wiecie ja uwielbiam oliwki. Czarne wręcz idą u mnie kilogramami, bo i ja i S je lubimy. Dodaję je często do pomidorów, makaronu czy sałatek. Dostałam do recenzji krem z czarnych oliwek od sklepu mantini24.pl Byłam pewna że to coś dla mnie i faktycznie się nie myliłam. Ten krem jest idealny do bagietki. Smakuje i na zimno i na ciepło
Magiczne Życie MartyLubuskiej Blogosfery Kulinarnej możecie się zapisać. Choć troszkę zaniedbana, ale działa. I zapraszam na zdjęcia z mijających tygodni! Niespodzianka od zdrowy-olej.pl będą nowe, pyszne i zdrowe sałatki Paulinka to mnie zawsze zaskoczy! Dziękuję raz jeszcze <3 To niesamowite jak można kogoś tak znać! Szkoda, że Święta tak szybko zawsze mijają Trzeba już kosić trawniki
Magiczne Życie MartyKwiecień w statystykach wyglądał tak : 205 polubień na FB 119 obserwujących 52 posty 47 ,116 wyświetleń najpopularniejsze posty : Sałatka ze słonecznikiem Tradycyjny biały barszcz wielkanocny Polska minestrone z wielkanocnym akcentem Dziękuję Wam za to, że tutaj ze mną jesteście! To właśnie dla Was jest kolejne rozdanie
Magiczne Życie Martyjest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie. Składniki : * pół szklanki jogurtu greckiego * 2 suszone pomidory dobrze odsączone
Magiczne Życie Martypomidory * nagroda w konkursie * kolejna nagroda w konkursie * dietetyczne śniadanko * nowe talerze do zdjęć z Tesco * testowanie produktów polecanych przez Pana Makłowicza * pyszna sałatka z awokado * nowe kwiaty w doniczkach * posiane i posadzone * tutaj będzie fasolka, ogórki , kukurydza i słonecznik * moje ziółka * ciekawa wystawa w mieście
Magiczne Życie MartySezon na młodą kapustę trwa, nie umiem przejść obok niej obojętnie. W mojej kuchni króluje bigos z młodej kapusty i gołąbki. Ale obowiązkowo do młodych ziemniaków
Magiczne Życie Martyjedzonka * kawa z Tysią :* * duży słój na ogóreczki * a tutaj już z ogórkami, które sukcesywnie znikają ze słoika po jednym dniu * wygodne saszetki z olejami do sałatek * nowe serwetki * jeszcze raz dziękuję za tak miły prezent * niedzielny obiad I tydzień zaczynam kolejny. Będzie cały truskawkowy
Magiczne Życie MartyCo myślicie o truskawkach podanych z miętą, cukrem trzcinowym i sosem balsamicznym? Ja do tej pory uwielbiałam truskawki z cukrem i śmietaną. Jednak te podbiły moje
Magiczne Życie MartyDietetyczne rewolucje organizowanych przez firmę Oleofarm w restauracji Delight w krakowskim hotelu Andel's . Spotkanie na celu miało przybliżenie nam zasad zdrowego odżywiania i komponowania smacznych i zdrowych sałatek, jak również zapoznanie nas z szeroką ofertą soków i olejów firmy Oleofarm. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Tabule (oryginalna nazwa to tabbouleh) to orientalna, arabska sałatka składająca się z kuskusu i warzyw. Jadłam ją tylko raz i do tego stopnia mi zasmakowała, iż postanowiłam przygotować własną wariację, z tego co miałam dostępne w kuchni i lodówce. Pyszny, orzeźwiający obiad, z lekkim pazurem dodanym dzięki ostrej papryce całkiem przerósł nasze oczekiwania. Cała duża porcja zniknęła w okamgnieniu
Pora coś zjeśćobłędny smak, więc tym bardziej warto przepis zapisać, zapamiętać i kiedyś wypróbować! Nie od dzisiaj wiadomo, że truskawki, szpinak i odrobina octu balsamicznego świetnie smakują razem w formie sałatki, więc dlaczego nie zmiksować ich razem, tworząc pyszny, pożywny koktajl? Szpinak i truskawki to kopalnia witamin! :-) Szpinak chyba na stałe zagości u mnie jako dodatek do różnych napojów z owocami
Pora coś zjeśćPost Marchewka ‚ na krótko ‚ z groszkiem (marchewka na słodko) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojesię do nich oliwę, przyprawy i inne dodatki, które wzbogacają smak, ale nie zmieniają konsystencji surówki. Teoretycznie już nawet zwykłe dodanie śmietany, czy jogurtu do surówki zmienia ją w sałatkę. Jednak poniżej nawet ‚surówki’ z majonezem,czy śmietaną przydzieliłam do kategorii ‚surówki’, o ile pasują one do dań obiadowych. Nie od dziś wiadomo, że surowe warzywa są bardzo zdrowe
Kulinarne PrzebojePost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje