Składniki 100 g świeżego szpinaku 100 g mrożonej fasolki szparagowej 4 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 pomidor kilka mini kukurydz z zalewy 2 łyżki czosnku z zalewy 10 … Czytaj dalej Sałatka ze szpinakiem
czarrna od kuchnibędę wracała do niej często "wymieniając" tylko produkty, bo sałatka była pyszna i prezentuje się całkiem fajnie ... zresztą oceńcie sami :-)) Składniki: 200g ryżu ugotowanego na sypko puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 3 puszki tuńczyka w sosie własnym majonez ser żółty 5 ugotowanych na twardo jajek 3 ugotowane marchewki pieprz szczypiorek Wykonanie: Na płaskim talerzu układamy plastikową(...)ogórki, odsączoną kukurydzę, odsączonego z zalewy tuńczyka, starte jajka. Całkowita dowolność w użyciu majonezu, możemy masz sałatkowy torcik posmarować majonezem 2x (między warstwami) bądź mniej kalorycznie - tylko jeden raz. Jeśli zostanie nam warzyw, a chcemy je wykorzystać możemy warstwy powielić kilkakrotnie. Górę posypujemy startym na drobnych oczkach serem. Wraz z obręczą wkładamy sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Przed
Walijskie PichcenieSałatka ta towarzyszy mi już od kilu lat. Jest bardzo prosta, szybka…doskonała na święta, imieniny itd. Za przepis dziękuję mojej koleżance ze studiów Biedronie, która swego czasu podzieliła się ze mną tym przepisem… Składniki: 8 jajek 20 dag sera żółtego puszka tuńczyka puszka kukurydzy majonez Wykonanie : Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, rozdzielić białka od żółtek. Białko drobno pokroić
Anioły w kuchniwytrawnej wersji, czyli kruche ciasto z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała 2 ząbki czosnku
https:KKuchniaMniamcoś uroczego... coś co smakuje Świętami Wielkanocy i zaklęte jest w lampce od wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu! Dla 1 osoby Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnadużo pisać, dziś zapraszam Was na sałatkę z roszponką i tuńczykiem. Pyszną, lekką i pożywną. Idealną na letnią kolację, przekąskę czy drugie śniadanie. Ostatnio bardzo lubimy i często robimy takie warzywne mixy z dodatkiem rybki, sera czy jajek, świetnie sprawdzają się w upalne dni, może i Wam zasmakują :) Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie roszponki (125 g) 10-12 pomidorków(...)własnym sól, pieprz oliwa z oliwek Liście roszponki rozłożyć na dwa talerze. Pomidorki pokroić w ćwiartki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki, podobnie rzodkiewkę. Tuńczyka osączyć z zalewy i poukładać na wierzchu sałatki. Całość oprószyć solą oraz świeżo mielonym pieprzem i polać oliwą z oliwek. Podawać od razu po przygotowaniu
Simply FoodZapraszam na smaczną sałatkę z tuńczykiem z puszki od PRINCES podaną w pucharkach. Pozostałe składniki starłam na tarce jarzynowej i ułożyłam warstwami w pucharkach. Polecam pięknie #MasterTuńczyk Składniki: 2 pomidorki koktajlowe 2 jajka ugotowane na twardo kawałek czerwonej cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym PRINCES 5 rzodkiewek 2 łyżeczki majonezu pęczek szczypiorku Przygotowanie: Tuńczyka przekładamy z puszki(...)Jajka obieramy ze skorupek i oddzielamy białka od żółtek. Przygotowujemy 2 pucharki. Pomidorki kroimy w cząstki i wkładamy na dna pucharków. Białka jaj ścieramy na tarce jarzynowej i układamy po równo na pomidorkach. Czerwona cebulkę drobno siekamy i układamy na białkach. Odsączonego tuńczyka dzielimy na pół i układamy na cebulce. Rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej i układamy na tuńczyku. Żółtka
słodkie i nie tylko historie kulinarneSałatkę przygotowałam na śniadanie wielkanocne. Jest szybka w przygotowaniu i lekka. W salaterce układamy kolejno: odsączony z zalewy seler w nitkach odsączoną puszkę kukurydzy rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik starty na grubej tarce ser żółty – ok. 150 g (Gouda, Edamski, Złoty Mazur pokrojony(...)paseczki i sparzony por sól i pieprz 2 odsączone z wody puszki tuńczyka w kawałkach rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik 5 jajek, obranych i startych na grubej tarce pęczek umytych, pozbawionych ogonków rzodkiewek sól i pieprz posiekany gruby szczypior (z trzech cebul) Sałatkę schłodzić przed podaniem
Czerwień i błękitskładniki: 180 g tuńczyka w oleju 30 g cebuli 70 g sera żółtego 3 jajka 6 łyżek majonezu słodka papryka w proszku pieprz szczypiorek 27 szt
Domowy Smak JedzeniaPrzepis przygotowałam do wiosennego wydania Green Canoe . składniki na sałatkę: na 1-2 porcje sałata lodowa lub ulubiona mieszanka sałat 1 00 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 łyżka oliwy suszony tymianek i oregano 1-2 ugotowane jajka (żółtko powinno być lekko płynne) Paprykę myjemy i kroimy na mniejsze(...)kawałki. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i podsmażamy paprykę, posypując ją ziołami. Grillujemy z obu stron, aż będzie miękka. Na talerzu (półmisku) układamy sałatę, paprykę, odsączone kawałki tuńczyka i ugotowane jajko, przekrojone na pół. Całość polewamy sosem winegret. składniki na sos: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 ½ łyżki soku z cytryny 120 ml oleju rzepakowego szczypta soli
bistro mamazależności od wagi ciała.. W naszym przypadku prawie połowa sałatki to 100% zapotrzebowania dla Agnieszki (ok. 50g) i 70% (56g )mojego zapotrzebowania na białko... Składniki: 1 duża puszka tuńczyka w oleju lub dwie małe (26g białka) 1 papryka czerwona puszka groszku konserwowego 5 jajek (30g białka) 200g sera żółtego (50g białka) pęczek szczypiorku majonez pieprz sól
Dieta Rozdzielna i Zdrowieburaków, a na nie rozłożyć jabłko i rozsmarować pozostały majonez, na który zetrzeć na grubych oczkach tarki jajka. Wierzch można delikatnie oprószyć odrobiną pieprzu i soli. Sałatka najlepiej smakuje na dzień następny po zrobieniu. Przechowywać w lodówce. Zobacz również: sałatka z tuńczyka
Kuchcik gotujeBardzo łatwa, do tego pyszna i zdrowa sałatka na kolację, śniadanie czy lunch do pracy. Polecam :) 1 dojrzałe awokado 1 pomidor puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej cebulki 2 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora i awokado pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Białka zetrzeć na drobnej tarce. W pucharkach układać warstwami: pomidor, cebulka
Smakołyki AsiProsta sałatka „Karnawałowa” Sałatka , jaka by nie była , zawsze zniknie z lodówki . Ta „karnawałowa” ,jest jak zawsze tworem chwili i zawartości spiżarki
Ogrodnik w podróży