Paprykarz z tuńczykiem 390Paprykarz przywołuje wspomnienia z dzieciństwa ale wtedy wg mnie paprykarz było o wiele lepszy jak teraz. Dzisiaj paprykarz robię sama w domu ze względu na to
Ala piecze i gotuje
Sałatka z figami na rukoli, mozzarelli i szynce szwarcwaldzkiej. 289Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy na półmisku, mozzarellę i pomidorki przecinamy na pół, szynkę rwiemy albo kroimy w paseczki, figi myjemy i tniemy na ćwiartki. Całą sałatkę zalewamy sosem ( składniki sosu dobrze ze sobą połączyć. Smacznego
Niezły Młynek
Sałatka z figą 181Uwielbiam takie sałatki. Poezja smaku. Składniki : * dowolny, ulubiony mix sałat * ulubiony ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią * figa * sos balsamiczny * oliwa z oliwek * sól, pieprz Przygotowanie : Sałatę wyłożyć na talerz, ułożyć pokrojoną w ósemkę figę oraz kawałki sera. Polać oliwą z oliwek wymieszaną z solą i pieprzem. Całość doprawić sosem balsamicznym
Magiczne Życie Marty
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 273Apetyczna Kuchnia) W koszulce czy bez: Pancakes z mąki z ciecierzycy z guacamole i jajkiem (Mam smak na...) Jajko Benedykta (Misiu Lubi Zjeść) Salade lyonnaise czyli francuska sałatka z boczkiem i jajkiem w koszulce (Widelce) Tosty z jajkiem w koszulce (Lawendowy Poranek) Leśne śniadanie (Lawendowy Poranek) Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem (Codzienne
bastalena
Pieczone ziemniaki z tzatzikami 278Składniki: 4 duże ziemniaki do pieczenia zielony ogórek duże opakowanie jogurtu typu greckiego 2 ząbki czosnku garść świeżej mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki
Gorący kąsek
Sałatka z wędzoną mozzarellą 280Bardzo lubię wędzone sery a wędzoną mozzarellkę uwiebiam. Połączyłam ją z warzywkami i wyszła pyszna sałatka dla całej rodzinki. Jeśli nie macie wędzonej mozzarelli można użyć żółtego sera wędzonego. składniki: 1 kulka wędzonej mozzarelli 10 niedużych ogórków gruntowych 1 mała cebula czerwona 1 czerwona papryka 3-4 łyżki majonezu, uzyłam Kieleckiego Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki obrać
Monia miesza i gotuje
BURGERY BURACZANE. 258piekarnika i piekę odpowiednio 30 minut, przewracając w połowie burgery na drugą stronę. Podaję w świeżej bułce z sałatą, ulubioną pastą. Świetnie smakują same jako przekąska czy podane z sałatką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki
Schabowy w panierce z borowików 222miseczce bełtamy jajko, w blenderze blendujemy grzyby. Kotlety panierujemy w jajku następnie w grzybach. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej ze stron. Można podawać z sałatką z buraczków idealnie się razem komponują :) Smacznego
Niezły Młynek
Sałatka z surimi 341Dawno nie było u mnie sałatki..no i tak oto jest..pyszna, prosta i szybka do zrobienia..składniki można dodawać wedle gustu.. makaron ryżowy nitki paluszki surimi papryka konserwowa, świeża ogórki konserwowe kukurydza Develey majonez wiejski Develey sok z cytryny sól, pieprz Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie
Moje domowe kucharzenie
Salatka z makaronem 324ananas kroimy w drobna kostke Dodajemy kukurydze i makaron Doprawiamy pieprzem i sola Wszystkie skladniki razem laczymy Na koniec dodajemy 4 lyzki majonezu Mieszamy i salatka gotowa Smacznego! Ps Makaron powinien byc z rodzaju drobnych wtedy lepiej laczy sie ze skladnikami. Ja kupuje ananas kroiony i rowniez go kroje w drobniejsza kostke. Szybko sie robi
Klaudynkowa kuchnia
Sałatka z buraczkami i jabłkiem 258Uwielbiam sałatki, zazwyczaj udaje mi się przygotować coś innego jednak są takie do których lubię wracać bo ich smak po prostu pieści moje podniebienie. Ponieważ nawiązałam współpracę z firmą KROKUS od której otrzymałam ogromną paczkę z przetworami mogę wam ją polecić z czystym sumienie. Wiecie już, że jestem zwolenniczką produktów eko i przyrządzanych babcinymi sposobami. Tutaj
Niezły Młynek
Pieczone pomidory po prowansalsku 319także zamiast bułki tartej do kotletów mielonych i farszów, albo przerabiam na pangrattato , smażąc okruchy chlebowe na oliwie z czosnkiem, o czym pisałam już Wam przy okazji przepisu na sałatkę z fasolki szparagowej i pomidorów . Tym razem zainspirowałam się kuchnią francuską i przygotowałam wywodzące się z Prowansji pieczone pomidory z okruchami chlebowymi doprawionymi czosnkiem, oliwą i natką pietruszki. Mieszkańcy krajów
Chilli Czosnek i Oliwa
Tydzień w moim telefonie XXXXXII 201przechodzę do zdjęć, bo praca na mnie czeka : * idealny kubeczek na kawkę * jesień idzie, będzie kakao z piankami * w gazecie też byłam, przepis na burgery znajdziecie tutaj * sałatka w nowych miseczkach gruszkach * pyszna kawa z S :* * chyba już ostatnie kwiaty cukinii - były pyszne * spacer po lesie * ta to zawsze śpi Więcej zdjęć znajdziecie tutaj . Zapraszam także
Magiczne Życie Marty
Tradycyjny dżem malinowo-jabłkowy 220Czas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał pyszny dżemik złammy smakiem jabłka i maliny w pięknym kolorze. Dżem naturalnie wysmażony bez dodatków żelujących. Potrzebujemy: 1 kg. jabłek
W kuchennym oknie Ewy
Kotleciki jaglano-dyniowe *BEZGLUTENOWE* 254ugotowaniu odkładamy do wystudzenia. Do miseczki dodajemy kaszę, puree, skrobię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Kotleciki podane z sałatką: 1 pomidor garść rukoli 2 plastry wędliny drobiowej 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Smacznego
Truskawkowa Fiesta