1 łyżka musztardy słodko-ostrej Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Płaty śledziowe, ogórki i ziemniaki pokroić w kostkę, dodać olej
Praktyczna plBolesławca. Mieszkam na Śląsku jednak na tyle długo, że mogłam podpytać o hekele tu i ówdzie, jednocześnie podglądając Remigiusza Rączkę. Oglądałam odcinek z nim, w którym robił tę sałatkę i mówił, że nie dodaje majonezu. Szef kuchni, z którym był ten odcinek powiedział, że z kolei on dodaje. Ja również dałam. Moi teściowie np. czasem dodają masła. Jeżeli chodzi(...)konsystencję hekele, możecie sobie pokroić w drobną kostkę, w większą, w trójkąty albo możecie zrobić z niej pastę. Sałatka wyszła w dechę. Składniki: 2 filety śledziowe 2 ogórki kiszone 2 małe cebule 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy pieprz Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie
Kardamonovysoku pomarańczy będzie idealnym daniem na wigilijny stół. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy
Kulinarne przygody GatityKruche ciastka z pieczątką Ciastka z pieczątką lub ciastka ze stempelkiem są uroczym i pysznym dopełnieniem nie tylko świątecznych posiłków. Ich przygotowanie to czysta przyjemność, szczególnie
KorniszonkiSkładniki: 15 dkg sera żółtego 100 g kabanosów 1 puszka mieszanki meksykańskiej do sałatek 1 cebula 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce, kabanosy pokroić w … Czytaj dalej Szybka sałatka
czarrna od kuchniSmaczna sałatka z kapusty i buraczków czerwonych z dodatkiem cebuli i papryki, można ją jeść bezpośrednio po przyrządzeniu lub włożyć do słoików i zagotować na zimno. Ja co roku robię taką sałatkę w słoikach na zimę i mam gotową przystawkę do obiadów, wszystkim bardzo smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2kg ugotowanych buraków 2kg białej kapusty posiatkowanej 200dg czerwonej papryki 200dg
Danka Pichci