MIEJSCE: ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI LINK http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/zupa-cebulowa-z-grzankami-smyakowita.html 5 MIEJSCE: SAŁATKA Z TORTELLINI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 6 MIEJSCE: MUFFINKI Z MALINAMI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/muffinki-z-malinami.html 7 MIEJSCE: POLĘDWICZKI WIEPRZOWE LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/poledwiczki-wieprzowe-w-sosie.html 8 MIEJSCE: DESER Z TRUSKAWKAMI LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/04/deser-z-truskawkami-dietetyczny.html 9 MIEJSCE: SMAŻONE ŚLEDZIE LINK: http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/smazone-sledzie.html 10 MIEJSCE: DRINK Z BLUE CURACAO
SMYKWKUCHNIbynajmniej nie ma nic wspólnego z klasyczną sałatką warzywną, która współcześnie jest najpopularniejsza na polskich stołach. Sałata polska sprzed 200 lat to sałatka z jabłek, rzodkwi, śledzi i cebuli, przy czym ilościowo dominują w niej właśnie jabłka. Smaki te połączone są idealnie dobranymi dodatkami: oliwą i octem. Duża ilość jabłek sprawia, że sałatka jest chrupiąca i świeża, a z kolei(...)płaty śledziowe (marynowane lub w oleju) 1 duża cebula 4 łyżki octu 10% 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki. Cebulę i śledzie kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy oliwę i ocet oraz doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy przynajmniej na godzinę, żeby smaki się połączyły. Sałatkę podajemy
Trzeci talerzrumiany kolor na patelni. Gotowe pulpeciki możesz podawać razem z ulubioną sałatką albo makaronem. Mogą stanowić także dodatek do zupy albo być zjedzone solo. Smacznego! Spróbuj także: kasza gryczana z pieczarkami, kuskus z zielonym groszkiem i suszonymi pomidorami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności
Natka PietruszkiŚledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier
KorniszonkiWigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na
KorniszonkiKomu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :) Składniki: 400 g płatów śledzia w oleju, 1/2 puszki ananasa, 1/2
Nie tylko w kuchniniego buraczki i marchewka. Postanowiłam je wykorzystać w sałatce ze śledziem. Pyszna i prosta w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 4 ugotowane buraczki np: z barszczu 2 ugotowane marchewki też z barszczu 2 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy około 5 płatów śledziowych np: z zalewy octowej 1 duża cebula czerwona
Sama słodycz i szczypta chilikomponują się z pieczonymi talarkami z cukinii i ziemniaczków i sałatką paprykową z fetą i oliwkami. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 SZTUKI: 118kcal Białko: 4,2g Węglowodany: 9,8g Tłuszcz: 7,5g Błonnik pokarmowy: 1,4g Ładunek glikemiczny: 3,1 Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie
Natka PietruszkiPłaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce
Moje Małe Czarowanietakże w tłustych rybach morskich, jak : łosoś makrela śledź sardynka A ponadto w : nasionach dyni nasionach słonecznika w orzechach Jedna porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc warto dodawać niewielką ilość do każdego posiłku! Ja najchętniej do wzbogacenia sałatek czy kanapek używam oleju lnianego i pestek dyni. Nie wystrzegam
Kuchnia EllieSKŁADNIKI: 0,5 kg matiasów 2 duże marchewki 2 pietruszki 4 duże ziemniaki puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz KROK 1
smacznieinatematsłodyczy najbardziej lubię śledzie to ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane pomidory zawsze zwracają na siebie uwagę. Przekąski na zimno – faszerowane pomidory Koszyczki z ciasta francuskiego można podać na ciepło lub zimno. Farsz można zrobić według własnego uznania. Przekąski na ciepło – koszyczki z ciasta francuskiego Sałatka słonecznik z czipsami
Mama z miastaSałatka śledziowo – ziemniaczana to wspaniała sałatka, pasująca na wigilijny stół. Można ją również podać jako sylwestrową czy imieninową przekąskę. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Sałatka <
My Blueberry Cornerłyżki oliwy tymianek, szczypta Przygotowanie Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, paprykę w paski, a ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą, kaparami, słonecznikiem uprażonym na suchej patelni, dodałem natkę pietruszki. Sos : połączyłem musztardę, oliwę, 3 łyżki wody, roztarty tymianek. Sosem polałem sałatkę, wymieszałem, doprawiłem. Przełożyłem do salaterki, posypałem natką pietruszki
R'n'G Kitchen