kiełbasę i piec około 20 minut. Po tym czasie na kiełbasę ułożyć plasterki sera i piec do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło z ketchupem, można podać również z ulubiona sałatką (propozycja na sałatkę do kiełbasy tutaj
Zrób to smacznieniewypowiedzianej sympatii i których słodkie, bogate natury udzielają naszym zapalczywym, niecierpliwym duszom cudownego wypoczynku." [Hellen Keller] Namaste! Pięknego dnia Wam życzę:) fot. Izabela Magdalena Sałatka z fetą Składniki: główka sałaty lodowej kiść winogron 1 opakowanie sera feta opakowanie pomidorków koktajlowych 1 długi ogórek 1 sos włoski 3 łyżki oleju 3 łyżki wody Przygotowanie: Sałatę lodową, winogrona, pomidorki koktajlowe płuczemy
Kuchnia smakówKolejne danie z edycji "Fit - finesse" :) Rewelacyjne na kolację lub jako dodatek do obiadu:) Składniki: kuchniasmakow.blogspot.com zestaw sałatek (lodowa, rukola, radiccio, rzymska) 1 opakowanie mozarelli mini 1/2 opakowania sera feta 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 średni ogórek zielony 2 jajka 1 p, sosu ziołowego (Knorr) oliwa z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego. Sałaty umyć, pomidor pokroić w kostkę, podobnie
Kuchnia smakówLekki, sezonowy obiadek Składniki 1 nieduża sałata masłowa 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1/2 pęczka białych szparagów 1 pomidor kawałek sera feta oliwa zioła prowansalskie pieprz Sposób przygotowania Główki … Czytaj dalej Sałatka obiadowa
czarrna od kuchniwłaśnie naszło mnie na sałatkę ;) Taką na szybko, mix sałat, pomidorki koktajlowe, łosoś wędzony i ser camembert, troszkę oleju lnianego, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i gotowe :) Pyszna była :)) Składniki: opakowanie mix sałat u mnie z roszponką łosoś wędzony ser camembert kilka pomidorków koktajlowych suszone pomidory z bazylią i czosnkiem olej lniany Mix sałat umyłam, pomidorki
kruche babeczkisprawę, że dawno u nas nie było sałatki z tego warzywa. Zdrowa, pożywna i ... zielona :) Por nie taki straszny jak go malują! Zapraszam :) Sałatka z pora. Składniki: 1 por 4 jajka 3 łyżki majonezu ser żółty (6 plasterków) 4 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Posiekać por na pół księżyce. Sparzyć wrzątkiem kilka
Tagebuch po polskujeśli już, mogę zjeść jasne listki ze środka, takie które rosną bardzo blisko głąba. Rukola natomiast jak dla mnie, w zestawieniu z innymi warzywami, serem czy wędliną, smakuje całkiem nieźle, a wręcz dodaje kanapce czy sałatce ciekawego posmaku. Sama jest równie gorzka, jak zwykła sałata. Nawet mój mąż, który nieustannie powtarza, że "nie będzie zjadał jedzenia swojemu jedzeniu" rozsmakował się
Przepysznik - BLW i nie tylkoSałatę szopską wymyślili Szopi prawdziwi, jak twierdzą, Bułgarzy. Zamieszkują region Sofii i Dupnicy. Ich sałatka jest chrupka, aromatyczna, spowita w białej chmurce smacznego białego szopskiego sera. Podawana jako przekąska przed obiadem. Składniki: bułgarski ser szopski 4 pomidory 2 papryki czerwone ogórek łyżka octu 4 łyżki oleju sól cebula posiekana natka pietruszki
AZgotuj!także kwasów tłuszczowych: omega 3 oraz omega 6. Olej ten stanowi podstawę diety dr Budwig i zazwyczaj kojarzony jest z pastą z białego sera. Jednak jego zastosowanie może być bardzo różnorodne od dodatku do sałatek po koktajle właśnie. Więcej o oleju lnianym LenVitol możecie przeczytać tutaj . Imbir natomiast doda orzeźwiającego smaku oraz rozgrzeje nas w te mrozy:) Gorąco polecam
Moja Galeria Smakumakaronem. Dla osób które lubią lżejsze sałatki, polecam TĄ sałatkę. Składniki: 1 puszka ananasa 1 słoiczek selera konserwowego 200 g sera żółtego 1 ogórek zielony 1 puszka kukurydzy 100 g makaronu 1/2 pęczka koperku 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron
magiczna kuchnia Kasisłodko-pikantny smak sałatka smakuje rewelacyjnie. Możemy oczywiście dodać do niej ulubione warzywa i skomponować smak, który lubimy, bo jak to bywa z sałatkami - dowolność w tej kwestii jest ogromna! :) Ja dodałam do niej ser żółty, szynkę drobiową oraz dla lepszego aromatu - mój ulubiony seler naciowy. Składniki: (ilość jest nie istotna, zależy od naszych upodobań smakowych) rzo dkiewki
Walijskie Pichcenieświeżych warzyw. Doskonale się w nie wpisują wszelkiego rodzaju sałatki. Ich skład staram się zazwyczaj dopasować do tego na co akurat jest sezon. Taką sałatkę prezentowała w swoim programie Pani Ewa Wachowicz. Z trzech gatunków sera: pleśniowego, fety i mozzarelli oraz sałaty lodowej, rukoli i roszponki. Zajęta robieniem sernika nie widziałam za bardzo jak to robiła, ale słyszałam. Nie zapisałam
Wiem co jemSzybka i bardzo pożywna sałatka, która może posłużyć nam za lunch albo lekki obiad. Kremowy ser ricotta dobrze komponuje się tutaj z warzywami i orzeźwiającym smakiem nashi, który podkreśla niewielki dodatek mięty
Milion Smakówłyżki majonezu i czarny pieprz. Odstawiamy na 15 minut, żeby się przegryzło. Na koniec solimy do smaku. Wskazówki: Do surówki można dodać ser żółty i kaszę jaglaną, żeby zamienić ją w szybką pyszną sałatkę piknikową. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkaMamy świeże mule w sosie czosnkowym, więc do tego: Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji SKŁADNIKI: opakowanie roszpunki ( lub rukoli) ser gorgonzola 3 pomidory 2 garście pistacji ostra papryczka sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnkowa oliwa z oliwek ewentualnie opakowanie muli Mule przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu:) Roszpunkę dokładnie opłukać, dodać pokrojone w kostkę pomidorki i ser gorgonzola. Pistacje
MarciochaKucharzyKolejna prosta sałatka, jednocześnie bardzo zaskakująca w smaku.Wiem, że nie każdy lubi ser kozi. Im droższy ser, tym specyficzny zapach bardziej intensywny ;) Jeśli nie przepadacie za kozim serem, można go śmiało zastąpić fetą. Czytaj więcej
bistro mamatestowałam dwukrotnie :)Raz z chlebem pszenno-razowym, a drugi raz z bułkami i muszę przyznać, że do bułek pszennych/zwłaszcza własnego wypieku ;)/zestaw: "ser, czosnek, szczypiorek" pasuje o wiele bardziej.Chleb był dodatkiem do sałatki,a bułki zjedliśmy razem z żurkiem.Drugie danie nie było potrzebne.Czytaj więcej
bistro mamapieprz Tuńczyka i kukurydzę odsączamy, przekładamy do miski. Paprykę myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego, a miąższ kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tartce na dużych oczkach. Na koniec dodajemy orzeszki i majonez. Doprawiamy do smaku. Sałatka jest najsmaczniejsza na drugi dzień, kiedy orzeszki zmiękną. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi