Składniki: - 1kg świeżego bobu - 300g makaronu spaghetti - podwójna pierś z kurczaka - 250ml śmietany 30% - zioła prowansalskie - sól, pieprz - curry - słodka papryka - opcjonalnie żółty ser/parmezan
Coś z niczegopracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA: - 1/2 papryki czerwonej konserwowej (możesz też użyć świeżej) - fasolka biała konserwowa 1/2 puszki - 1/3 pęczka obgotowanych szparagów zielonych (czubki
SMYKWKUCHNIjogurt z czosnkiem i przyprawić do smaku solą i pieprzem . Tak przygotowany sos połączyć z sałatką. Pieczona pierś z kurczaka Składniki na 2 porcje: 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki oleju Ulubione zioła lub przyprawy (u mnie słodka i ostra papryka w proszku tym razem) Sól Pieprz Przygotowanie: Olej wymieszać z przyprawami oraz solą i pieprzem
Fabryka pomysłówSałatka zrobiona przez moją córkę..kiedyś robiła podobną, ale tym razem dodała ser sałatkowy..pyszna była.. 2 filety drobiowe przyprawa do gyrosa kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 ogórek świeży 1-2 ogórki korniszony 1 pomidor kawałek sera sałatkowego typu feta 1 ząbek czosnku majonez sól, pieprz Filety pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros.Odstawi
Moje domowe kucharzenietego co mamy aktualnie w lodówce. Zawsze jest to eksperyment i zazwyczaj jest on udany, gdyż sałatki nie potrzebują wielu dodatków by były pyszne. Wystarczy odpowiedni dressing i ulubione składniki. Składniki: kilka listków botwiny i szpinaku szczypta soli łyżka soku z cytryny kawałek papryki 1 pomidor malinowy kawałek ogórka ser feta prażone nasiona słonecznika 3 jajka ugotowane na miękko
Mango PapajaSAŁATKA Z KURCZAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM WITAM SERDECZNIE MAM DLA WAS DZISIAJ SAŁATKĘ,KTÓRĄ WYMYŚLIŁAM OSTATNIO I SMAKOWAŁA WSZYSTKIM PROSTA I SMACZNA SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: GOTOWANA LUB PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA ŻÓŁTY SER KUKURYDZA OGÓRKI KONSERWOWE SŁOICZEK SELERA CZERWONA PAPRYKA SZCZYPIOREK MAJONEZ, ŚMIETANA I ODROBINA KETCHUPU SÓL , PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PIERŚ,PAPRYKĘ I OGÓRKI KROIMY W KOSTKĘ, SELER
Swojskie jedzonkoskładniki: 400 g filetów śledziowych w oleju 1 duża cebula 200 g pieczarek 25 g papryki czerwonej 190 g przecieru pomidorowego| 5 łyżek oleju sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaProsta i pyszna sałatka z tortellini z dodatkiem koperku. Kolorowe warzywka fajnie się komponują i smakowo i wizualnie. składniki: 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 długi ogórek 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 3 łyżki posiekanego koperku majonez świeżo zmielony pieprz Tortellini ugotować i osączyć. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Paprykę oczyścić z nasion i również
Monia miesza i gotujepodsmażyć na oliwie. Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić. Jeżeli chodzi o mnie, to dodaję jeszcze mały pęczek pokrojonej zielonej pietruszki
In my kitchenzamknięcie sezonu grillowego, więc wrzucam kilka pomysłów: szaszłyki, kotlety sojowe kebab-gyros , sos czosnkowy, sałatka i (przepyszne) banany z gorzką czekoladą. Przepis na egipskie szaszłyki z książki Angeliki Ilies . Składniki szaszłyków: 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula 200g moreli suszonych 300g pieczarek sos: olej (dałam 1/3 szklanki), oregano, sól, pieprz Warzywa i pieczarki
Qlinarnie i Qlinarniełyżki dżemu pomarańczowego • 1/2 szklanki (125 ml) soku pomarańczowego • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru • szczypta ostrej papryki w proszku Pomarańczowy kuskus: • 1/2 szklanki kuskusu • 2/3 szklanki soku z pomarańczy • 1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego • 1 łyżka oliwy • szczypta płatków chili • świeża kolendra Sałatka z winogronami: • 1/3 jabłka • garść winogron • garść roszponki • winegret: 3 łyżki syropu z pędów sosny
w mojej kuchnimama przyniosła od koleżanki. Oryginalnie były w niej również orzechy włoskie, ja je pominęłam. Sekret tej sałatki tkwi w konsystencji warzyw... powinny być chrupiące i półtwarde. SKŁADNIKI: ½ dużego kalafiora ½ brokuła 3-4 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie kwaśnej śmietany) 3 łyżki pestek dyni płatki papryki sól czarny pieprz WYKONANIE: Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Warzywa powinny
Pyry na Gazstrony Kwestia Smaku. Jest to jeden z najlepszych sosów jakie miałam okazję jeść. Nadaje sałatce bardzo ciekawy smak i aromat. :) Spróbujcie koniecznie!:) Porcja dla dwóch osób. Składniki: 6-8 liści sałaty rzymskiej połówka piersi z kurczaka 1/4 zielonego ogórka pół czerwonej papryki 1/4 kostki sera feta 2-3 łyżki ziaren słonecznika pół czerwonej cebuli szczypiorek 2 łyżki octu
Czerwona PorzeczkaSkładniki (na dwie porcje): garść rukoli 50 gram wędzonego łososia 5 pomidorków daktylowych 2 jaja 20 gram fety garść orzechów włoskich 1/4
Mango PapajaJedna z ulubionych sałatek mojej rodziny, często robię ją do pracy, jest szybka w wykonaniu I pożywna. PolecamZaczynamy: Składniki:pare listków z sałaty lodowejpół ogórka zielonego1 słodka papryka10 pomidorków koktailowych200 gr sera koziego z czosnkiem2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu.sól, pieprz Wykonanie:Wszystkie składniki kroimy, pomidorki na półm ogórki na pół talarki, paprykę na cząstki, rwiemy sałatę
Smaki EdytyBanalnie prosta i stosunkowo szybka sałatka na nie tylko postne czasy;) Sałatka z tuńczyka Do jej przygotowania potrzebować będziesz: 50 g ryżu 1 puszki tuńczyka w oleju 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy 2 - 3 kiszonych ogórków 1/2 czerwonej papryki opcjonalnie 1/2 cebuli pieprz Ryż ugotuj al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamięso, trochę warzyw. Ta sycąca sałatka dobrze smakuje na kolację, lunch, a na imprezach cieszy się dużym powodzeniem. Składniki (na 2-3 porcje): 2 szkl. ugotowanej kaszy pęczak 1/2 dużej piersi z kurczaka 1/3 szkl. czarnych oliwek 1/2 ogórka szklarniowego 8 suszonych pomidorów kilka gałązek natki pietruszki 1 dymka ze szczypiorkiem kolendra mielona, papryka w proszku do przyprawienia piersi(...)nierafinowanego (może być olej, którym zalano suszone pomidory) 1,5 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na niewielkie kawałki, usmażyć na niewielkiej ilości oleju, przyprawiając kolendrą , papryką i solą. Mięso przełożyć z patelni na talerz, pozostawić do wystygnięcia. Ogórka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Suszone pomidory i oliwki pokroić na kawałki. Natkę pietruszki i dymkę , umyć
Codziennik Kuchennypodejście i będziecie po nią sięgać częściej i z większą ochotą. Sałatka z fasolki szparagowej i tofu Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 2 kostki tofu 500g fasolki szparagowej 3-4 garści młodego szpinaku 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki sok z połówki limonki lub cytryny 4-5 łyżek oliwy z oliwek(...)miski. 6 Sok z limonki (lub cytryny), oliwę z oliwek, przyprawy oraz ugotowaną fasolkę również dodaj do miski i porządnie wymieszaj. 7 Polecam podawanie z posiekaną dymką. Artykuł Sałatka z fasolki szparagowej i tofu pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman