ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem. Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. K olacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka z buraków, wędzonego twarogu i kaszy gryczanej . Wyrazisty wędzony ser, gryzący smak kiełków rzodkiewki, kojący zmysły burak. Pyszności! A po tym wszystkim... D eser ... który z powodzeniem można przygotować też
bastalenaLubicie zupę pomidorową? bo ja tak..moi domownicy zresztą też......jest pyszna polecam.. Do sałatki wykorzystałam połowę paczki makaronu Mamma Mia , a resztę do tej pysznej i szybkiej zupki.. makaron świderki Mamma Mia marchewka pietruszka cebula 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego porcje rosołowe, udko lub skrzydełko sól, pieprz listek, ziele śmietana koperek Wodę z kurczakiem
Moje domowe kucharzeniePomysł na orzechową kruszonkę znalazłam w starych wycinkach gazet.Taka kruszonka nada się do lodów, sałatek owocowych, deserów lub dekoracji ciast. 1 szkl.mąki 1/4 szkl.brązowego cukru 10 dkg margaryny 1 szkl.orzechów włoskich [ u mnie mieszanka bakaliowa] Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie
Moje domowe kucharzenieoraz gamma - oryzanol. Duża zawartość witaminy E i naturalnych przeciwutleniaczy poprawia cyrkulację krwi i wspaniale wpływa na kondycję skóry. Delikatny i łagodny w smaku olej Suriny jest idealny do sałatek i dań przyrządzanych na zimno. Specjalny kod uprawniający do zniżki na Hurtowni Oliwy do 25% wartości koszyka. Zniżka nie obejmuje produktów promocyjnych, minimum zamówieniowe by zniżka zadziałała
Moje domowe kucharzeniegustu.Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut lub do zezłocenia się. Wystudzić na kratce. Świetnie smakują jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych lub sałatek. Przy piekarniku spotkały się ze mną następujące wielkie osoby :) Małgosia z bloga Smaki Alzacji Monika z blogu Matka Wariatka Dobrawa z blogu Bona Apetita Joanna z blogu
Moje domowe kucharzenietemu w niedzielę przyszykowałam kilka wpisów na automatyczne opublikowanie...jakbym wyczuła ,że będzie awaria sprzętu.. Przez te kilka dni nazbierało się sporo przepisów..Były pączki, chleb, kotlety, bitki, sałatka , surówki, ryba , babka ziemniaczana, ciasto itp..i sama nie wiem od czego zacząć..no to może od kawy..którą dostałam w ramach współpracy z Najlepszymi przyprawami świata ..Oprócz kawy
Moje domowe kucharzeniesuszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chili i czarnuszka. Zastosowanie w kuchni: Mieszankę dodaje się do dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, w tym do: zapiekanek, pizzy, spaghetti, past, sałatek, mięsa i sosów. Przyprawia się nią popularną, m.in. we Włoszech brunschettę
Moje domowe kucharzeniemaggi. • Świeże liście lubczyku są dodawane do zup, w tym rosołu. • Niektórzy używają łodyg lubczyku, podobnie jak łodyg selera naciowego, do surówek i sałatek. • Rozdrobnione nasiona lubczyku są dodawane, w kuchni angielskiej, do chleba i ciast. • Lubczyk jest stosowany do produkcji kostek bulionowych, a, w przemyśle alkoholowym
Moje domowe kucharzeniemaggi. • Świeże liście lubczyku są dodawane do zup, w tym rosołu. • Niektórzy używają łodyg lubczyku, podobnie jak łodyg selera naciowego, do surówek i sałatek. • Rozdrobnione nasiona lubczyku są dodawane, w kuchni angielskiej, do chleba i ciast. • Lubczyk jest stosowany do produkcji kostek bulionowych, a, w przemyśle alkoholowym
Moje domowe kucharzenienadają się zatem jako zdrowszy wariant owoców suszonych dodawanych do świątecznych przysmaków, lecz przede wszystkim jako codzienna dawka zdrowia w śniadaniowym musli, przekąsce w ciągu dnia, czy dodatku do sałatek i innych dań. Suszone morele HELIO Natura nie zawierają typowego dla tej grupy dwutlenku siarki (E220). Przypominają one w smaku karmel i są słodsze od powszechnych na rynku moreli suszonych
Moje domowe kucharzenieprzyprawy do steków : pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie : do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree
Moje domowe kucharzenieOlej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..do smażenia, pieczenia , sałatek itp. ..tym razem olej wykorzystałam do ciasta naleśnikowego i do smażenia krokietów.Krokiety z kapustką kiszoną i grzybkami suszonymi..oczywiście też podsmażonymi na oleju rzepakowym. Naleśniki 2 jajka 2 szkl mąki 1 szkl wody 1 szkl mleka szczypta soli
Moje domowe kucharzeniejest piękne wydana..z twardą okładką..Na początku jest wstęp od autorów i wydawcy...a potem dział z zasadami zdrowego żywienia.. Przepisy są podzielone na 6 działów: mięsa sałatki zupy makarony, kasze,ryż przystawki desery Do każdego przepisu oprócz zdjęć [ wykonanych przez P.Jakuba Kaźmierczyk w oryginalnych aranżacjach zabytkowego Art Hotelu] dołączone są informacje o czasie przygotowania potrawy, stopniu trudności
Moje domowe kucharzeniekwietniu było ogółem 116 027 .. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów.. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w maju: Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto miodowe z masą budyniową Surówka z młodej kapusty Syrop z sosny II Miód z kwiatów mleczu Kotlety mielone smażone
Moje domowe kucharzeniewarzywach. Karotenoidy są one głównym dietetycznym źródłem witaminy A u człowieka, opóźniają procesy starzenia, wpływają korzystnie na nasze tkanki. Dlatego nie zapomnij stosować naszego oleju z awokado w swoich sałatkach! 7. Olej z awokado poprawia nawet kondycję skóry! Badania wykazały, że olej z awokado podwyższa poziom kolagenu w skórze i działa niczym najlepszy kosmetyk
Moje domowe kucharzenie