Teraz, kiedy mamy jeszcze młodą kapustę taka surówka będzie idealna. Szybka, prosta bez udziwnień, a smakuje jak zawsze rewelacyjnie. Na blogu znajdziecie również inne pomysły na surówki, sałatki i dodatki do obiadów. Polecam również surówkę z młodej kapusty , która jest również bardzo smaczna. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciempora, jabłko oraz żółty ser kroimy w kostkę. 4. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. 5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zmieloną czarnuszką. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , ciecierzyca , czarnuszka , groszek , majonez , sałatka , seler konserwowy , soczewica
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypowstałą marynatą zalewamy warzywa i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem surówkę jeszcze raz mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI
Blog z Apetytemwiedziałam co powstanie. Przygotowałam kuskus, a wcześniej obsmażyłam kurczaka w słodkiej papryce, a później już było tylko ciekawiej, bo pomyślałam sobie, że nie będę po raz kolejny robić zwykłej surówki z białej kapusty. Chcecie zobaczyć efekt końcowy? Wysoka temperatura za oknem nie zachęcała do stania przy garach dłużej niż kwadrans, a taki obiad zjadłabym jeszcze raz, drugi i trzeci. Możecie(...)tortillę czy chlebek naan, do tego sos jogurtowy, cudownie smacznie. Teraz kiedy piszę ten post sałatki już nie ma, pozostało mi tylko patrzeć na zdjęcia ;) Zobaczcie także: surówki & sałatki nie tylko z kuskusem kasze & ryże sycące dania na każdą porę roku Sałatka z paprykowym kurczakiem, kapustą, szpinakiem i kuskusem Składniki: 1/4 główki młodej kapusty 4 garście szpinaku
Moja smaczna kuchniasię lubi i gotowe! Weź do domu dowolny produkt Fit&Easy i polub za wartość. A zaraz później wykorzystaj go do jakiegoś pysznego dania bo może być bazą sałatek, surówką czy składnikiem koktajlu albo dania głównego . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamałych oczkach *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki łączymy razem, mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, oliwą i solą oraz pieprzem do smaku *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI
Blog z ApetytemPysznych surówek i sałatek o tej porze roku nigdy dość, bo i witamin nam brakuje i makro i mikroelementów. Porcja warzyw codziennie wzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi. Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu. Surówka z białej kapusty, selera i marchewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesurówkę chyba wszyscy znamy. Zastanawia mnie czy ją robimy w taki sam czy inny sposób. Surówka z czerwonej kapusty Nie wyobrażam sobie mięsnego dania głównego bez sałatki bądź surówki. Przepisów na surówki jest bardzo dużo. Myślę, że każdy znajdzie taki, który lubi najbardziej. Ostatnio robiałam surówkę z czerwonej kapusty i mam dla Was na nią przepis. Serwuję ją do każdego
mecooksreguluje przemianę materii, poprawia wzrok i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego. Jest wytwarzany z nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej. Olej Rzepakowy z Wielkopolski SEMCO to doskonały dodatek do sałatek, surówek, sosów, dressingów, zup, mięs, pieczywa czy ziemniaków. Olej nadał mojej sałatce cudownego smaku i aromatu. Jestem nim zachwycona i będę często po niego sięgać. Zapraszam serdecznie do sklepu
Tradycyjna kuchnia Kasizimno. Ma wiele cennych właściwości leczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek, ziemniaków, kasz, serów, pieczywa, ryb oraz mięs. Olej nadał mojej sałatce wspaniałego aromatu. Zdecydowanie zagości w mojej kuchni na dłużej. Polecam!!! Zapraszam serdecznie do sklepu SEMCO, gdzie znajdziecie cały
Tradycyjna kuchnia Kasipłuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i do większego działania :) Sałatka amarantusowo - marchewkowa sprzed kilkunastu dni bardzo Wam się podobała, także kolej na kolejną, z trochę większą ilością składników :) Podobno nie łączy się pomidora z ogórkiem, bo ogórek zawiera enzym
Parowar FacetaSałatka paprykowa z bazylią... Cienkie paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej, czerwonej cebuli. Listki aromatycznej bazylii. A całość oblana olejem. I skropiona sokiem z cytryny. Pyszny dodatek
Gospodyni Miejskaodporność organizmu i ma właściwości przeciwzapalne. Zawarte w oleju kwasy omega-3 pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu. Olej Rydzowy ma szerokie zastosowanie w kuchni. Jest najczęściej używany do przygotowania sałatek, surówek, śledzi, kasz, ziemniaków, mięs, sosów czy majonezów. Ja użyłam oleju do przygotowania sałatki owocowo- warzywnej. Olej ma bardzo ciekawy smak i zapach. Nadał sałatce wspaniałego aromatu. Produkt wart
Tradycyjna kuchnia Kasirównież swoje zastosowanie w kuchni. Z uwagi na jego szczególne właściwości powinien być używany na zimno, nie należy stosować do go smażenia czy gotowania. Jest to idealny dodatek do sałatek, surówek, sosów i potraw przygotowywanych na zimno. Olej ma specyficzny smak i zapach. Nadał moje sałatce wspaniałego aromatu. Warto mieć taki olej w domu, gdyż zarówno jest bardzo zdrowy
Tradycyjna kuchnia Kasi