W internecie znalazłam ciasto "Miętus". Zastanawiałam się, czy ciasto o smaku miętowym może być smaczne. Co prawda nie przepadam za miętą, ale dlaczego nie spróbować. Zrobiłam
Salonik smakówSuflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! mam dla Was bardzo prosty sos wprost idealny gdy robicie spontaniczne spotkanie ze znajomymi bądź prywatkę. Jest to też doskonały dodatek do potraw i wszelakich
Kuchnia PROzdrowotnaKolejna moja propozycja na szybką przekąskę to szybkie paluchy z orzechem włoskim i rozmarynem. Zrobicie je błyskawicznie a polecam do nich: http://www.cooktobi.pl/2015/01/szybki-sos-serowy.html http://www.cooktobi.pl
Kuchnia PROzdrowotnaMam dla Was kolejną propozycję na idealnie delikatną rybę o świetnym maślano-estragonowym smaku. Podamy do tego puure z ziemniaków z lubczykiem i klasyczną kiszoną kapustę
Kuchnia PROzdrowotnacudownie aromatyzowane pieczoną cebulką, w sosie cebulowym, zagęszczonym bułką tartą. Kotlety nadziewałam farszem z pieczonej cebulki, zgodnie z recepturą naszych przodków. Serwowałam je z purée ziemniaczanym i dużą ilością sałatki. Powstało danie kompletne, proste i przepyszne! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 8 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 10 kotletów JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Farsz(...)wodę, zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem po ugotowaniu, kotlety serwuj polane sosem, z dowolnymi dodatkami, np. z ziemniakami gotowanymi, pieczonymi, purée i sałatkami lub warzywami Kotlety po obsmażeniu, oblane sosem z patelni z dodatkiem czerwonego wina Kotlety obsypane cebulą i bułką tartą. Kotlety po ugotowaniu
Szybko Szybkowarjego zielono- żółta barwa, mocno rozświetlająca i błyszcząca. Olej sprawdza się idealnie (o czym będziecie mogli dowiedzieć się już wkrótce, kiedy umieszczę kilka przepisów z jego wykorzystaniem :D) do sałatek, dipów, smażenia, grillowania czy pieczenia. Osobiście jesteśmy nim zachwycone. Wykorzystałyśmy go do kilku potraw i zawsze byłyśmy zadowolone z efektu końcowego. Użyłyśmy go na surowo, do sałatek jak i pieczenia
Zdrowie na języku :Pwieloetapowym procesie zachowują swoje właściwości zdrowotne i nie dostarczają zbędnych tłuszczy! Tak, mieszanki ziaren prażone są bez dodatku tłuszczu! To ogromy plus :) Świetnie nadają się jako dodatek do koktajli, sałatek, jogurtów, serków, zupek, kanapek, panierek. Pasują do wszystkiego! Możesz nimi posypać co tylko zechcesz, każdy posiłek lub spożyć w postaci przekąski :) Starannie dobrane mieszanki możesz wkomponować zarówno w dania wytrawne(...)naturalnej. Tak jak wspomniałam wcześniej obecnie dostępne są trzy rodzaje mieszanek. A są to: SŁONECZNE POLA (ziarna słonecznika, sezamu, siemienia lnianego) To zdrowy, aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek, sałatek, zup, dań obiadowych, deserów, muesli, wypieków, panierek i przekąsek. Wzbogaca smak i nadaje nową jakość każdej potrawie. Prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego są bogatym źródłem niezbędnych witamin, minerałów
Zdrowie na języku :Pceny na nie w sklepach wzrosną a smak....na pewno nie będzie ten sam :( Dlatego trzeba się zabezpieczyć, aby zachować choć odrobinkę smaków lata :) Dzisiaj mam dla Was warzywną sałatkę w zalewie octowej z niewielką ilością cukru :) A wkrótce napisze o dżemie jagodowym ze stewią :) Składniki mogą się różnić, także waga poszczególnych warzyw, jednak w ogólnym rozrachunku powinny stanowić(...)Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek i gotować przez 5 minut od ponownego zagotowania. Wszystkie składniki oczyścić i pokroić wg upodobań, jako że jest to sałatka warzywa nie powinny być za duże ;) Przyprawić, wymieszać i ostawić na godzinkę, aby puściły sok. Zalewa octowa: - 1 l wody - 250 ml octu - 1 łyżka soli - 50 g cukru Wszystkie
Zdrowie na języku :PWitajcie, czas zabrać się za obiady i zaproponować Wam smaczne propozycje w zdrowej odsłonie. Mięso to od wielu pokoleń składnik żywienia stawiany na 1 miejscu, obecnie
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka jest pyszna i sycąca a zapewniam, że nie pójdzie w biodra. :-) To wspaniały sprzymierzeniec podczas diety. Idealna na kolację, choć sprawdzi się także jako obiad na wynos. Majonez w sałatce zastąpiłam serkiem homogenizowanym, który doskonale zastępuje jego smak. Przepis znam od kilku lat i systematycznie go powtarzam. Można dodać do niej pokrojoną szynkę lub kurczaka. 1 szklanka kaszy kuskus
Szefowa kuchniDziś będzie odświeżająco, smacznie i jak zawsze z górą witamin!. 1 warstwa: truskawki, biała czekolada, ksylitol i granat. 2 warstwa: kiwi, limonka, jabłko, i ksylitol
Kuchnia PROzdrowotnaMam dla Was ciekawą alternatywę dla standardowych koreczków o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Fasola "Piękny Jaś" zastąpi mięsne dodatki, dodamy nasz tradycyjny ser roladę ustrzycką, oliwki
Kuchnia PROzdrowotnasobotni wieczór ;) Jeszcze nigdy nie miałam tak pięknych selerów naciowych na działce i chętnego do ich krojenia Męża, jak w tym roku;) Ciekawe połączenia smaku selera i słodkiej żurawiny... Sałatka z selerem naciowym i żurawiną Składniki: pierś z kurczaka seler naciowy żurawina majonez sól pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć z ulubionymi(...)pieprz ziołowy) i przestudzić. Selera naciowego drobno pokroić, wrzucić do miski z kurczakiem i żurawiną. Proporcje składników trzeba sobie samemu dopasować, wszystko zależy od upodobań ;) Dodać majonez, przyprawić i sałatka gotowa ;) Smacznego
Lawendowe NieboMęża ;) Faszerowane pomidory Składniki: 4 duże pomidory 4 jajka 4 plastry szynki parmeńskiej (może być słone salami) 10 dag żółtego sera bagietka masło sól, pieprz, zioła prowansalskie / przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: Z pomidorów odkroić górną część i wydrążyć środek. Następnie wydrążone pomidory należy doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawione pomidory wyścielamy w środku szynka parmeńska i wbijamy(...)około 20-25 minut. W tym czasie na masełku przygotowujemy grzanki ze świeżej bagietki, na które wykładamy miąższ z wcześniej wydrążonych pomidorów, doprawiony solą, pieprzem i przyprawa do sałatek. Pomidory wyjmujemy z piekarnika w momencie gdy jajko się zetnie do interesującego nas poziomu. Po wyjęciu z piekarnika przystępujemy do konsumpcji
Lawendowe Niebo