Kolejna szybka i rewelacyjna sałatka. Tym razem w składnikach mamy do wyboru puszkę kukurydzy lub marynowaną paprykę, ale dla mnie obie wersje są rewelacyjne. Składniki: 1 szklanka ryżu 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy lub marynowanej papryki 1 łyżeczka musztardy majonez sól pieprz Wykonanie: Ryż ugotować i ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę lub paprykę odcedzić. Do ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę lub pokrojoną
Mama Gotujedalej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sałatka z zupek chińskich i czerwonej fasoli przepis na: Przepiski 2. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem gyros przepis na: Kuchnia Paulettes (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sałatka z zupek chińskich i marynowanych pieczarek przepis na: Swojskie Jedzonko 4. Sałatka z zupek chińskich z jajkiem przepis na: Kulinarne Przeboje 5. Sałatka z zupek chińskich z paluszkami(...)Sałatka z zupek chińskich i mozzarelli przepis na: Moje Pitraszenie 9. Sałatka z zupek chinskich z szynką konserwową przepis na: Zrób to Smacznie 10. Sałatka z zupek chińskich z wędzonym kurczakiem przepis na: Moje Domowe Kucharzenie 11. Sałatka z zupek chińskich i brokuła przepis na: Nasze Siódme Niebo 12. Sałatka z makaronem z zupek chińskich z tuńczykiem przepis na: Noga
BabskiePorady.pl - Przepisyziarnami.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. (Posiadam piekarnik gazowy.) Domowe bułki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. U mnie ostatnio znikały z sałatką z soczewicą i tuńczykiem . (Zresztą pokazywałam Wam na story na moim profilu prywatnym i na instagramie, gdzie serdecznie zapraszam - klik . Tam macie dużo relacji z mojego życia, a wszystko jest na bieżąco
Di gotujemojej kuchni zawsze można znaleźć puszkę tuńczyka, którego wykorzystuję do szybkiego przygotowania różnego rodzaju sałatek. Tym razem połączyłam go z ciecierzycą (cieciorką), suszonymi pomidorami i papryką konserwową, a do sosu dodałam curry. Sałatka wyszła bardzo smaczna, a do tego zdrowa. Pozostałe składniki dodały koloru i oczywiście dodatkowego smaku. Składniki: 1/2 szklanki suchej ciecierzycy (cieciorki) 1 puszka tuńczyka w sosie(...)mniej). Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Jajka obrać i drobno pokroić. Tuńczyka, kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Składniki sosu dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita konsystencja. Wszystkie składniki połączyć, dodać sos, wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatka jest bardzo sycąca
Kuchcik gotujewedług własnego smaku, albo tego co akurat macie pod ręką. Ta sałatka to kombinacja kilku moich ulubionych smaków – sałatkę z bobem z puszki znajdziecie TUTAJ , marynowaną po włosku białą fasolkę TU , a jeszcze TUTAJ kolejne (naprawdę genialne!) wcielenie białej fasolki i tuńczyka. Rośliny strączkowe kupowane w puszkach skracają niesamowicie czas przygotowania posiłku – nie musimy już niczego namaczać, płukać, gotować, cedzić(...)warzyw między 4 słoiki. Taką bazę sałatki można przechowywać w lodówce do 3 dni – z każdym dniem warzywa będą nabierać mocniejszego smaku, marynując się w winegrecie. Żeby nie było monotonnie, codziennie na górę słoika warto dodać swoje ulubione dodatki – ja wykorzystałam świeżego pomidora malinowego, liście bazylii pocięte w szyfonadę, twardą grecką fetę i tuńczyka. Co wykorzystać zamiast, albo oprócz
Karo in the KitchenTaką sałatkę można przygotować wieczorem a następnego dnia zabrać do pracy. Doskonała na drugie śniadanie jak również szybką kolację. Żeby sałatka była fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej. Składniki 1 puszka tuńczyka (dowolnego) 1 mała puszka groszku konserwowego Bonduelle kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona(...)cebula ok. 4 łyżki majonezu 2-3 ogórki kiszone sól pieprz kolorowy 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam w oleju sojowym) odcedzamy a groszek płuczemy. 2. Sałatkę układamy warstwowo w 2 słoikach. Na dno wrzucamy część kapusty i ogórków, groszek, cebulę i rozdrobnionego tuńczyka. Doprawiamy odrobiną coli i pieprzu. Dodajemy
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPolecam Wam też inne smakowite przekąski … – Sałatka z szynką i ananasem – Czosnkowe supełki – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.Polecam Wam też inne smakowite przekąski … – Sałatka z szynką i ananasem – Czosnkowe supełki – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.domowym zaciszu ;) Pljeskavica z bloga Teoria smaków; nie przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas
Weekendy w domu i ogrodzieStek z tuńczyka w sezamowej panierce podany z pyszną sałatką z rukoli, pomarańczy, kiełków brokuła i uprażonych ziaren sezamu. Danie najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, pasuje idealnie Składniki (na 2 porcje): 2 steki z tuńczyka (każdy po około 160 g) 2 łyżki sezamu Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka suszonego imbiru 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta chili(...)Sałatka: 2 pomarańcze duża garść rukoli 25 g kiełków brokuła 1 płaska łyżka ziaren sezamu Winegret: 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu szczypta suszonego imbiru szczypta chili sól Przygotowanie: Steki z tuńczyka: Składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Steki z tuńczyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do marynaty i odstawić na 10 minut. Następnie wyjąć
Oryginalny smakSzybka sałatka w sam raz na kolację. Składniki: 1 sałata lodowa 1 puszka białej fasoli 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 1/2 słoiczka zielonych oliwek 2 pomidory 1 nieduży ogórek oliwa z oliwek ulubiona przyprawa do sałatki Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową, pomidory, ogórki pokroić. 2. Oliwki pokroić na połówki, fasolę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Wszystkie składniki
Kuchnia domowa Anisałatkę z mojego starego zeszytu – tuńczykową z solonymi orzeszkami od Małgosi Chmieleckiej. Ogólnie sałatka jest bardzo chrupiąca, a to za przyczyną orzeszków, kukurydzy i jabłka. Ulubiona mojej córki Moniki. Składniki: • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • 1 puszka kukuryszy • 1 puszka solonych orzeszków • 2 jabłka • sok z 1/2 cytryny • sól(...)pokroić w kostkę. • Wymieszać jabłka, orzeszki, kukurydzę i odcedzonego z sosu tuńczyka. • Polać sokiem z cytryny i połączyć z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. • Wstawić na 2 godziny do lodówki, udekorować sałatkę
To co kochamJest to wersja bardzo uproszczona, ale BARDZO SZYBKA do wykonania, a równie smaczna jak ta z jajkami ( u mnie pod nazwą -" błyskawiczna sałatka z tuńczyka ") Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 2-3 łyżki majonezu ewentualnie pieprz i sól Przygotowanie: Tuńczyka wymieszać z olejem Kukurydzę odsączyć na sicie lub ugotować mrożoną
Proste PotrawyZapraszam na lekką sałatkę na bazie sałaty z dodatkiem kawałków tuńczyka. Do tego trochę ogórka, pomidora, oliwek i pyszna uczta gotowa. Przy okazji chcę zaprezentować piękna misę do sałatek, którą otrzymałam od sklepu czerwonamaszyna.pl . składniki: 400 g sałaty, u mnie mieszanka z warzywniaka 7 ogórków gruntowych 400 g pomidorków koktajlowych 3 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 1 słoiczek(...)większe to na ćwiartki. Do warzyw dodać kawałki tuńczyka z puszki i wszystko lekko wymieszać. Następnie dodać osączone oliwki, zioła włoskie do smaku. Całość skropić olejem i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Od razu podawać. A teraz trochę o tej pięknej misie, która prezentuje moją sałatkę :) Misa wykonana z białej porcelany, jest duża i pomieści sporą ilość sałatki. Świetnie sprawdzi
Monia miesza i gotuje