Przedostatni miesiąc roku (jak ten czas leci!). Dzisiaj zaglądnęłam do kalendarza sezonowego i przygotowałam najlepsze przepisy z owocami i warzywami dostępnymi w listopadzie. Oprócz dyni, na
Moja smaczna kuchniaRosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Rosół polski z pieczonego kurczaka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamamy czas i ochotę spędzać długie godziny w kuchni. I tutaj z pomocą przychodzi nam Łowicz z nowymi sosami: jasnym uniwersalnym i ciemnym uniwersalnym . Jasny idealnie nada się do makaronów, ryb lub zapiekanek , zaś ciemny sprawdzi się idealnie w towarzystwie pieczeni i innych typowo mięsnych dań, np. takich jak gulasz . Mi brakowało czasu właśnie wczoraj, bo po powrocie z zakupów(...)czasu do czasu, aby się nie przypalił. Gotowy sos doprawić świeżo mielonym pieprzem. Łososia ugotować na parze (około 12 minut), podzielić na porcje i przełożyć na talerze. Nałożyć ziemniaki, sałatkę i polać sosem kurkowo-koperkowym rybę i ziemniaki. #Łowicz
Passions hobbies lifeLekko i zdrowo, bez zbędnych tłuszczy tak w skrócie można opisać to danie. Tabbouleh czyli bulgur po libańsku świetna, prosta i aromatyczna kasza. Tabbouleh w wersji
globuskulinarny(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Święta to bardzo ważny okres w roku, który spędzamy przy obficie zastawionym stole. Znajdują się na nim różnego rodzaju smakowite ciasta świąteczne , przekąski
Przepiski.plDanie dla wytrawnych graczy. Wołowina na pesto z rukolą i parmezanem to potrawa gdzie na opisanie doznań aż brakuje słów. Ta wołowina z rukolą jest po
globuskulinarnyPaprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół podaję z koprem lub drobno posiekaną natką. Smakiem dzieciństwa jest dla mnie taki rosół, na mięsie wołowym i drobiowym podawany z koprem i młodymi kawałkami ziemniaków. Składniki: 500 g wołowiny(...)Przecedzić przez gazę. Ja jednak nie robiłam tego kroku, rosół wspaniały. Warzywa i mięso użyć do farszów lub zjeść z sosem musztardowym lub chrzanowym. Warzywa świetnie nadają się do sałatki jarzynowej. Smacznego
Zasmakuj KuchniDziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy:) Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół podaję z koprem lub drobno posiekaną natką. Smakiem dzieciństwa jest dla mnie taki rosół, na mięsie wołowym i drobiowym podawany z koprem i młodymi kawałkami ziemniaków. Składniki: 500 g wołowiny(...)Przecedzić przez gazę. Ja jednak nie robiłam tego kroku, rosół wspaniały. Warzywa i mięso użyć do farszów lub zjeść z sosem musztardowym lub chrzanowym. Warzywa świetnie nadają się do sałatki jarzynowej. Smacznego
Zasmakuj KuchniRamen z wieprzowiną - prosty przepis na kultową japońską zupę Ramen z wieprzowiną - prosty przepis na japoński rosół, który uzależnia od pierwszego kęsa. Ramen z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKremowa, serowa, pachnąca pomidorem i oregano <3 Prosta zapiekanka, ale nie z makaronu tylko z miksu kasz. Jest więc zdrowiej, ale wcale nie mniej smacznie! Zapraszam na szybką zapiekankę ze szpinakiem, pieczarkami i serem, czyli sprytny sposób na podanie kaszy tak, aby nikt nie mógł się jej oprzeć :) Moja zapiekanka to propozycja na wegetariański obiad lub rodzinną, ciepłą kolację(...)bazą dla szybkich i zdrowych potraw, np. tych 3 przepisów do lunchboxa , które pokazywałam Wam w styczniu. Lubię ten produkt za wygodę i często robię na jego bazie sałatki na kolację. Do zapiekanki wybrałam miks o nazwie 7 Ziaren składający się z pełnej składników odżywczych mieszanki ryżu białego długoziarnistego, jagód pszenicy, quinoi białej, quinoi czerwonej, ryżu czerwonego, ryżu dzikiego
Chilli Czosnek i OliwaWedług mnie jest to hit kuchni wegańskiej! Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym dopiero od niedawna gości na naszym stole, a ja żałuję, że dopiero
Kulinarne przygody Gatitypomidorowym sosie. To moje danie dla kilku osób na ciepło. Bakłażany przed upieczeniem możecie posypać żółtym serem, parmezanem, serem kozim lub mozarellą. Każda wersja będzie pyszna! Bakłażany podaję z sałatką z rukoli, mixem sałat lub posiekaną sałatą pekińską z pomidorkami i oliwkami z sosem winegret. Upieczone bakłażany można na talerzu udekorować rukolą lub posiekaną natką. Smacznego Bakłażany faszerowane indykiem SKŁADNIKI(...)czasie faszeruję każdego bakłażana, posypuję serem. Zapiekam 20-25 minut w temp. 180 C aż ser się roztopi. Moja rada: Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem lub ryżem jako osobne danie. Posypać serem i natką
Zasmakuj Kuchni(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Pieczona pierś kurczaka to przepis, który zawsze rozwiązuje odpowiedź na pytanie „co ugotować?”. 🙂 Możecie serwować ją jako danie
Kuchnia Bazylii