Jabłko również trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy miodu, rodzynek i cynamonu. Orzechy obieramy i miażdżymy w woreczku foliowym za pomocą tłuczka lub noża. Dodajemy do sałatki i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W wersji standard możemy ograniczyć się w dodatkach do samego cukru :) insertCookd("b5a1e734e3d049aad72a7cdffb04ab43
Emcia PichciSante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz w tym kwasy
Emcia Pichcijest źródłem białka i błonnika pokarmowego, witamin: niacyny, kwasu foliowego, witaminy B1 i B6 oraz składników mineralnych: potasu, magnezu, fosforu, żelaza, cynku i wapnia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do sałatek lub rozdrobnione ze szczyptą soli i posypane na kanapce. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 2115kJ (513 kcal) Białko 19,8g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
Emcia Pichciosolonej wody i gotujemy przez 5-7 minut, a następnie odcedzamy. Wszystkie przygotowane składniki po ich całkowitym ostygnięciu łączymy w misce, dodajemy majonezu i doprawiamy sałatkę do smaku . insertCookd("da70f3cb482ad65846bb4db077c441e3
Emcia Pichcizrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną. Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli
Moja smaczna kuchniaCzas wykonania: 5 minut Składniki(2 osoby): 2 duże pomidory 250g mozzarelli kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek suszone oregano, zioła prowansalskie (według
Gorący kąsekwody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego kilka łyżek oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Marchew obrać, razem z cukinią zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Paprykę pokroić w cienkie słupki
Czerwień i błękitCzy zdarza Wam się , że czasem zostaje Wam mięso, na którym gotowaliście zupę ? W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z
Delicious TitbitsUpały ustąpiły, ale podejrzewam, że to chwilowa sytuacja. Dlatego już teraz spieszę z bardzo prostym acz smacznym i przede wszystkim orzeźwiającym daniem. Doskonale się sprawdza w
Przysmaki KarolkiDzisiaj na kolacje króluje przepyszna sałata rzymska z warzywami. Łatwa w wykonaniu, smaczna, pożywna i przede wszystkim dietetyczna! Pomysł na kolacje w wersji FIT już macie
SMYKWKUCHNItrafia jest świeże i sezonowe. Korzystamy, że nasz domowy niejadek jest na wakacjach i w końcu na naszych talerzach gości to, czego Viki by nie zjadła. Jest więc dużo sałatek, których Ona nie lubi. Mam nadzieję, że zanim skończy się lato zdążę się nimi z Wami podzielić. W przeciwnym wypadku poczekają do następnego roku. Tym czasem zapraszam na zapiekankę
Przysmaki Karolkicytryny sól i kolorowy pieprz do smaku Przygotowanie: Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, szatkujemy na mandolinie (muszą być cienkie). Aby je lekko zmiękczyć (puszczą wodę) podobnie jak w sałatce szwedzkie j, solimy i układamy na durszlaku . Po kwadransie ogórki odciskamy. Śmietanę mieszamy z cukrem do jego rozpuszczenia, następnie dodajemy sok z cytryny (zawsze w tej kolejności, tak jak w herbacie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPikantne ogórki na zimę (ogórki z pieprzem Cayenne) to moja kolejna propozycja z cyklu, co zrobić z nadmiarem ogórków gruntowych. Tego samego dnia przygotowałam też z ogórków sałatkę szwedzką. U mnie w domu ogórki małosolne jemy na bieżąco całe lato, jedne sie kończą to Piotrek nastawia kolejną porcję: Ogórki małosolne błyskawiczne Ogórki małosolne Ogórki małosolne na podróż (w butelce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPysznie, zdrowo, kolorowo - sałatkowo:) Sałatka na sałacie lodowej z szynką parmeńską, fetą i pestkami dyni Składniki: 1 sałata lodowa 100 gram szynki parmeńskiej 125 gram fety 2 pomidory 1 szt ogórek 50 gram pestek dyni sos (2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka octu winnego + ulubione suszone zioła) Sałatę myjemy, rwiemy na kawałeczki przekładamy do miski, dodajemy pokrojonego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamnie. Dobrze, że teraz sobie dłużej będę mogła pospać, a popołudnia w pracy są na szczęście spokojniejsze. Niedziela zleciała mi na przetworach, zrobiłam kilka słoików ogórków z chili, trochę sałatek, cukinie oraz fasolkę. Jeszcze zostały buraczki, papryka i pomidory. Ale to przy wolnym weekendzie może się uda. Kilka zdjęć mam dla Was, więcej dzieje się na Instagram-e. Trzymajcie kciuki
Magiczne Życie Marty