sałatka - 52378 przepisów (strona:2525/3492)

Papryka marynowana z olejem 206

Papryka z olejem, to moja ulubiona, polecam ją szczególnie do sałatki z zupek chińskich. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Zapiekanka z zupek chińskich 6158

Dziś pora na zapiekankę z zupek chińskich, jeżeli mieliście styczność z sałatką to już pewnie domyślacie się smaku zapiekanki. Jak dla mnie jest całkiem dobra, przede wszystkim jest na prawdę bardzo szybka, w sumie w jej wykonaniu najdłużej nagrzewa się piekarnik. Zapiekankę robiłam w dużym naczyniu żaroodpornym. Czytaj więcej

Pychotkaaa
QUINOA Z WARZYWAMI W SOKU POMIDOROWYM. Właściwości odżywcze. 195

komosa została wypchnięta przez ziemniaki (nawiasem mówiąc, który jest w nawiasie, prawie kompletne źródło białek, w tym egzogennych, w tym lizyny ). Czasem ugotowałam komosę czarną lub czerwoną do jakiejś sałatki ale ogólnie używałam jej znacznie mniej, niż bym chciała, ze względu na niestety słaby popyt na nią w domu... Dziś postanowiłam zrobić kolejne podejście, bo jednak samymi kartoflami nie żyje

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Muffinki czekoladowo-piernikowe z nutą chili 217

bardzo proste i szybkie. Gdyby tak wziąć od razu podwójną, a nawet potrójną porcję to w czasie pieczenia każdej z nich możemy sobie robić coś innego - kroić warzywa na sałatkę, zagniatać ciasto na miodownik, czy... sprzątać :)  i tylko pamiętać, żeby je z piekarnika w odpowiednim czasie wyjąć :D Ja je upiekłam na dużo przed Świętami, bo taka była potrzeba

Kolorowy Przepisownik
Sałatka śledziowa z buraczkami 489

grubych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Marchew ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Rozprowadzić drugą warstwę majonezu. Popieprzyć. Drugą połowę pora drobno pokroić. Sałatkę odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego

W kuchni u Moniki
11 pysznych dodatków do pieczywa 192

ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym

Moja smaczna kuchnia
Pekinka do obiadu 213

mięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka z makiem 289

nagrzanego piekarnika 180 st C, piekę godzinę. Po upieczeniu, studzę babkę na kratce.  Zimną można polać lukrem lub białą polewą i udekorować dowolnie. pyszne łakocie w dobrej cenie ;) sałatka owocowa, pancakes..skrzydełka ...mniami

Takie tam pichcenie
Sałata Cezar z jajkiem i chrupiącymi grzankami. Caesar Salad. 357

odtworzyć smak i klasyczny sos trochę zmodyfikowałam po swojemu. Głównie zmieniłam proporcje w sosie. Ominęłam też boczek czy kurczaka, a także zamieniłam rodzaj sera. Sos jest podstawą smaku tej sałatki. Spróbujcie tego :) Porcja: 2 talerze Składniki: 150g mix sałat lub duża główka sałaty lodowej 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 4 kromki razowego chleba, pokrojonego w kostkę 3 jaja

Apetyt na Zielone
Surówka obiadowa z porem i jabłkiem 501

przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Jabłka kroimy i pomidory kroimy w kostkę. Śmietanę łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji" Ilość porcji: 5 koszt wykonania:  ok. 6 zł czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Obiadowa surówka z porem, gruszką i zielonym ogórkiem 243

Składniki: 1 duży por 2 gruszki 1 wężowy ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 opakowania sosu do sałatek (koperkowo-ziołowy)       Sposób przygotowania : Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Jogurt mieszamy z majonezem. Łączymy z sosem

Pobite gary Barbary
Piramidka z kurczaka i mango z orientalną salsą 229

ogórka i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy ze sobą i dodajemy posiekaną kolendrę, olej winogronowy i sezamowy oraz sok z limonki. Doprawiamy pieprzem i solą. Powinna powstać drobna sałatka o wyraźnie orientalnym i świeżym smaku. Upieczoną pierś kurczaka kroimy w plasterki w poprzek włókien. Układamy na talerzu na przemian najpierw plasterek mango, potem kawałek kurczaka itd. Na wierzch nakładamy

MyCookBook.pl
Kluski śląskie 251

ziemniaka na pół i pocierajcie przez chwilę połówki o siebie. Jeśli wytworzy się woda, to znaczy, że ziemniaki są twarde i po ugotowaniu nie będą się rozsypywały (najlepsze na sałatki, do zup i do obiadu). Jeżeli natomiast połówki kleją się do siebie, znaczy to, że ziemniaki są mączyste. Jednak gdy okaże się, że Wasze ziemniaki nie mają przeznaczenia „kluskowego

MyCookBook.pl
Sałatka z brokułami, groszkiem i panierowaną mozarellą 206

Bardzo prosta i smaczna sałatka z minimalną ilością składników :) Do tego soczyście zielona i sycąca. Połączenie brokułów z zielonym groszkiem i roztapiającym się serem w chrupiącej, ziołowej panierce jest naprawdę wyjątkowe. Wypróbujcie! Składniki: 500 g różyczek brokułów 10-15 szt. kuleczek mini-mozarelli pół puszki zielonego groszku lub 100 g groszku mrożonego Panierka: 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej

MyCookBook.pl
Jogurt grecki z musli i borówkami polany miodem 171

kuchni jogurt grecki. Uwielbiam jego smak i gęstą, kremową konsystencję. Niemal zawsze zastępuję nim kwaśną śmietanę, czy to podczas pieczenia ciast, czy zabielania zup lub jako bazę sosu do sałatek. Coraz częściej zajadam się nim dodając ulubione, chrupiące musli i owoce, polewając całość płynnym miodem. Takie śniadanie (lub lekka kolacja) jest pyszne, lekkie i zdrowe, a na dodatek przygotowuje się

MyCookBook.pl