Pesto uwielbiam! Smaruję nim kanapki, dodaję do makaronu, twarożku i marynuję mięso na grilla . Schabowe w pesto to cienkie kotlety, które potrzebuję dosłownie parę minut na grillu. Są aromatyczne i soczyste. Schabowe z grilla trzeba po prostu piec krótko, bo inaczej będzie podeszwa. Tak przyrządzone schabowe w pesto można jeść z sałatką i ziemniakami. Dodatkowo można posmarować jeszcze pesto. Polecam
codojedzeniaponad 70 :) Dziś zapraszam na sałatkę , która cieszy się ogromnym zaitnteresowaniem-- Z Kurczakiem i makaronikiem chińskim. Idealna zwłascza na czas karnawału . Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 1 zupka chińska (makaron) 15 dag sera żółtego 3 ogórki
Gotowanie PatkiDanie ma tylko 417 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipaseczki - dodaję do sałaty. Cebulę kroję w pół-talarki i dodaję do pozostałych składników. Cukinię obieram i w plastry wzdłuż a następnie plastry pokroić w paseczki (a'la makaron). Paseczki blanszuję ok 2 minut w osolonej wodzie.Następnie odcedzam i pozostawiam do ostygnięcia. Listki pietruszki, musztardę, pistacje (kilka sztuk pozostawić do ozdoby), czosnek, oliwę i sok z cytryny miksuję(...)jeżeli jest zbyt gęsty dodaję łyżke wody). Sos doprawiam do smaku sola i pieprzem. Cukinię mieszam z dwoma łyżkami sosu.Pozostały sos dodaję do sałaty i delikatnie mieszam. Na sałatkę wykładam cukinię i posypuję pozostałymi, posiekanymi pistacjami
Magiczna kuchnia DariiPyszna w smaku i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka makaronowa z dodatkiem tuńczyka. Polecam na domowe imprezy jak i zwyczajne dni. Składniki możemy dowolnie modyfikować
VioletoweKucharzeniePrzepis na sałatkę znalazłam w książce "Słodkie pieczone kasztany" Aleksandry Seghi. Radicchio to cykoria sałatowa. Z wyglądu sałata o pięknych purpurowo - białych liściach, jednak w smaku zdecydowanie bliżej jej do cykorii ze swoja goryczką. Idealna jako dodatek do obiadu, idealna do przekładania np. tortilli, piadiny czy z makaronem. Popróbujcie, jest pyszna. Radicchio w sałacie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecudze aromaty. Dlatego uznaliśmy, że sos do sałatki makaronowej musi mieć pazur. No i ma. Generalnie jest to przepis na sos do dań azjatyckich, ale świetnie sprawdza się z aromatycznymi pulpecikami włoskimi. Smaki doskonale się uzupełniają. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Cukinia ma jeszcze jedną cechę, o której warto pamiętać robiąc z niej makaron – pocięta na paski puszcza dużo wody
Niedzielny kucharzKurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLiście rzodkiewki jadłam w stanie surowym w sałatkach , jadłam duszone, karmelizowane...ale nigdy nie przyszło mi do głowy zrobić z nich pesto. Zaufałam przepisom na internecie i zrobiłam moje fantastyczne i pyszne pesto. Jestem zaskoczona, mile zaskoczona, jak wszechstronne zastosowanie posiadają liście rzodkiewki! Pesto jest genialne w smaku! Można je używać do makaronu, można do smarowania pieczywa, wafli ryżowych, jest
Z Kuchni Do KuchniMarchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do
Karo in the Kitchenciecierzycy, Sos beszamelowy) * Sałatki i marynaty (np. Sałatka z selera, Marynata pelargoniowa) * Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy z makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem
Z miłości do słodkościgarść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Papryki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Monikizamienić ukochane kruche ciasteczka na pyszną sałatkę . Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych – zdrowa , smaczna, lekka. Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie. Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek na obiad – połączona z makaronem świderki tworzy danie niezwykle sycące. Polecam
Ostra na SłodkoZahartować , odcedzić. Przesypać parmezanem. Napełnić sosem makaron i polać po wierzch. Zapiec 15 minut w piekarniku. Na wierzch ułożyć cienkie paski cukinii przesmażone na łyżce oleju, posolone i oprószone chilli. Specjalność katalońska. Sos tradycyjnie podawany do młodych grillowanych cebulek, ryb i owoców morza, ale powiększa swój zasięg na warzywa, mięsa i sałatki. Moja wersja romesco jest trochę uproszczona
Kulinarny karnet Christophera