pracy lub szkoły. Będzie do nich świetnie pasował sos jogurtowo-ziołowy oraz lekka sałatka z dressingiem. Placki są pieczone, a nie smażone, więc sprawdzą się dla tych, którzy liczą kalorie, bo nie dodajemy tu dodatkowego tłuszczu. A może nawet dzięki takim plackom przekonacie wszystkich przeciwników brokułów do ich jedzenia? Składniki pół brokuła (ok. 200 g) jajko pół kulki mozzarelli łyżka(...)ugniatamy, aby później nie rozpadały się. Uformowane placuszki wkładamy na około 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni. Gotowe placki brokułowe podajemy z sosem jogurtowym lub zieloną sałatką. Smacznego! Artykuł Placki brokułowe pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smakukurczakiem, serem feta i zielonym ogórkiem polana sosem majonezowo- jogurtowym to efektowna i bardzo smaczna sałatka idealna na domowe przyjęcia. Może z powodzeniem być podana na kolację lub stanowić smakowitą przekąskę. składniki na 3 porcje podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł 150 g sera feta pół zielonego ogórka 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czosnek granulowany(...)kostkę. Do miski przekładamy majonez oraz jogurt i całość mieszamy. Na półmisku układamy różyczki ugotowanego brokuła, usmażoną pierś z kurczaka, dodajemy również ser feta i plasterki zielonego ogórka. Sałatkę polewamy sosem majonezowo - jogurtowym
Smakowite Daniadzień. A całość polana jest pysznym sosem na bazie oliwy i octu jabłkowego. Sałatka może być samodzielnym daniem jak i dodatkiem do obiadu. PRZEPIS mix sałat 1 op. jaja ugotowane na twardo 2 szt. rzodkiewki 4-5 szt. ogórki korniszony małe 4 szt. brokuł kilka różyczek szczypior do posypania Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie. Przecedzić(...)łyżeczka musztarda 1 łyżka sok z cytryny 1 łyżeczka sól/ pieprz szczypta Oliwę, wodę, ocet, sok z cytryny, miód, musztardę razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem przed podaniem
Kuchnia PaulettesJako ewidenty pożeracz brokułowy przedstawiam Wam kolejną wariację sałatkową :)Składniki:- 1 opakowanie tortellini z szynką- 1 średni brokuł- 3 jajka- 1 ogórek gruntowy- 1 puszka kukurydzy
Zainspirowana w kuchniPrzepyszna sałatka z chrupiącymi orzechami i bekonem sprawdzi się nie tylko na imprezę ale również na drugie śniadanie do pracy. 2 op mrożonych brokułów (ok 800g) 6 plastrów bekonu parzonego 4 jajka 1 szkl kukurydzy konserwowej 1 szkl siekanych orzechów włoskich 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Brokuły ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić na większe
Smakołyki AsiDobrze znana sałatka w nieco innej odsłonie. :) Łatwa i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka oliwa z oliwek sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól
DominikaDolcimrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora garść kukurydzy 4 kwiaty brokułów 2 suszone pomidory sól, pieprz, lubczyk, pół papryczki chili Sos: 4-5 dużych pomidorów 1 mała cebula sól
Zasmakuj Kuchnimięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły
Weekendy w domu i ogrodzieklik) 328 g gotowej sałatki dostarcza: 141 kcal 11 g białka 6 g tłuszczy 11 g węglowodanów 198 mg cholesterolu 150 g łososia i 200 g brokułów dostarczają: 334 kcal 33 g białka
IMPRESJA SMAKUtopinambur w osolonej wodzie do miękkości. Do rondla dajemy ok 1 łyżki masła i wrzucamy brokuł, chwilę dusimy, gdy masełko zostało prawie wchłonięte dolewamy ok 3 łyżki wina białego, dodajemy sól, czosnek a po chwili pomidorki, dusimy jeszcze chwilę. Topinambur przekrawamy i dodajemy do sałatki. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa
harrisawszystko zapieczone pod sosem beszamelowym i żółtym serem. Cały obiad w jednym naczyniu! Polecam:) Składniki: 1 opakowanie kolorowego tortellini (z serem lub z szynką) 1 brokuł 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 20 dkg żółtego sera 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka przyprawa do kurczaka,gałka muszkatołowa, sól(...)MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA RYŻOWO-WARZYWNA Z KURCZAKIEM PRZEPIS TUTAJ ZAPIEKANKA GYROS PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zapiekanka z tortellini, brokułem i kurczakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemsałatki i surówki. Zrobiłam ją do obiadu , który składał się z pieczonego kurczaka i ziemniaków z wody. Lecz również można podać jako samodzielną przekąskę, a także półmisek wędlin będzie do niej w sam raz. Pychota, polecam. Ja ugotowałam wszystkie warzywa, choć w oryginale brokuł i kalafior dzieli(...)sól pieprz Wykonanie: Kalafior i brokuł myję dzielę na różyczki, marchew obieram i każde z nich gotuję. Jajka gotuję na twardo. Po wystygnięciu marchew, cebulę i jajka kroję w średnią kostkę i dodaję do wystudzonych kwiatów. Dodaję do smaku sól i pieprz. Śmietanę, majonez i musztardę mieszam razem i dodaję do sałatki, mieszam by sos pokrył wszystkie składniki
Bea(u)ty kitchenSzybka w przygotowaniu, smaczna sałatka z mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego(...)złocistego kurczaka. Odstawić na około 30 minut, po tym czasie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. 2. Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy. 3. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i z dodatkiem łyżeczki cukru. 4. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, a kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Cukinię umyć
Szalona Kuchnia Ewelinykażdym kawałku zalana pysznym sosem... Mama do sałatki dla mnie zużyła -rzodkiewka -liście z rzodkiewki i to całkiem sporo, przyznam , że jadłam po raz pierwszy...Tak są jadalne! Ale pod warunkiem, że nie pryskane i z dobrego zródła -pomidor obrany ze skórki-mama zawsze parzy pomidora i skórkę ściąga -ogórek -brokuł gotowany na..parze! -papryka -ser koryciński ze szczypiorkiem
Z Kuchni Do Kuchni