Makaron z krewetkami Pierożki z jajkiem i szczypiorkiem Truskawkowe tiramisu Rolada z mięsem Sałatka z pieczarkami i wędzonym kurczakiem Pikantne skrzydełka
czarrna od kuchniProsta, pyszna sałatka na gorące dni. Jest orzeźwijąca, przyjemnie chrupie i co najważniejsze robi się ją w 5 minut. Ilość: 2 porcje Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 ogórek 1/2 opakowania fety 1/2 cebuli 1-2 łyżki oliwy 2 łyżki czarnych oliwek kalamata garść posiekanej natki pietruszki kilka listków świeżej bazyli oliwa z oliwek pieprz do smaku Przygotowanie: Ogórka umyć
AZgotuj!ciasta tych knedli, nadaje ciastu sprężystości i delikatny smak sernika . Czyż to nie wspaniałe połączenie?! Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają nasz organizm z toksyn. Wpływają pozytywnie na pracę serca. Zalecane
Zdrowy Styl Joannyzbiór pomysłów na to co zrobić z truskawek – to same hity! Zebraliśmy nasze pomysły na ciasta, desery i dania z truskawkami na słodko i wytrawnie. Znajdziecie tu przepisy na sałatki, przekąski, koktajle i wszelakie słodkości z dodatkiem truskawek . Ciasto z tego zdjęcia przygotowałam na urodziny Piotra, zabierał je do pracy, bardzo wszystkim smakowało. Było upieczone w dużej formie, dlatego jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKrok 1. Do miseczki wlać ocet, olej, sos sojowy, starty czosnek, miód, sos chili, starty imbir i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Krok 2. Do miseczki na sałatkę włożyć pokrojonego ogórka oraz rzodkiewki, posypać posiekanym szczypiorkiem i wymieszać z przygotowanym sosem sałatkowym. Wstawić do lodówki. Podawać jako dodatek do obiadu. Mam nadzieję, że przepis na surówkę spodoba się
Moja Książka Kucharskazaproponowała nam kameralny klimat w jednej z sal jadalnych, gdzie czekał zastawiony pysznościami stół tylko dla nas. Kolacja składała się z przystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo – koperkowym. Na deser czekał talerz owoców
Raj dla Podniebienialekki lunch, deser, a od świtu do późnej nocy napić się pysznej kawy. Zajmujemy miejsce w chłodnym wnętrzu. Zamawiamy z karty “Śniadanie po Warszawie”, czyli jajecznicę z sałatką i vinegrette, chrupiącą bagietką i ogromną latte oraz croissanta z tuńczykiem, jajkiem na miękko w zestawie ze świeżym sokiem z pomarańczy. Zestawy nie należą do najtańszych, ceny lekko “paryskie
Raj dla Podniebieniatowarzyszyły nam na stole czarne oliwki. Wielokrotnie mieliśmy okazję natknąć się na spacerujące po drodze kozy. W jedno popołudnie miałam okazję oglądać, w jaki sposób kefalońscy kucharze przyrządzają tzatziki, sałatkę grecką i suvlaki w chlebku pita. Chlebek pita nadziany jest tzatzikami, świeżym pomidorem i posiekanym mięsem jagnięcym. Za różowym winem wprost przepadam. Idealnie wręcz pasowało do świeżych rybnych posiłków
Raj dla PodniebieniaPrzepyszny! Chleb żytni na zakwasie, który zjedliśmy rodzinnie w ciągu jednego dnia. I choć na stole ułożyłam do poczęstowania się pasztet z kaczką, pokrojone warzywa, sałatkę i sery, to najlepiej pajdy tego chleba smakowały … same! Tak. Przepis na niego pochodzi z książki Jeffrey’a Hamelmana – chlebowej biblii, która jest pełna tak różnorodnych przepisów, że ciężko się zdecydować
Raj dla Podniebieniakleksem roślinnej śmietanki lub jogurtu i obsypana dodatkową porcją koperku i zielonej cebulki. Masz nadmiar bobu i nie wiesz co z nim zrobić? U mnie na kolację wleciała sałatka z bobek , którą Ci serdecznie polecam. Zobacz również pozostałe przepisy z bobem . Na pewno znajdziesz tam kilka smakowitych inspiracji na siebie. Jesteś zupoholikiem? Może zainteresować Cię również: Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik
Blendmanteż jakieś nowe-stare przepisy na regionalne dania z bobem. Na blogu znajdziecie przepis na pierogi z bobem, bób z pstrągiem, bób marynowany, bób z cząbrem w sosie śmietanowym, sałatkę z bobem i jeszcze kilka innych. Tym razem zapraszam na bób z kiełbasą i świeżymi ziołami, w sosie z białego wina. Danie podaje się na gorąco z młodymi ziemniakami
Trzeci talerzpaski. Mieszamy i zalewamy śmietaną. Dusimy chwilkę całość. Podajemy z mięskiem. No dla mnie bomba. Aromatycznie, szpinakowo, kremowo. Ja uwielbiam takie smaczki. Nawet i na zimno jeśli zostanie - jako sałatka do pracy również smakuje pysznie. I mamy tytułowe 2 w 1. Jednak w moim domu...tylko ja lubię takie dania. Ewidentnie. Maks z założenia miał inny obiad, a Mąż
Kuchnia po mojemupiekarnika nagrzanego na 200 stopni C i pieczemy 30 minut. W połowie pieczenia przekładamy placki na drugą stronę. Podajemy na ciepło lub zimno z mizerią lub inną ulubioną sałatką czy surówką. Jakie właściwości ma cukinia? Warto wiedzieć, że cukinia zwiera witaminy A, C, K i z grupy B. Jest bogata w magnez, potas, żelazo oraz beta-karoten. To lekkostrawne warzywo
My Chcemy Jeśćopakowania sera feta 1/2 słoika marynowanego czosnku chili 1/2 słoika marynowanych mini-korniszonów szczypiorek sos vingeret Przygotowanie: Pekinkę posiekać, fetę pokroić w kostkę, ogóreczki na połówki, … Czytaj dalej Sałatka grillowa z fetą
czarrna od kuchnimoje 3,5 roczne dziecię. My nawet nie popatrzy w naszą stronę jak zażeramy się tymi produktami. No i ok, nie to nie. Wczoraj próbowałam go nawet namówić na sałatkę z bobem. Że będzie ok, że nie przesadzę z ilością, bla bla bla. Pokiwał tylko głową i grzecznie powiedział, że mam się gonić. Za parę dni spróbuję jeszcze jednego eksperymentu
Kardamonovy