Odcedzamy kiedy będzie miękki i po przestudzeniu, obieramy ze skórki. Cebulę kroimy i lekko solimy.Pomidory kroimy w ósemki, a paprykę w talarki. Rukolę wykładamy na talerz, na której znajda się warzywa i ugotowane na twardo jajka, które dzielimy na ćwiartki. Sałatkę polewamy sosem vinegret (przepis --->; TUTAJ ) Smacznego
ChilliJemyWszyscy uwielbiamy ciasto francuskie na słodko, na słono, z różnymi dodatkami. Dzisiaj przygotowałam fantastyczne koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami, papryką i mięsem drobiowym . To pyszna
Salonik smakówKrzaki pokrzywy do których ostatnio wpadłam i się poparzyłam zainspirowały mnie do wykonania szybkiego i prostego przepisu na sałatkę. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego listki z 5 młodych gałązek pokrzyw 1 słoik selera konserwowego 1 duży słoik majonezu 1 papryka czerwona 1 mały jogurt 5 średnich ogórków konserwowych 6 jajek 1 duży por (zielona część) 2 średnie jabłka
Bon Appetit Małgorzatyskładniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera
Domowy Smak Jedzeniapieprzymy. 2. Paprykę i cebulę kroimy. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy. 4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną bazylię i szczyptę chilli. Chwilkę dusimy. 5. Podałam z ryżem na sypko i sałatką szwedzką z ogórków . Smacznego
Kuchnia domowa AniWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do
Przepisy Aleksandryzdrową, szybką i smaczną sałatkę, która swoimi kolorami, o każdej porze roku przypomni Nam wakacyjne, letnie chwile. Kolorowa sałatka - samo zdrowie Składniki na dwie porcje 2 garście rukoli 4 łyżki serka wiejskiego 1 czerwona cebula 2 pomidory 1/2 czerwonej papryki sól pieprz kolorowy mielony 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Listki rukoli układamy na talerzach. Na rukolę wykładamy serek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki na marynatę: 4 łyżki oliwy 1 łyżka mielonej suszonej papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo zmielonej garam masala kilka gałązek rozmarynu 2 pomidory suszone świeżo zmielony pieprz Składniki na sałatkę: 2 garści szpinaku 2 garści rukoli 1 cebula 5 pomidorów suszonych 1/3 kostki sera feta oliwa z oliwek Przygotowanie: Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy
ClauditteMissCookingPrzed Wami kolejna propozycja na lekką sałatkę tym razem z mozzarellą:) składniki: pół kulki mozzarelli sałata lodowa 2 pomidorki śliwkowe garść kiełków luceryny* 1 ogórek konserwowy pół papryki 2 rzodkiewki oliwa z oliwek Mozzarelle pokroić w drobną kostkę. Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki , pomidorki i ogórka pokroić w kostkę. Sałatę wrzucamy do pojemniczka i dorzucamy wszystkie składniki
Cukier&PuderSkładniki:1 szklanka suchego makaronu (u mnie mini kolanka)1 brokuł 1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy2 pomidory ( u mnie żółty i czerwony)1/2 cebulimajonezsól, pieprz2-3
Kuchnia domowa Animarynowanymi grzybami Polecam też przygotować śledziową sałatkę z burakami, albo sałatkę śledziową z morelami lub Sałatkę śledziowa z jarzynami.Przetestowaliśmy też w tym roku mój autorski przepis na Śledzie w cytrusowej marynacie. A tym razem postanowiłam wykorzystać marynowane w tym roku kolorowe papryki z rozmarynem i zalewę ze słoika, oraz pyszne delikatne ogórki konserwowe, to połączenie posiekanych warzyw doskonale komponuje
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrazem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :)Składniki:op. pierożków ravioli1 ogórek zielony150g chudej szynki drobiowej150g sera żółtego1/2 czerwonej papryki1/2 puszki kukurydzysólpieprzszczypiorektrochę majonezuWykonanie:Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy
Walijskie Pichceniesoczewicy zielonej ,a czerwoną do czerwonej. Do zielonej dodać pokrojony ogórek, i posiekany koperek, a czerwoną posypać zmieloną słodką papryką. Wymieszać. Na półmisku układamy soczewicę czerwoną i obok zieloną i na każdej stawiamy złotą rybkę. Złota rybka - wędzona sielawa w sałatce z agrestem. Składniki. 4 szt. sielawa wędzona 0,25 szt sałata lodowa 1 garść agrest 5 szt. śliwki węgierki
Kulinarny karnet Christopherarobiłam już dość dawno temu, zaraz po powrocie znad morza. Przywiozłam ze sobą najwspanialszego wędzonego na gorąco łososia. Sałatka miała być prosta i szybka w wykonaniu i niskokaloryczna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki wędzonego łososia około 100-120 g - pomidor - zielona papryka (1/4 szt) - czerwona papryka (1/4 szt) - sól morska - pieprz - rukola duża garść - NA SOS: sok z cytryny
SMYKWKUCHNImałym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład przyprawy do steków : pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie : do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree
Moje domowe kucharzenie