Składniki : zielony ogórek słoiczek suszonych pomidorów w oleju mała puszka kukurydzy biały ser typu włoskiego- Capri (połowa opakowania) ok. 5 dag makaronu ryżowego olej , sól Przygotowanie
Proste Potrawygotowania dopraw rosół do smaku solą oraz pieprzem. Rosół podawaj z makaronem, oraz natką pietruszki. Smacznego! UWAGI: Rosół po ugotowaniu przechowuj w lodówce. Jeśli chcesz przechowywać go dłużej niż 1 dzień przechowuj osobno mięso i warzywa, to przedłuży trwałość wywaru. Z warzyw z rosołu możesz zrobić pyszną sałatkę jarzynową . Z mięsa z rosołu możesz przygotować pierogi z mięsem lub krokiety
nietylkopasta.plSKŁADNIKI: 300g szynki tradycyjnej firmy HAŃDEREK 100g sera żółtego pół puszki kukurydzy puszka czerwonego grochu 2 papryki czerwone 1 łyżka natki pietruszki 180g makaronu 1 łyżeczka
Dziś Ja gotujeugotować makaron al dente i odcedzić. Do przygotowanego pesto wrzucić odcedzony makaron, zamieszać i nakładać na talerze. Gotowe danie posypać startym parmezanem, pokrojonym w kostkę pomidorem lub (i) czarnym sezamem. * Do przygotowania pesto użyłam takiego malaksera KLIK , świetnie sprawdza się również przy przygotowywaniu tahini i sosów do sałatek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSmaczna propozycja na pyszne i szybkie danie, które jest w sam raz na ciepły wiosenny dzień. Potrzebujemy: paczkę makaronu, puszke groszku, puszkę kukurydzy, czerwoną cebulę,
chleba naszegokina. Restauracja Metropolis serwuje dania obiadowe, pizze,zupy pasty, sałatki oraz desery a ceny są bardzo przystępne. Proponowane i przygotowywane dania nie są bardzo wykwintne i czasem brakuje im trochę do doskonałości. Zamówiony rosół z kawałkami kurczaka okazał się zbyt słony dla małego dziecka a makaron, który w nim pływał to bardziej spagetti niż kluseczki
WYSPA SZCZĘSLIWAzielonego 1 cebula 4-5 łyżek majonezu natka pietruszki sól pieprz Makaron ugotować, odcedzić i wystudzić. Dorsza rozdrobnić , paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę, dodać odcedzony groszek. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez i natkę pietruszki drobno posiekaną. Wymieszać sałatkę i odstawić w chłodne miejsce
Gotowanie jest łatweLubicie sałatki makaronowe? Bo my bardzo. Sałatki makaronowe najczęściej robię na imprezy ale od czasu do czasu również na obiad jako dodatek do schabowego, bo taka kombinacja najbardziej nam smakuje. Z składnikami można eksperymentować i dodać co kto lubi. Składniki: 120 g makaronu w kształcie ryżu 0,5 papryki świeżej 3 łyżki kukurydzy z puszki 10 cm zielonego ogórka
Ala piecze i gotujeMakaron w wersji mniej kalorycznej (o ile to możliwe). Sos został zrobiony bez użycia śmietany. Fusilli pełnoziarniste także niesie za sobą więcej korzyści dla naszego organizmu
Karola gotujeDanie, które wymyśliłam spontanicznie, aby wykorzystać składniki na które miałam ochotę. Dodatkowo cukinia, aby było zdrowo i z dodatkiem warzywnym. Propozycja obiadowa dosyć szybka do przygotowania
Karola gotujeNajprostszy i najszybszy przepis świata na pastę w sosie pomidorowym. Makaron ten powstał, gdy w kuchni nie było zbyt wiele rzeczy do wyboru, a i godzina
Karola gotujeUwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też
Karola gotujeTo kolejna ciekawa odsłona makaronu bez kalorycznych sosów. Dla wielbicieli szparagów i łososia to strzał w dziesiątkę. Składniki na tagliatelle z łososiem i szparagami (3 porcje
Karola gotujePrzepis znaleziony w sieci. Idealny dla zapracowanych osób, ponieważ jest bardzo prosty w wykonaniu i szybki, a zarazem niezwykle smaczny. Składniki na farfalle a la caprese
Karola gotujePrzepis zaczerpnięty z jednego z moich ulubionych miesięczników Shape . Makaron jest rewelacyjny, o bardzo charakterystycznym smaku. Gorgonzola nadaje mu właśnie to coś, czego szukamy. Składniki na
Karola gotuje