opakowaniu. Odsączyć, wysypać z torebki i odstawić do ostygnięcia. Tuńczyka osączyć na sicie. Większe kawałki podrobić. Cebulę drobno posiekać. Ryż, kawałki tuńczyka, cebulę i kukurydze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jogurt połączyć z majonezem - dodać do sałatki. Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać. Smacznego
kolorowotorcikowoPolecam dziś sałatkę z paluszków krabowych. A właściwie z Surimi czyli produktu sporządzonego na bazie zmielonego mięsa białych ryb. Składniki: torebka ryżu 4-6 plastrów świeżego lub z puszki ananasa puszka kukurydzy konserwowej opakowanie surimi z paluszków krabowych 1 jabłko świeży zielony ogórek (opcjonalnie) 200g gęstego jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie) Ugotowałam(...)torebkę ryżu. Gdy wystygł, dodałam pokrojonego ananasa i kukurydzę konserwową. Pokroiłam na plasterki paluszki krabowe, dodałam następnie pokrojone w drobną kostkę jabłko. Można dołożyć również zielonego świeżego ogórka. Doprawiłam solą,pieprzem i wymieszałam składniki z dwoma łyżkami majonezu. Zamiast majonezu można użyć gęstego jogurtu. Sałatka szybka i smaczna! Polecam
potrawyregionalneopak. ryżu długoziarnistego 1 puszka kukurydzy kilka ogórków kiszonych 6 jajek sól, pieprz do smaku majonez Przygotowanie Ugotowany ryż, odsączony tuńczyk, kukurydze, odsączone z soku ogórki kiszone pokrojone w kostkę, ugotowane i pokrojone w kostkę jajka łączymy razem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy majonez, mieszamy wszystko razem i gotowe. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Sałatka z tuńczyka
Wasze PrzepisyKolorowa i prosta sałatka, która cieszy oko i podniebienie. Idealna na co dzień jak i do przygotowania na wieczorną imprezę ze znajomymi. Składniki: * filet z kurczaka 0,5 kg * ryż 200 g * puszka czerwonej fasoli * puszka kukurydzy * szklanka mrożonego zielonego groszku * papryka * 2 łyżki majonezu * 3 łyżki jogurty naturalnego * 2 łyżeczki przyprawy gyros * łyżeczka ostrej papryki * sól * garść natki pietruszki(...)kostkę. Czerwoną fasolę i kukurydzę odcedzić na sicie. Przygotować duża miskę do której dodajemy wszystkie składniki: ryż, kurczak, kukurydzę, fasolę, groszek, paprykę. W oddzielnej miseczce przygotowujemy sos. Dodajemy majonez i jogurt naturalny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i mieszamy. Gotowym sosem polewamy przygotowane składniki sałatki i mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego ! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz
Kulinarne przygodyprzestudzoną komosę, pokrojone awokado i zioła, polewamy oliwą i sokiem z cytryny i doprawiamy solą pieprzem. W ten oto prosty sposób sałatka z komosy ryżowej i awokado jest gotowa! Podajemy z pieczywem lub jako sidedish zamiast ziemniaków czy ryżu lub kaszy. Świetnie komponuje się także z potrawami z grilla. Smacznego! Spodobał Ci się ten artykuł? To bardzo się cieszę Będzie(...)miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Fit sałatka z komosy ryżowej i awokado pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plstole podczas Świąt Bożego Narodzenia i nie tylko Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Polecam na Święta! Sałatka z kurczakiem i orzechami Drukuj przepis Ilość porcji: 8 Czas gotowania: 1 godzina Składniki -2 torebki ryżu (200 g) -1 podwójna pierś z kurczaka -sól, pieprz, curry -olej do smażenia -4 jajka -pół szklanki orzechów włoskich(...)rodzynek -100 g sera żółtego -1 puszka ananasa -1 puszka kukurydzy -majonez + jogurt grecki (pół na pół) Przygotowanie --> Ryż gotujemy na sypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie, odcedzamy na sicie. Ser żółty, jajka i ananasa kroimy w kostkę. Orzechy
Marta Gotujechanachi – ulubione danie Stalina. Lata ‘60 to wielka nadzieja pokładana w kukurydzy. Lata ‘80 to barszcz, a ‘90 pilaw z ryżu i jagnięciny. XXI wiek symbolizują bliny. A co z ‘70? Lata ‘70 to sałatka Olivier, czyli nic innego jak nasza sałatka warzywna, bez której ani w Polsce, ani nigdzie indziej na wschodzie nie może się obyć żadna Wigilia
Ugotowane pozamiatanepracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę ryżową? Komosę bez problemu powinniście dostać w większości supermarketów – szukajcie na półkach
Kulinarna Polskapracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę ryżową? Komosę bez problemu powinniście dostać w większości supermarketów – szukajcie na półkach
Kulinarna PolskaBuddha Bowl czyli miska Buddy to pyszny, kolorowy, pełen zdrowych składników posiłek. Latem często serwuję taką miskę w domu na obiad lub zabieram
Moja kraina smakówPyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany w ulubionej, czerwonej papryce. Razem na jednym talerzu w towarzystwie sałatki - obiad idealny. Składniki (na 3 porcje): 3 czerwone papryki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku ok. 200-300 g mielonego mięsa z indyka 100 g ryżu parboiled 1/2 szklanki passaty pomidorowej (z czosnkiem) łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki oleju sól(...)następnie połączyć z ugotowanym ryżem. Odstawić. Odciąć górne części papryk. Wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza wypełnić po brzegi farszem, posypać żółtym serem i przykryć. Gotowe papryki włożyć ostrożnie do żaroodpornego naczynia, zalać wodą na ok. 2 cm wysokości i zapiekać przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe podawać np. z ulubioną sałatką, tak jak ja to zrobiłam
Kuchnia Elliewszystkim domownikom. Takich sałatek z majonezem robię dość sporo i różnych na wszelakie małe uroczystości rodzinne, ale jakoś nigdy nie mam okazji ich dla Was sfotografować, postanowiłam nadrobić zaległości w tej kwestii i podzielić się z Wami kilkoma przepisami. Może przypadną Wam do gustu ;-)) Składniki: - 1 opakowanie paluszków "krabowych" - 1 puszka zielonego groszku - 1 torebeczka ugotowanego ryżu jaśminowego - 1 puszka(...)rozmiar L - majonez do wymieszania - sól, pieprz Jajka i paluszki rybne kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju. Ryż po ugotowaniu studzimy całkowicie. Groszek zielony odcedzamy na sicie. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIGorgonzola, gruszka i orzechy włoskie to sprawdzona kombinacja, która sprawdza się w wielu daniach np. sałatce lub grzankach. Dzisiaj jednak skusiłam się na przygotowanie włoskiego risotto z dodatkiem tego połączenia smaków i wyszło bardzo smacznie. Polecam! Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio cebula 2 szkl. gorącego bulionu 50 ml białego wina 50 g sera gorgonzola gruszka garść orzechów
wyzwania kuchenneSkładniki: 2 saszetki ryżu białego puszka kukurydzy słodkiej 4 jajka 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie i oleju 4 ogórki kiszone 1 średnia cebula 2 łyżki
Lena GotujeSkładniki: 100 gr białego ryżu pęczek rzodkiewek 1 średni ogórek 170 gr tuńczyka z puszki (kawałki w oliwie) 1 pęczek koperku 4 łodygi selera naciowego 2
Qchnia po prostuSkładniki: 4 porcje 300g ryżu (ja dałam jaśminowy) 2 ząbki czosnku czerwona papryka pęczek cebulki dymki (głównie białe części) 3 żółtka 1 jajko pęczek natki pietruszki
Gorący kąsek