będą wykałaczki, miękka bułka oraz ulubione przekąski typu: kabanosy, szynka, ser, warzywa itp. Wszystkie składniki kroimy na równe kawałki, nabijamy na wykałaczki (najlepiej po dwa/trzy składniki np. kabanos, ser, ogórek) i wbijamy w bułkę. Gotowe! Takie proste, a zachwyt dzieci na widok takiego koreczkowego jeża murowany :)) *** Nuggetsy z kurczaka a’la McDonald – czyli uwielbiane przez dzieci mięsne kotleciki(...)moich przepisów, miło mi będzie jak wyrazisz w komentarzu swoją opinię :)) POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI! 15 PROPOZYCJI – KLIKNIJ TUTAJ 10 POMYSŁÓW NA PYSZNE I EFEKTOWNIE WYGLĄDAJĄCE CIASTA – KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) pochodzi
Blog z Apetytemroku ognisko - tak, byłam pod wrażeniem! Swojska kiełbasa nabita na kija, upieczona w ogniu, pachnąca drewnianym dymem, a do tego pajda świeżo wypieczonego chleba, domowy smalec i kiszone ogórki - tak powitali nas gospodarze! A po ognisku wieczór filmowy, który zamienił się w wieczór rozmów i dyskusji, z pizzą i regionalnym piwem w tle. Morał wieczoru: uwielbiam dzieci(...)domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie
Sajkofanka smakusię śniadaniownia z piekarnią, na górze zjecie lunch i napijecie się drinka. Tym razem zdecydowałam się na jajka po benedyktyńsku + własna brioche, szynka, świeży szpinak, sos holenderski i mała sałatka. Było pysznie ! Monsieur Armand Najlepsze makaroniki znajdziecie właśnie tu. Miejsce znajduje się przy Władysława IV 23/30. Makaroniki robione są przez Francuza, co jest gwarancją smaku i jakości. Nigdy nie jadłam(...)frytki. Lepszych nie jadłam ! Na samą myśl, dostaję ślinotoku. W lokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki konserwowe, czerwona cebula, sałata, sos bbq lub ketchup, musztarda, majonez). Foodporn jednym słowem
Moja pasja smakugotowania gotowych klusek śląskich ok 2 dkg masła Sos: Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Schab bardzo cienko rozbijamy. Ogórki oraz boczek kroimy w kosteczkę. Dodajemy odpowiednią ilość warzyw na patelnię, zwracając uwagę, by nie dodać plastrów ziemniaka, które w tych warzywach się znajdują. Całość mieszamy z dwoma łyżeczkami musztardy(...)gotujemy jeszcze ok 2 minuty, po czym przecedzamy i polewamy roztopionym masełkiem by się nie skleiły. 3. Gotowe kluski podajemy z przygotowanymi roladkami wieprzowymi oraz ulubioną surówką lub sałatką
Kuchnia w czekoladzieSylwester zbliża się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć o menu na imprezy. Czy to we własnym domu czy idąc do kogoś, bo przecież wypada coś ze
Kolorowy PrzepisownikPrzyznawać się, na ile sposobów przyrządzacie kapustę kiszoną na surówkę do obiadu? Znając swoich znajomych, każdy z nich ma jeden oklepany przepis, który powiela o ile
Mieszam w GarnkuSurówka z buraków. Prawdziwa. Z samych surowych warzyw. Prosta, bo nie trzeba tychże buraków piec, ani gotować. Jedyne co warto, to założyć rękawiczki ochronne, żeby nie
DietologNo to jedziemy? Robi się co raz to bardziej gorąco..a zapowiadają, że ma być tropikalnie. No to my sobie pojedziemy tam gdzie jeszcze bardziej gorąco
Z Kuchni Do Kuchniświeże. Podobnie jest na owocowych i warzywnych bazarach. Luksusowe restauracje wybierają to co najlepsze. Nie wiem jak Wy robicie w domu ale ja np. nie wyrzucam całej papryki czy ogórka jeśli są trochę nadwiędnięte czy lekko przygniecione. Nie oznacza to przecież, że trzeba wyrzucić całe warzywo, a tak właśnie się dzieje. Restauracja, o której piszę przygotowuje pyszne posiłki właśnie kupując(...)Marchewkę obierz ze skórki i potnij na cienkie paski. Ułóż warzywa w miskach. Na wierzchu połóż rybę i posyp sezamem. Podane składniki na dressing wymieszaj w miseczce i polej sałatkę. Smacznego! The post Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaSałata rzymska jest najstarszą z używanych przez człowieka sałat. Do Polski trafiła najprawdopodobniej w połowie XVI w. dzięki królowej Bonie. Coraz częściej doceniamy smak i wartości
mojewypiekiinietylkoprzelać do butelki i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Jak przyspieszyć dojrzewanie zakwasu? Powstanie zakwasu na barszcz biały można przyśpieszyć dodając do niego np. łyżkę soku z kiszonych ogórków, soku z kapusty kiszonej czy kawałek chleba na prawdziwym zakwasie. Chodzi o zaszczepienie zakwasu kwasem mlekowym. Zakwas będzie gotowy w ciągu kilku dni. Jak przechowywać zakwas do białego barszczu(...)zamykać szczelnie słoika itp.). Najlepiej jest przykryć go gazą. Jeśli szukacie więcej inspiracji na zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Wielkanoc – przepisy oraz tutaj: Sałatki na Wielkanoc The post Zakwas na barszcz biały appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZaczęło się od rozmowy z synem na temat nowo otwartego punktu z kebabem, a skończyło na pysznej tortilli w domu. W pierwszej wersji placki torilli miałam
Blondynka Gotujelądują chutneye, również inny na górze, inny na dole. Potem na spodzie lądują liście sałaty i/lub rukoli, na to plastry pomidora i cebuli. Na cebuli kładę mięso, na mięsie ogórki i koniec – przykrywam wszystko wierzchem bułki, lekko zgniatam i zaczynam się brudzić jedząc. Wash, dry and cut the meat into pieces that can fit the meat grinder, remove(...)slices and that’s it – cover everything with the top of the bread and start get yourself dirty while eating. Burgery można jeść same albo z jakąś sałatką, u mnie, na zdjęciach była arbuzowa – połączenie tych smaków było bardzo udane! :) You can eat the burgers solo or with a some kind of salad
Martyna CooksDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!robię z Mamą przetwory. :) Wielka radość, spokój i świadomość przygotowywania pysznych rzeczy w słoikach, które za parę miesięcy będę otwierać. A każdy otwarty słoik poza aromatem konfitury i ogórków uwolni wspomnienia z dni dzisiejszych. Czy to nie wspaniałe? :) Już się na to cieszę! Tymczasem w poście kofty, które robiłam 2 tygodnie temu. Te wspaniałe małe kotleciki, z mięsa(...)którym wystąpią. Ja podałam z harrisą (baaaardzo ostra arabska pasta paprykowa) dipem miętowym, sałatką z sałaty lodowej i szczypiorku oraz ze złocistymi talarkami
Kuchnia Prezydentowej