sałatka - 50590 przepisów (strona:1617/3373)

Makaroniki 183

Makaroniki to lekkie, delikatne francuskie ciasteczka przełożone kremem z białej czekolady.  Te pyszne ciasteczka to wyszukany deser. . Składniki: 280g cukru pudru 200 g mielonych migdałów

Salonik smaków
Pieczony boczek. 148

 W samych prostych przepisach najczęściej kryją się najlepsze smaki! Właśnie tak jest z tym przepisem, czyli pieczonym boczkiem, po prostu tradycyjny pieczony boczek, a smakiem

Kuchnia Łukasza
Zupa krem z młodego selera 168

Coś dla miłośników selera! ekstra aromatyczna zupa krem z młodziutkiego selera, To genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z mozarellą i awokado 191

mając czasu lub ochoty na przesiadywanie w kuchni zjeść zdrowy posiłek? Zamiast ulegać marketingowcom i sięgnąć na sklepową półkę po coś gotowego = niezdrowego, zróbmy sałatkę! Składniki: pomidor pół miękkiego awokado kulka sera mozzarella łuska gryczana mielona musztarda Wykonanie: Awokado, pomidor i mozzarellę kroimy w grubą kostkę. Cukinie kroimy w grube plastry i smażymy na klarowanym maśle z obydwu stron. Dodajemy(...)pozostałych składników, polewamy oliwą z oliwek lub olejem lnianym. Sałatkę podajemy z sosem kremowym balsamico posypaną sezamem i ew. pestkami dyni. Smacznego

Taste Of My Day
Truskawkowy koktajl LETNI RELAKS 285

Ostatnie chłodniejsze dni już nie długo będą za nami a już teraz zaczyna się sezon na truskawki który oczywiście oznacza że zrobimy pyszne koktajle!. Użyjemy świeżych

Kuchnia PROzdrowotna
Tabbouleh 202

Tabbouleh to orzeźwiająca libańska sałatka, pachnąca wiosną i świeżymi ziołami. Idealna do potraw z grilla, na upalne dni lub zdrowy lunch :) Istna bomba witaminowa! Składniki: ½ szklanki kuskusu albo bulghuru 2 pęczki natki pietruszki 1 pęczek świeżej mięty 3 pomidory 1 cebula dymka 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny sól do smaku Przygotowanie: Kuskus zalać wrzątkiem, przykryć(...)pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę, miętę oraz dymkę drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce razem z kaszą. Skropić sokiem z cytryny, polać oliwą i doprawić solą do smaku. Sałatkę podawać schłodzoną

Piąty grzech główny
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 832

nazwę potrawy. 1. Piersi z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 2. Oszukane przepiórcze udka 3. Perski kebab (joojeh kebab) 4. Pie z kurczakiem i warzywami 5. Szaszłyki 6. Sałatka "Grzybowa polana" 7. Piersi kurczaka po amerykańsku 8. Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi

Przepisy Aleksandry
sałatka warstwowa z ryżem i szynką 324

składniki: 100 g ryżu 150 g szynki 4 jajka 3/4 słoika marynowanych pieczarek 1 puszka kukurydzy natka pietruszki 3 łyżki majonezu sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka

Domowy Smak Jedzenia
Pyszna pasta ŁOSOSIOWA 167

Pasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z grillowanych batatów, paprykii i cukiniii z kiełkami brokułu 128

Sałatka na grilla i... z warzywami z grilla z dodatkiem młodych liści szpinaku, sałaty rzymskiej i kiełków brokułu. Podałam ją z sosem ziołowo-czosnkowym do grillowanych podudzi z kurczaka. Składniki: 1 batat 1 czerwona papryka 1 młoda cukinia 2 sałaty rzymskiej mini garść młodych liści szpinaku oliwa cytrynowa zioła do grillowanych warzyw Sos: 1 kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu(...)łyżeczka musztardy sól pieprz 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę łyżka posiekanego koperku łyżeczka suszonych ziół (np. do pizzy lub do sałatek) ocet winny, sól, cukier puder i pieprz do smaku Warzywa umyć. Batata obrać i pokroić wraz z cukinią (nieobraną) w plastry. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić na kawałki. Skropić oliwą, posypać przyprawami i i zgrillować

Czerwień i błękit
Chrupiący kalafior obsmażany 264

Witajcie! czas na mój hit dzieciństwa czyli chrupki obsmażany kalafior który znakomicie zastępuje mięso w dniu głównym. Atrakcyjne ceny kalafiora właśnie się zaczynają więc  np

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka ryżowa z ananasem i rodzynkami 149

Słodkie wydanie sałatki, a w roli głównej ryż jaśminowy Risana . Bardzo zdrowa, słodzona miodem sałatka z dodatkiem rodzynek i ananasa, można również ją zabrać na wiosenno - letnie pikniki :). Składniki: 2 woreczki ryżu jaśminowego Risana 1 puszka ananasa w plastrach lub 1 świeży ananas 10 dag rodzynek  3-4 łyżki miodu 1. Ryż ugotować na sypko, zgodnie z zaleceniami zawartymi

Apetyczna babeczka
Sałatka ziemniaczana z boczkiem 166

Sałatka ziemniaczana z dodatkiem boczku, jajek, w towarzystwie pikantnych porów i korniszonów. Można podać ją do grillowanych mięs, ryb czy warzyw. Składniki: 4-5 kremowych ziemniaków jednakowej wielkości 4 jajka 150 g parzonego boczku (w kawałku) kilka korniszonów 1 por (jasna część) mały kubek jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majeranku sól i świeżo mielony(...)kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć ze śmietaną, majonezem, musztardą, posiekanym koperkiem, doprawiając do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut, aby sałatka się przegryzła. Podawać do grillowanych mięs

Czerwień i błękit
Sałatka ze szparagami i pieczonym burakiem 358

Szparagi to bardzo fajne warzywa, które można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. Doskonale sprawdzają się w zupie, na pizzy, w zapiekance, czy jako element sałatki. I właśnie na sałatkę ze szparagami, pieczonym burakiem i serem mozzarella zapraszamy Was dzisiaj :) Ilość porcji:4 Czas przygotowania: 10 minut + czas na pieczenia buraków Składniki: 5 zielonych szparagów 2 małe buraki 2 garści mieszaki

Kolizje Smaków
Sałatka z fasolki szparagowej z ogórkami - w słoiki 256

przepisownik :) od razu była okazja wypróbować, bo fasolka obrodziła. Najmniejszy słoiczek do razu został zjedzony celem sprawdzenia efektu końcowego :) a efekt jest warty polecenia! Składniki na 5,30 litra sałatki: 2 kg żółtej fasolki szparagowej 2 kg ogórków gruntowych 1 kg cebuli 1 łyżka soli ZALEWA: 1/2 szkl. oleju 7/8 szkl. octu 10% 1 i 3/4 szkl. cukru 2 słoiczki(...)cienkie plasterki. Cebule obieramy i kroimy w cienkie półtalarki. Ocet mieszamy z olejem, koncentratami pomidorowymi, dodajemy sól, cukier, pieprz. Zagotowujemy. Mieszamy w dużym garnku z fasolką, ogórkami i cebulą. Sałatkę nakładamy do wyparzonych słoików, starannie wycieramy gwint i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy minimum 20 minut

Kolorowy Przepisownik