Paski ciasta smarować oliwą, posypać mieszanką sera, oliwek i rozmarynu. Zwijać w spiralkę, układać na blasze. Piec w 170 stopniach C do zrumienienia. Paluszki to doskonały dodatek do sałatek, sosów, zup,. a także jako przegryzka do piwa lub wina. Smacznego
kolorowotorcikowoBłoniach swoimi sekretami kulinarnymi, technikami oraz wszelkimi ciekawostkami dzielił się ze zgromadzonymi Grzegorz Łapanowski. Grzegorz Łapanowski mówił jak łączyć i wykorzystywać w kuchni lokalne specjały. Zgromadzeni widzowie poczęstowani zostali: - sałatką Najsztuba - pstrągiem z kiełbasą - stekami z wołowiny - risotto z grzybami leśnymi Było naprawdę smacznie ! Na tzw. Dużej Scenie Smaku mogliśmy podziwiać pokazy: - Ojców Oblatów z Kodnia, którzy serwowali pyszną jagnięcinę
kolorowotorcikowoDzięki uprzejmości marki Lubella, mam dla Was, moi drodzy czytelnicy - konkurs. Tematem przewodnim konkursu będzie: wiosna i makaron. Czekam zatem na pyszne, lekkie dania, czy to sałatki, czy dania obiadowe lub inne przekąski przygotowane na bazie makaronów Lubella. Jako, że Lubella ma bardzo bogaty asortyment makaronów, na pewno przygotujecie wiele wspaniałości. Z asortymentem makaronów możecie zapoznać się klikając tutaj Nagrodami
kolorowotorcikowolodówki. 3. Filety układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek nakładamy porcję pomidorów. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ja dorsza podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatką wiosenną (rzodkiewka, sałata, ogórek, pomidor
Pasja SmakuOd jakiegoś czasu miałam ochotę na surówkę z kiszonej kapusty, a do niej najlepiej pasuje ryba. Żeby było zdrowiej to taka gotowana na parze i młode
Pasja Smakupapryką, cebulą i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie. 4. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st.C. Rada: Karkówka świetnie pasuje do młodych ziemniaków przypieczonych na patelni z koperkiem i najprostszej sałatki obiadowej czyli sałaty i szczypiorku
Pasja Smakuwyobrażam sobie bez nich zimy to starannie zamykam je w słoikach. Z czasem poznaję nowe, ciekawe przepisy, poszerzając standardowe kiszone i konserwowe. Dziś jednak przepis na podstawę sałatek, oto ogórki konserwowe jak z obrazka: Składniki: ogórki (najlepiej użyć niedużych i prostych) marchew chrzan koper ziele angielskie czosnek gorczyca Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 3 łyżki
Pasja Smakuformować kotlety. 5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smakuwstęp o hodowli, podstawowych formach podania tych warzyw, jak i najważniejszych informacjach, które udało się zebrać na ich temat. Przepisy dzielą się na 5 rozdziałów: przystawki i małe dania sałatki i zupy potrawy wegetariańskie mięso, ryby i dodatki wypieki pikantne i słodkie Nie ma natomiast podziału na rodzaje warzyw, przepisy są dość wymieszane: raz bakłażan, raz dynia, raz cukinia. Zdjęcia
Pasja SmakuNurt propozycję współpracy, a dwa dni temu paczkę, w której znalazłam dwa oleje: lniany i słonecznikowy. Z pewnością nie raz wykorzystam je w swojej kuchni. Już jutro propozycja lekkiej sałatki z użyciem oleju słonecznikowego. zawartość paczki O firmie: ZIELONY NURT jest nową, prężnie rozwijającą się firmą w sektorze zdrowej żywności. Zajmujemy się w głównej mierze tłoczeniem oleju na zimno
Pasja Smakuweekend robiliśmy grilla z okazji imienin mojej mamy. Tradycyjnie była karkówka, sałatki, tzatziki czy żeberka. Na szybko zrobiłam też grillowane pieczarki. Można przygotować je np. poprzedniego dnia. Składniki (ilość na jedną tackę): 15 pieczarek natka pietruszki sól, pieprz 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Pieczarki obrać i oddzielić trzonki od kapeluszy.Trzonki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym
Pasja Smakułososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI
Pasja Smakukurczaka razem z Laurą i Iwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów
Pasja SmakuNadeszła wiosna! Piękny czas, gdy promienie słońca zmuszają nas do uśmiechu, a warzywne sałatki smakują najlepiej. To czas nowych postanowień, zmian diety i nawyków żywieniowych. Słoneczne poranki sprawiają także, że chciałoby się celebrować śniadania w nieskończoność. Dziś zapraszam Was na... wiosenną bagietkę. Było pysznie. Składniki: 1 bagietka 2 plastry pomidora 2 plastry wędzonego boczku 1 jajko ugotowane na twardo (pokrojone
Pasja Smakutemu usłyszałam o Kuźni – lokalu, który stawia na dobre jedzenie, dostosowane do podniebienia różnych smakoszy. W menu przedstawionym na stronie widniały dania obiadowe, potrawy ze świeżych ryb , wegetariańskie czy sałatki. Jednak mi zaświeciły się oczy na widok burgerów i dań z grilla. Na testowanie Kuźni wybrałam sobie dzień, w którym dostałam pracę. Idealny czas na świętowanie. Normal
Pasja Smaku