tyle frajdy. Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i zapraszam do dalszego wspólnego gotowania! Przepisy które były w tym okresie najbardziej popularne: 1.Muffinki z malinami http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Muffinki 2. Sałatka z tortelini http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html 4. Sushi http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html 5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html
SMYKWKUCHNIsposób mamy oliwę aromatyzowaną, jest cudowna. Sosy różnego rodzaju, jak nie powtarzalny smak sosu Worcetershire, znany w Wielkiej Brytanii, w Polsce mniej popularny, jest niezastąpiony do sosów czy sałatek. Sosy sojowe, czy grzybowe, już Wam wspominałam przy okazji postu o sushi, aby kupować sosy sojowe bez konserwantów
SMYKWKUCHNIMój przepis na mizerię z ogórków.. Akurat z mizerią zawsze miałam mały kłopot bo ja lubię mizerię na słodko tak jak robiła to zawsze moja
SMYKWKUCHNIWspaniała propozycja na wyjątkowe śniadanie, jajko w koszulce - jajko gotowane bezpośrednio w wodzie bez skorupki, żółtko ma pozostać płynne- podane na sałatce z rukoli z dodatkiem świeżego ogórka i długo dojrzewającej szynki hiszpańskiej. Rukolę podajemy z dresingiem z oliwy z oliwek i posiekanej pistacji, dodajemy do smaku sól i pieprz. Przepyszne połączenie smaków polecam na dobry początek dnia
SMYKWKUCHNImące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy drugą stronę. Podajemy z sałatką (przepis na blogu) Pozdrawiam cieplutko! Smacznego! Zapraszam
SMYKWKUCHNIKochani zapraszam do wypróbowania kolejnego przepisu na sałatę. Jest pyszna! Składniki: - sałata lodowa - sałata rukola - szczypiorek - kapary Dresing : oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, słodki sos chili
SMYKWKUCHNIZapraszam Państwa do wypróbowania mojego ukochanego i pasującego prawie do każdej sałatki winegretu miodowo-cytrynowego, oczywiście na bazie prawdziwej włoskiej oliwy i z dużą ilością świeżych ziół, czyli tak jak być powinno! Zapraszam! SKŁADNIKI NA WINEGRET: - 4-5 łyżek oliwy z oliwek najwyższej jakości jaką posiadacie - sok z 1 cytryny - 2 łyżki miodu lipowego lub z eukaliptusa - 1/3 ogórka zielonego
SMYKWKUCHNICYKL DIETA NISKOKALORYCZNA Najprostsza i najszybsza sałata z winegretem miodowo-cytrynowym (przepis na blogu- TU ), podana z soczystymi truskawkami. Wspaniała! - sałata masłowa - opakowanie truskawek
SMYKWKUCHNIdzieci. Niektóre przepisy naprawdę zaskakują, połaczenia smaków czy też sposoby ich wykonania. W książce znajdziecie pomysły dla dorosłych jak i dla dzieciaków, min. przepisy na zupy, sałatki, hamburgery, kanapki, makarony, dania główne, przystawki, śniadania czy desery. Przepisy są podane w jasny i klarowny sposób, sposób wykonania również. Sama kilka rzeczy już zrobiłam, a kilka mam juz zaplanowanych
SMYKWKUCHNIPrzepyszna, wywołująca tzw. "banana" na twarzy ;-) Cudowna, będziecie często powracać do tego nieziemskiego sosu na bazie włoskiej oliwy z oliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów
SMYKWKUCHNItrafić to chętnie kupuję smakowite owoce i przetwarzam dalej. Oczywiście część moreli zjadam od razu, na surowo, bo bardzo je lubię. Może też upiekę ciasto miodowe albo zrobię szybką sałatkę z pieczarkami ? No i obowiązkowo muszą być knedle z morelami ! Morele świetnie smakują także z mięsem albo wątróbką . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabogactwem kultury i sztuki. Z kuchnią grecką nie miałam do czynienia, a nawet jeśli miałam, to nie byłam tego świadoma ;) Myśląc o kuchni greckiej zawsze przychodzi mi na myśl sałatka grecka i na tym się kończy. Poczytałam trochę i zdecydowałam się na Musakę (Mousaka)- trochę z ciekawości, a trochę z miłości do bakłażana, który jest jednym ze składników
Czerwona Porzeczkaspoglądam na wieczka opakowań i po prostu jak widzę nie znajomą dla mnie substancje odkładam z powrotem produkt na półkę. Wystrzegam się jeść mega przetworzonych produktów typu sosy do sałatek, chipsy, czekoladowe batoniki itd. Na prawdę uwierzcie bez tego można żyć! Po prostu można to zastąpić o wiele, wiele lepszą żywnością takimi jak: jabłka, pomidory, razowy chleb. Pozdrawiam Źródło: opracowanie
Truskawkowa FiestaPost Mizeria z ogórków i śmietany pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeskórkę i krócej się gotuje. Można wyczarować z niej naprawdę wiele wspaniałych dań, o czym przekonaliśmy się przy suto zastawionym stole, na którym królowały lokalne potrawy. Mnie zachwyciła zwłaszcza sałatka i ziemniaki z fasolowym farszem – koniecznie muszę odtworzyć je w domu, zwłaszcza, że zostałam obdarowana opakowaniem takiej fasoli. Po spacerach i wykładach na temat uprawy fasoli, jej zdrowotnych
Pasja Smaku