Zwykle sos na bazie jogurtu robię podobnie, czyli do jogurtu dodaję czosnek i zioła. Ale że ostatnio miałam okazję jeść sałatkę z sosem na bazie curry i bardzo mi ten sos smakował, więc postanowiłam tym razem też podobny sos zrobić. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyktóre zmieniły całkowicie swój sposób odżywiania i ja miałam w tym też swój udział, co mnie oczywiście bardzo cieszy) od razu mi się spodobała. Przypomniałam sobie, że kiedyś robiłam sałatki z buraków na słodko i bardzo mi one smakowały. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam kalafiora z myślą o sałatce. Bardzo dawno takiej nie robiłam, bo kalafior nie gości u mnie zbyt często. Nawet nie wiem dlaczego, ale taki jest fakt. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam się po pierwszym zachwycie szparagami zajadać nimi cały sezon, a jadłam zaledwie 3-4 razy. Sezon się kończy, więc kupiłam z myślą, że zrobię znów sałatkę z rzodkiewką , bo akurat rzodkiewka mi piękna wyrosła w ogrodzie. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyOPINIA: Ryż smaczny, prosty w przygotowaniu. Nie musimy martwić się, że będzie się kleił, on zawsze wyjdzie idealnie sypki. Niezastąpiony w kuchni, zarówno do dań obiadowych jak i do sałatek
kolorowotorcikoworzodkiewka, cebulka, papryka, ogórek, szczypior - pokroić w drobną kostkę. Dodać do sera, doprawić solą i BIO PAPRYKĄ granulowaną Royal Brand. BIO papryka słodka granulowana Doskonały dodatek do dań mięsnych, sałatek i past. Niezastąpiona w kuchni włoskiej i węgierskiej. Słodki, aromatyczny smak wzbogaci wiele dań. Wygodna w użyciu. Cena: około 10zł/30g Zapraszam do zapoznania się z ofertą Royal Brand tutaj
kolorowotorcikowoPaski ciasta smarować oliwą, posypać mieszanką sera, oliwek i rozmarynu. Zwijać w spiralkę, układać na blasze. Piec w 170 stopniach C do zrumienienia. Paluszki to doskonały dodatek do sałatek, sosów, zup,. a także jako przegryzka do piwa lub wina. Smacznego
kolorowotorcikowoBłoniach swoimi sekretami kulinarnymi, technikami oraz wszelkimi ciekawostkami dzielił się ze zgromadzonymi Grzegorz Łapanowski. Grzegorz Łapanowski mówił jak łączyć i wykorzystywać w kuchni lokalne specjały. Zgromadzeni widzowie poczęstowani zostali: - sałatką Najsztuba - pstrągiem z kiełbasą - stekami z wołowiny - risotto z grzybami leśnymi Było naprawdę smacznie ! Na tzw. Dużej Scenie Smaku mogliśmy podziwiać pokazy: - Ojców Oblatów z Kodnia, którzy serwowali pyszną jagnięcinę
kolorowotorcikowoDzięki uprzejmości marki Lubella, mam dla Was, moi drodzy czytelnicy - konkurs. Tematem przewodnim konkursu będzie: wiosna i makaron. Czekam zatem na pyszne, lekkie dania, czy to sałatki, czy dania obiadowe lub inne przekąski przygotowane na bazie makaronów Lubella. Jako, że Lubella ma bardzo bogaty asortyment makaronów, na pewno przygotujecie wiele wspaniałości. Z asortymentem makaronów możecie zapoznać się klikając tutaj Nagrodami
kolorowotorcikowolodówki. 3. Filety układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek nakładamy porcję pomidorów. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ja dorsza podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatką wiosenną (rzodkiewka, sałata, ogórek, pomidor
Pasja SmakuOd jakiegoś czasu miałam ochotę na surówkę z kiszonej kapusty, a do niej najlepiej pasuje ryba. Żeby było zdrowiej to taka gotowana na parze i młode
Pasja Smakupapryką, cebulą i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie. 4. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st.C. Rada: Karkówka świetnie pasuje do młodych ziemniaków przypieczonych na patelni z koperkiem i najprostszej sałatki obiadowej czyli sałaty i szczypiorku
Pasja Smakuwyobrażam sobie bez nich zimy to starannie zamykam je w słoikach. Z czasem poznaję nowe, ciekawe przepisy, poszerzając standardowe kiszone i konserwowe. Dziś jednak przepis na podstawę sałatek, oto ogórki konserwowe jak z obrazka: Składniki: ogórki (najlepiej użyć niedużych i prostych) marchew chrzan koper ziele angielskie czosnek gorczyca Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 3 łyżki
Pasja Smakuformować kotlety. 5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smakuwstęp o hodowli, podstawowych formach podania tych warzyw, jak i najważniejszych informacjach, które udało się zebrać na ich temat. Przepisy dzielą się na 5 rozdziałów: przystawki i małe dania sałatki i zupy potrawy wegetariańskie mięso, ryby i dodatki wypieki pikantne i słodkie Nie ma natomiast podziału na rodzaje warzyw, przepisy są dość wymieszane: raz bakłażan, raz dynia, raz cukinia. Zdjęcia
Pasja Smaku