sałatka - 51777 przepisów (strona:2961/3452)

Najlepsze amerykańskie hamburgery 194

niż te domowe. Są soczyste, doprawione ta jak lubię, i przede wszystkim zdrowsze. Kotlet gra tu zdecydowanie główną rolę, co jest rzadkością w tych serwowanych w knajpach, gdzie dominują sałatki i rozmaite sosy odwracające naszą uwagę od smaku „mięsa”. Zdecydowanie polecam !!!   Najlepsze amerykańskie hamburgery Składniki na 4 burgery: ·         400 g dobrej jakości

Mania Gotowania
Tortille z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 374

menu w jednej z restauracji fast food postanowiłam wykonać wrapy z sosem musztardowo-miodowym.  W yszły naprawdę pyszne. Sos na pewno jeszcze nie raz wykorzystam jako dressing do sałatek . Jeśli szukacie inspiracji na szybki i pyszny obiad to zapraszam do wypróbowania.   Tortille z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym         Składniki

Mania Gotowania
Pierś z kurczaka po włosku 399

kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z pieczonymi z sałatką,   ziemniaka lub frytkami

Mania Gotowania
Żeberka na sposób azjatycki + test sosu Woh Hup do żeberek 230

posypania Miodowo-musztardowy dressing 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek pieprz, sól do smaku Sałatka: 1/2 sałaty lodowej 1 ,5 pomidora lub około 9-10 pomidorów koktajlowych   Przygotowanie: Żeberka dokładnie myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do dużej miski . Wszystkie składniki marynaty (z wyjątkiem

Mania Gotowania
Piersi z kurczaka w miodowym sosie z warzywami 373

macie czasu i pomysłu na obiad? Zachęcam do skorzystanie z mojego przepisu. Szybki, nieskomplikowany i pyszny obiadek. Ja podałam danie z sałatką cezar, tylko wersją bez kurczaka , idealnie pasują do niego opiekane ziemniaczki lub frytki. Polecam. Piersi z kurczaka w miodowym sosie z warzywami         Składniki: dwie piersi z kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej

Mania Gotowania
Marchewka glazurowana 365

Marchewka to idealny dodatek do każdego obiadu. Jest bardzo zdrowa , zawiera wiele witamin i składników odżywczych.   Ja najbardziej lubię marchewkę przyrządzona na słodko w miodowej

Mania Gotowania
Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) 307

pieczemy jeszcze jakieś 20 minut. Uważamy aby glazura się nie przypaliła. Ewentualnie zmniejszamy temperaturę. Wyjmujemy żeberka i smarujemy jeszcze raz cienką warstwą sosu. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką

Mania Gotowania
Ogórki konserwowe ( korniszony ) 277

każdy ma "swój" sposób na korniszony. U mnie od lat ten sam przepis. Dziś dzielę się nim z Wami. Tak więc, róbcie zapasy. A zimną wykorzystujcie konserwowe ogórki do sałatek, kanapek, przystawek lub zjadajcie samodzielnie :)   Zalewa do ogórków: ( na około 2-2,5kg ogórków ) * 9 szklanek wody * 1 szklanka octu 10% * 3 łyżki soli * 5 łyżek cukru Do słoika

kolorowotorcikowo
Pyszna sałatka wielowarzywna 2014

mnie od kilku dni ogórkowy szał. Robię przetwory na zimę. Na blogu u Kasi tutaj  znalazłam fajny przepis na kolorową sałatkę i postanowiłam, że zrobię coś nowego. Warzywa wszystkie mam własne, dokupiłam tylko paprykę i zrobiłam. Nieco pozmieniałam proporcje i doprawiłam po swojemu. Sałatka jest przepyszna. Na zimę będzie jak znalazł do obiadu czy kanapki.  składniki(...)wymieszać. Przygotować zalewę. Dokładnie wymieszać olej,ocet,cukier i przyprawy. Zalewą zalać warzywa. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na 12 godzin, w między czasie przemieszać całość kilka razy. Następnie sałatkę przełożyć do słoików. Dokładnie zakręcić. Słoiki wstawić do garnka zalać wodą na wysokość 2/3 słoika i pasteryzować ok 30 minut. Słoiki nie muszą się mocno gotować wystarczy aby lekko pyrakły

Monia miesza i gotuje
Co zrobić z przerośniętych lub niekształtnych ogórków ? -sposób Nr.I - sos z ziołami. 619

dlaczego z przerośniętych i niekształtnych?? Bo z nimi nie wiadomo co robić, ani do słoika na korniszony, ani kiszone nie wyjdą, na kanapki też nie bardzo tym bardziej na sałatkę bo te duże pesty w zęby włażą.Wyrzucać szkoda, więc spożytkować jakoś trzeba a to pierwsza z opcji -moja ulubiona. Czytaj więcej

Farmażony
Jak wykorzystać resztki majonezu? - Bardzo Kruche ciastka z chrupiącą posypką. 234

Też tak macie że po świętach Wielkanocnych zostają Wam resztki majonezu w słoiku i nie bardzo wiadomo co z tym począć? Ani to do sałatki, ani na jajko, zresztą kto jada jajka zaraz po świętach ... już basta! jak to pewien robaczek powiadał. Teraz nie będzie problemu że taka reszteczka - łyżeczka się marnuje. Wystarczy zrobić ciastka z mojego przepisu i gotowe

Farmażony
PRZETWORY - Sałatka szwedzka (ogórki, marchewka, cebula) 295

Przetworowych szaleństw ciąg dalszy:) Sałatka szwedzka Składniki: 2 kg ogórków 0,5 kg marchewki 0,5 kg cebuli  2 łyżki soli 4 ziela angielskie 1 łyżka ziarnek gorczycy Zalewa: 3 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu 10% 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe Ogórki umyj i  zetrzyj na tarce jak na mizerię, marchewkę obierz(...)cienkie plastry. Cebulę obierz, przekrój na pół i  posiekaj w plastry. Całość zasyp solą, dokładnie wymieszaj i odstaw na 3 godziny. Po tym czasie odlej wodę i zapakuj sałatkę do przygotowanych słoików (około 2/3 pojemności słoika), do każdego dodaj kilka ziaren gorczycy i ziele angielskie.  Składniki na zalewę zagotuj do całkowitego rozpuszczenia cukru, i gorącą zalej słoje. Zakręć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Surówka kalafiorowo-brokułowa 167

brokuł i cebulkę możemy drobniutko posiekać albo poszatkować w blenderze.  Dodajemy posiekany koperek. Jabłko obieramy , ścieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, polewamy nim całość i dobrze mieszamy. *możemy dodać również czerwonej papryki

Olikowa kuchnia
"Kuchnia Tajska" -Christine France wyd. Firma Księgarska Olesiejuk; kilka słów o książce 172

zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem wykonanej potrawy, podany jest czas przygotowania, składniki ewentualne warianty lub wskazówki. Jak na pierwsze spotkanie z kuchnią tajską POLECAM

SMYKWKUCHNI