nudno. Czy nie jest to już oceńcie sami :) Nam znowu bardzo smakowało a danie na talerzach wyglądało kolorowo i apetycznie. Kurczaka pieczonego w kawałkach można podać też z zimną Sałatką a'la toabbouleh zamiast kuskusu ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajest kilka rodzajów, m.in.wstążki i nitki. Ja zdecydowanie wybieram pierwszy wariant! Makaron rewelacyjnie smakuje na ciepło, ale z pewnością sprawdzi się również w wersji na zimno, jako składnik sałatek czy samodzielny dodatek do potraw. Czy już próbowaliście? Jeśli nie może skusicie się na moją wersję ;) Kremowy makaron z łososiem wędzonym - 200g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao - 100g łososia
Sajkofanka smakupatelni rozgrzewamy cukier, po czym wrzucamy fileciki wraz z sokiem z pomarańczy. Chwilę podsmażamy i gotowe. Gotowe i na talerzu mamy: żołądki, puree z marchewki oprószone czarnuszką oraz sałatkę z karmelizowanej pomarańczy. Smacznego
Sajkofanka smakumiejscem, do którego się dodzwoniłam był Faster deluxe na olsztyńskiej starówce. Zamówienie dla dwóch osób: Kebab duży w bułce na ostro z baraniną (15zł), a drugi kebab grecki ( sałatka grecka +frytki + mięsko- 16zł). Skoro Faster to powinno być rzeczywiście szybciej niż gdziekolwiek indziej. Cóż, 50 minut oczekiwania to wcale nie takie fast, ale spoko mieszkam dość daleko
Sajkofanka smakuPałacu nieopodal Gdańska, w którym był Szefem Kuchni. Tam też gotowaliśmy już pod jego okiem na profesjonalnym sprzęcie kuchennym. Od października przekazywał nam wiedzę odnośnie ciekawego układania surówek i sałatek, a w ostatnich tygodniach biegaliśmy po kuchni odtwarzając smaki z różnych stron świata. Uczelnia zapewnia nam również liczne wyjazdy w ramach programu studiów. Odwiedziliśmy już Kalinówkę we Wzgórzach Dylewskich
Sajkofanka smakuSzpinak -nigdy go nie jadłam,miałam jakieś uprzedzenie.Ale od dwóch lat to się zmieniło a teraz żałuję i wiem co straciłam.No ale lepiej późno niż
Ala piecze i gotujeOd firmy Jamar otrzymałam paczkę z octami i gadżetami. Za którą bardzo dziękuję. Takich kolorowych octów brakowało w mojej kuchni. Dzięki nim będę doprawiać i marynować
Ala piecze i gotujeJajka z farszem z dodatkiem bobu. Robiłam po raz pierwszy ponieważ w tym roku eksperymentowałam z bobem którego nigdy nie miałam okazji spróbować. Szkoda że wcześniej
Ala piecze i gotujeogrodzie miałam dużo fasolki szparagowej więc musiałam ją przerobić. Zrobiłam łagodną sałatkę z fasolki z dodatkiem marchewki. Do zalewy użyłam ocet winny z białego wina 6% firmy Jamar . Fasolka jest łagodna w smaku natomiast goździki nadają ciekawego smaku i aromatu. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej żółtej i zielonej 2 marchewki 2 cebule 0,5 łyżeczki soli Zalewa
Ala piecze i gotujeOgórki konserwowe z dodatkiem papryczki chili są lekko ostre. Robię na zimę kilka słoiczków i najczęściej używam je jako dodatek do różnych sałatek. Składniki: ogórki konserwowe dowolna ilość Zalewa: 1 szk octu 10% Jamar 1 szk cukru 4 szk wody 2 łyżki soli Na każdy słoik: 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego gałązce koperku 3 ząbki czosnku
Ala piecze i gotujeBruschetta to chrupiąca i pyszna przekąska z kuchni włoskiej. Grzanki natarte aromatycznym czosnkiem i do tego pachnące i aromatyczne pomidory. Przygotowanie trwa kilka minut a
Ala piecze i gotujeRoladki są ekspresowe do zrobienia, nawet jak goście już w progu. Ładnie wyglądają i szybko znikają z talerza. Goście z pewnością będą zadowoleni a domownicy również
Ala piecze i gotujeWraz z nadchodzącą wiosną mamy coraz większy wybór w sklepach w nowalijkach. Możemy je wykorzystać między innymi do zrobienia pysznych kanapek, sałatek i surówek. Ja dzięki Zakładom Mięsnym Nove mogłam do kanapek również wykorzystać smaczną i zdrową bo bez sztucznych dodatków szynkę zrazową. Szynka jest bardzo dobrej jakości, świeża, aromatyczna i krucha. Bez obaw mogłam podać ją dziecku. Składniki
Ala piecze i gotujeMiałam krótką przerwę ale dzisiaj dołączyłam do kolejnego "Wypiekania na śniadanie" . W ten weekend tematem jest pyszne śniadanie. Ja zrobiłam bardzo proste ale jak dla mnie
Ala piecze i gotujeosób które liczą kalorie, diabetyków i osób dbających o zdrowie. Jest 60-100 razy słodsza od cukru i nie zawiera żadnych kalorii.Nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, napoi, ciast, sałatek, przekąsek i przetworów. Warunkiem żeby lemoniada była pyszna musi być bardzo dobrze schłodzona. Składniki: 500 g truskawek świeżych 3 łyżeczki suszonej stewii 3 łyżki syropu klonowego 1,5 litra wody
Ala piecze i gotuje