pieczarki, kukurydzę, fasolę - raczej zimowe dodatki, jak i rzodkiewkę i szczypiorek - wiosenne akcenty. Sałatkę przygotowałam na wielkanocne śniadanie. Polecam zarówno teraz, jak i przez cały rok! Składniki: 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy pęczek rzodkiewki ok. 150 g żółtego sera (np. ementaler) 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu 5 łyżek kwaśnej śmietany łyżka
Czerwień i błękitteż smakiem, bo sałatka jest bardzo smaczna. To kolejny już przepis na sałatkę z tuńczykiem, jeśli takie lubicie to koniecznie musicie spróbować też takiej wersji! Składniki: duża paczka krakersów 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek szczypiorek 2 łyżki majonezu 100 g żółtego sera pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakolację jak również na imprezy czy gustowne przyjęcia. Sałatkę tą robi się szybko. Sałatka z Tuńczyka w Sosie Jogurtowo- Musztardowej Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łodygi selera naciowego 5 ogórków konserwowych - Ja dodałam z chilli 20 dag sera żółtego w kawałku 3 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy
Gotowanie Patkiobejrzenia tutaj ), czyli sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny sól morska lub różowa himalajska
Kulinarne przygody Gatitywyostrza jej smak, a łagodzi ją szpinak. A gdy słodkie owoce do sałatki dodamy to oryginalne połączenie smaków uzyskamy. Składniki: 2 filety z kurczaka, papryczka chili, bardzo małe cebulki (biała, czosnkowa, czerwona), 1 mała cukinia, 2 garście świeżego szpinaku, świeży tymianek, 4 plasterki sera żółtego, oliwki zielone nadziane czosnkiem, sól, pieprz do smaku, 1 łyżeczka cukru brązowego, 1 łyżeczka
Moniki Smakołykipilnuje! Taka fuzja smaków z różnych kuchni w formie talerza przystawek, plus jakaś sałatka i mały wtręt na ciepło. Do łapki lampka szampana i bawimy się do białego rana. Zestaw sylwestrowy Tromsø 2014 zawiera: Ostre quesadillas 2 płaty tortilli kilka pieczarek garść kukurydzy starty żółty ser papryczka piri piri Żółty ser połączyłam z drobno pokrojoną papryczką piri piri i kukurydza
bastalenaSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka
Czerwień i błękitrobiłam do kanapki specjalnie steka tylko wykorzystałam tego, który mi został po zrobieniu sałatki. Przepis znajduje się tutaj . Oczywiście stek możecie przygotować w innej marynacie. dodatki: bułka Tutaj znowu dowolność - to co lubicie najbardziej, bądź macie akurat w lodówce. sałata pomidorki koktajlowe zielony ogórek ser żółty dymka koperek oliwa z oliwek sos: 2 łyżki ostrej musztardy 1-1,5 łyżki
Brzuszki ŁakomczuszkiZapraszam na pyszny chlebek zatopiony w serze. Znakomita przekąska, dodatek do sałatek czy grilla jak równiez dobry na śniadanko czy kolację. Prosty w przygotowaniu a jaki pyszny. składniki: 1 mały okrągły bochenek chleba 1 kulka mozzarelli 1 serek camembert 150-200 g sera żółtego 100 g serka topionego Chlebek ponacinać w kostkę nie przecinając dolnej skórki. Sery pokroić
Monia miesza i gotujeNajlepsza sałatka do grilla i nie tylko, pasuje do każdego rodzaju mięs. Jest lekka i prosta w przygotowaniu . Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 100 g roszponki 200 g sera typu feta 2 pomidory 1 żółta papryka 1 mały zielony ogórek szklarniowy 4 ogórki kwaszone 7 pomidorów suszonych w oleju(...)Następnie kroimy ogórka kwaszonego, pomidory suszone, ser feta i przekładamy do miski. Dodajemy całe oliwki. 3. Do salaterki wlewamy 3 łyżki oleju z pomidorów suszonych (wykorzystuje olej po pomidorach suszonych z żurawiną) dodaję musztardę, miód i najważniejszy składnik sok z limonki ja polecam markę LIMMINI @limmi_limone . Ten sok używam do różnego rodzaju sałatek, deserów, ryb itp.(sok dostępny
karolgotujediecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej piersi kurczaka ½ melona żółtego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka ziaren słonecznika Sos 1 mały jogurt grecki 1 szalotka 2 łyżki startego żółtego sera odtłuszczonego 1 płaska łyżeczka(...)ziół prowansalskich sól pieprz drobno mielony Do jogurtu greckiego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i stary żółty ser. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy sos przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni. Odstawiamy. Sałatę i szpinak myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Mieszamy z sosem serowo-szalotkowym. Z melona
My Chcemy Jeśćładnie się prezentują. Do sałatki użyłam także wyśmienitego groszku od firmy Bonduelle . Wyszła pyszna i wszystkim smakowała :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 słoik marynowanych pieczarek firmy Orzech 1 puszeczka groszku firmy Bonduelle 4 jajka ugotowane na twardo kawałek pora 300 g polędwicy sopockiej lub jakiejś szynki 1 szklanka sera żółtego startego na tarce sól, pieprz do smaku(...)połowę szynki 6. Na szynkę paseczki majonezu 7. Na majonez start ser 8. Na ser por, por posolić i popieprzyć 9. Na por resztę szynki 10. Na szynkę znowu wycisnąć paseczki majonezu 11. Na majonez zetrzeć jajka, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na godzinę do przegryzienia smaków. Taką sałatkę możecie również zrobić normalnie, wszystko razem wymieszać. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwłasnego ogródka. Dzisiejsza moja sałatka z dodatkiem rukoli i roszponki to doskonały pomysł nie tylko na kolację, ale można ją zapakować w pudełeczko i zabrać jako drugie śniadanie do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 opakowania rukoli 1/2 opakowania roszponki 1 nieduża czerwona cebula 1 kulka sera mozzarella (125 g) kilka pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych) 3 rzodkiewki garść ziaren(...)półmisku. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do sałaty. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Posypać po sałacie. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Ostudzić i posypać sałatkę. 3. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciPrzepis na tę przekąskę znalazłam na blogu Kuchnia Broni. To cieszące oko i smaczne danie z powodzeniem możecie przygotować na Święta Wielkanocne. Smakuje na ciepło, ale
Smaki Na Talerzusałatka zachwyci gości, daję Wam słowo! Nie tylko pięknie wygląda ale też rewelacyjnie smakuje. Szczerze mówiąc, nie sądziłam że będzie mi aż tak smakować. Pychotka Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek pół puszki kukurydzy 3 duże ziemniaki 2 marchewki 3 jajka 3 ogórki konserwowe 60g żółtego sera 1 podwójna pierś(...)kukurydzę oraz ogórki. Ponownie posmarować majonezem oraz doprawić odrobiną soli i pieprzu. Wysypać drobno posiekane jajka i starty ser, lekko osolić, posmarować majonezem. Na koniec wyłożyć ziemniaki, doprawić solą oraz pieprzem i również posmarować cienko majonezem. Przykrywamy sałatkę folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy sałatkę z lodówki, ściągamy górną folię, a sałatkę odwracamy do góry
Cukiernia Pychotki