Wegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadietaszybki obiad. Bulgur jest smaczna i prosta do przygotowania. W połączeniu z tofu i szpinakiem tworzy pyszny fit zestaw. Miks kaszy, tofu i szpinaku jest bardzo smaczny i sycący. Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Przepis na kaszę z tofu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSoczyste, smaczne z kurczaka roladki na świeżym szpinaku poukładane, kilka składników do tego dodane, skropione sosem koperkowym dało w efekcie finalnym, sałatkę o smaku wyjątkowym. Składniki na 2 porcje: 50 g serka śmietankowego np. z ziołami, przyprawa uniwersalna , sos sałatkowy koperkowo- ziołowy, filet z kurczaka, listki świeżej bazylii, 2 garści świeżego szpinaku, 2 bardzo małe cebulki czerwone, 2 łyżeczki ziaren
Moniki SmakołykiPasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Cielęcina pieczona Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze
Dorota SmakujeMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SAŁATKA Z GRILLOWANYMI GRUSZKAMI, RUKOLĄ I SEREM PLEŚNIOWYM to idealna... Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYMI GRUSZKAMI, RUKOLĄ I SEREM PLEŚNIOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEdanie wegańskie lub podać do mięsa. Podjadam bób już ugotowany…przepadam za nim ale sałatka z bobu jest jeszcze lepsza! Sałatka z bobu Składniki: 500 g bobu 1 cukinia, około 400 g 1 cebula 200 g mrożonego szpinaku 100 g kaszy gryczanej, u mnie palonej 3 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki świeżego oregano 2 łyżki oliwy(...)rozgrzanej oliwie. Dodaj mrożony szpinak. Smaż aż woda ze szpinaku odparuje. Pokrój cukinię w grubą kostkę i podsmaż na drugiej patelni. Dopraw solą. Do szpinaku dodaj teraz kaszę i obrany bób. Smaż aż sałatka będzie gorąca, po czym dodaj cukinię. Dopraw solą, pieprzem i chili i delikatnie wymieszaj. Posyp pietruszką i podaj na ciepło np. z sadzonym jajkiem
codojedzeniamniejszą ilość sałatki, składnikami można dowolnie manipulować - co kto lubi ;) A że na działce wyrósł las bobowy, ta sałatka będzie często w lawendowej kuchni ;) Sałatka z bobem Składniki: bób 3 jajka garść szpinaku garstka słonecznika 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz czosnek granulowany świeży koperek Przygotowanie: Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli, 1 łyżeczki
Lawendowe Niebocamembertem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Buraczki tarte Farfalle z brukselką, natką pietruszki
Moja smaczna kuchniabardzo sycące danie, które równocześnie jest lekkie i zdrowe. Sałatka stanowi wariację na temat popularnego w krajach wschodnich dania z cieciorką, brukselką i miętą. I ulepszoną, lekką wersję starego i dobrego grochu z kapustą ;-). Składniki: 2 puszki cieciorki 40 g brukselki 1/2 szklanki kaszy bulgur Mała szalotka 2 duże garście szpinaku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Przyprawy: Do cieciorki(...)czosnkiem, posól. Smaż, aż szpinak lekko zwiędnie, około minuty. Zdejmij szpinak z patelni. Krok 4 Wyciągnij warzywa z piekarnika, przełóż do głebokiej misy i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj z kaszą bulgur. Smacznego! Artykuł Sałatka z cieciorki i brukselki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzdressing uwodzący zapachem bazylii. Polecam :) 4 porcje: 8 gofrów: szklanka mąki szklanka kefiru pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów 2 jajka dodatkowo: czerwona papryka żółta papryka zielony ogórek świeży szpinak 4 jajka przyprawa Vegeta Natur pikantna z chili łyżeczka sezamu dressing bazyliowy: garść listków bazylii 6 łyżek wody 2 łyżki soku z limonki(...)miksujemy z kefirem, proszkiem do pieczenia, przyprawą Vegeta Natur do sałatek i dipów i żółtkami. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Warzywa kroimy w plasterki, szpinak myjemy. Na 4 gofry nakładamy warzywa, oraz jajko sadzone doprawione
Mienta blogDalszy brak dostępu do piekarnika ma swoje plusy, bo pozwala mi na urozmaicenie przepisów sałatkowych na blogu. Sałatka z ryżem i warzywami będzie należeć chyba do
Pink EnvelopeJeżeli jeszcze nie widzieliście najnowszego magazynu Kocioł to zachęcam do lektury :) Nie poprzestańcie tylko na pięknej okładce, bo w środku czekają na Was m.in. apetyczne przepisy
Pink Envelopeprzydadzą się Wam 😊 ŚNIADANIA i KOLACJE 1. Grzanki ze szpinakiem i jajkiem 2. Labneh - domowy twarożek z naturalnego jogurtu 3. Jajka sadzone na szpinaku, z pieczarkami i pomidorami 4. Sałatka z awokado i tuńczyka 5. Bruschetta z pomidorową salsą 6. Bruschetta caponata 7. Grzanki a'la caprese 8. Tosty z pastą
Codzienna kuchnia niecodziennaJeżeli jeszcze nie widzieliście najnowszego magazynu Kocioł to zachęcam do lektury :) Nie poprzestańcie tylko na pięknej okładce, bo w środku czekają na Was m.in. apetyczne przepisy
Pink EnvelopeNie każdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaobfitszy z deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo polski
Ugotowane pozamiatanelazanię. Lazania doskonale smakuje także po odgrzaniu. Lazanię ze szpinakiem jeść możecie jako danie samodzielne, lub podać z grillowanym fletem z kurczak/indyka i lekką sałatką. Składniki: 12-15 płatów makaronu do lazanii 1 opakowanie szpinaku mrożonego 250 g sera ricotta 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 150 g tartego sera żółtego gałka muszkatołowa pieprz sól sok z cytryny
kolorowotorcikowosałatka do pracy. Zawsze do pracy biorę ze sobą obiad. Najczęściej jest to sałatka. Dzisiaj taką proponuję. składniki: - sałata - szpinak - pomidorki - ser bałkański - papryka czerwona - łyżka orzechów: nerkowca, ziemne, laskowy, włoski - troszkę suszonej żurawiny, rodzynek, ziaren słonecznika - brzoskwinia polska dojrzała - dresing: ocet morelowy, oliwa z oliwek
SMYKWKUCHNIŁosoś to coraz to popularniejsza w Polsce ryba jeśli chodzi o ryby świeże. Znajdziemy ją już niemal w większości marketów więc na pewno kiedyś skusicie się
Kuchnia PROzdrowotnajest bardzo popularna, jednak każdy robi ją inaczej... jedni robią z mixem sałat, inni z mozzarellą... ja przedstawiam Wam moją wersję na tą pyszną i prostą sałatkę :) Składniki: 3-4 garście świeżego szpinaku, 2-3 suszone pomidory, 1/4 fety, słonecznik łuskany, żurawina suszona. sos: 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka płynnego miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek. Przygotowanie
Aga w kuchniprzykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy czy ketchup. :) Smacznego
Kuchnia Ellie