jeśli nie macie jakiegoś owocu, możecie go zastapić innym dowolnym. Ważnym elementem są tutaj prażone na suchej patelni łatki owsiane. Podprażone, nabierają doskonałego smaku. Możemy również do sałatki dodać prażone pestki słonecznika czy dyni. Drukuj Sałatka owocowa na dzień dobry Składniki 1 banan 2 kiwi 1 jabłko 1 pomarańcz 1 gruszka 3 mandarynki 1/2 szkl. jogurtu 50 g płatków owsianych
Mieszam w GarnkuPolecam przygotować pyszną sałatkę z marynowanych na szybko buraczków. Sałatka przygotowuje się błyskawicznie. Przed obieraniem buraka, zalecam ubrać na ręce gumowe rękawiczki, aby sobie nie pobrudzić rąk sokiem z buraków. 1 obrany burak kroimy w cienkie plasterki gotujemy w marynacie z 2 łyżek octu balsamicznego, 2 łyżek cukru i 4 łyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją surowość(...)między czasie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Młode listki botwiny polewamy marynatą i układamy w miseczce. Na liściach układamy plasterki buraków, kawałki sera sałatkowego Islios, posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego. Sałatka z buraczków i sera jest bardzo smaczna, lekka, idealna na lato. The post Sałatka z buraczków i sera appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękroimy w drobną kostkę i układamy na szpinaku i suszonych pomidorach. 4. Z musztardy, miodu, oliwy z oliwek i soku z cytryny robimy dressing i polewamy po sałatce. 5. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę. SMACZNEGO
Kuchnia u BietkiRozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
WiszniówkaWiosenna sałatka z rzodkiewką, pomidorami i prażonym słonecznikiem. Uwielbiam takie lekkie sałatki. Do sałatki podaję jogurt naturalny by nie dodawać zbędnych kalori w sosie. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI: 2 garście mix sałat np. Z marchewki 5 rzodkiewek 1 papryczka mini słodka 1 pomidor 2 łyżki ziaren slonecznika 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ziarna
Gotowanie Patkinasze serce i naczynia krwionośne. Są również źródłem żelaza, kwasu foliowego, jadu, manganu, jak również potasu i wapnia. Propozycja sałatki to idealny pomysł na kolacje. Gorąco polecam! Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem Składniki : 1 brokuł 1/2 czerwonej papryki kilka plasterków szynki konserwowej 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz 2-3 łyżki nasion słonecznika Sposób wykonania: Brokuła dzielimy(...)patelni do zrumienienia (dzięki temu w sałatce będziemy mieli dodatkowy efekt chrupkości). Wszystko razem mieszamy. Opcjonalnie możemy doprawić. Na koniec na suchej patelni prażymy słonecznik ( uwaga, żeby się nie przypalił !). Posypujemy nim sałatkę. Smacznego
Smaki Nataliilekkim dresingiem na bazie oliwy, soku z cytryny i natki pietruszki. Do tego idealnie pasujące do siebie dodatki: boczek, ser pleśniowy blue i pomidory. Wyjątkowego smaku sałatce nadają aromatyczne pestki prażonego słonecznika oraz sezam biały i czarny. Sałatkę ze szpinakiem i bekonem możecie przygotować na lunch lub kolację. Może być również świetnym dodatkiem do dań z grilla(...)suchej patelni prażymy pestki słonecznika i przekładamy do miski. Boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na chrupko. Usmażony boczek wykładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Do miski przekładamy liście szpinaku. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Następnie do sałatki dodajemy pozostałe
kulinarnyJaSałatka ryżowa z kurczakiem i prażonym słonecznikiem to mój HIT ostatnich tygodni! Zrobiłam ją w sumie z tego, co kupiłam przed urodzinami dziecka i zostało w lodówce. Plus ryż, który został z obiadu. Kilka prostych składników i genialne, kolorowe danie gotowe. Jako… Artykuł Sałatka ryżowa
Kolorowy PrzepisownikBrokuły rewelacyjnie smakują z serem ricotta, jako nadzienie pysznych roladek . Sałatkę brokułową przygotowałam na moje urodziny. Goście byli zachwyceni. Brokuł w połączeniu z pysznym sosem czosnkowym i prażonym słonecznikiem smakuje wyśmienicie. Sałatka ta idealnie nada się uroczyste przyjęcie , ponieważ pięknie prezentuje się na stole. Składniki: 2 brokuły ( po 50 dag) 50 dag pomidorków koktailowych puszka kukurydzy konserwowej 20 dag fety(...)kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Słonecznik prażymy na suchej patelni do czasu aż się ładnie zrumieni. Studzimy. Składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W naczyniu umieszczamy kolejno warstwami brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, polewamy sosem- i tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posypujemy słonecznikiem. Uwaga: W wersji fit nie dodajemy
Pobite gary Barbarysprawia, że prosta sałatka przeradza się w bogaty i pełen witamin posiłek. Dodatkowo, zjedzenie takiej sałatki na kolację nie obciąży naszego żołądka. Same plusy!Składniki:2 pomidorysałata lodowa czerwona cebulazielony ogórek2 małe kiszone ogórki połowa serka fetaświeża bazyliaczerwona paprykapieprz kolorowysól lawendowagarść prażonych pestek słonecznika3 kromki świeżego pieczywaSposób przygotowania:Warzywa myjemy. Ser feta kroimy na małe kwadraciki(...)wrzucamy je na rozgrzana patelnie, posypujemy solą i suszonym czosnkiem, skraplamy oliwą z oliwek. Lekko podsuszamy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy.Następnie na tej samej patelni prażymy do zarumienienia pestki słonecznika.Wierzch sałatki posypujemy grzankami i prażonymi pestkami.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościOstatnio bardzo zasmakowały nam sałatki z dodatkiem prażonego słonecznika. Tutaj znajdziecie poprzednią pyszną wersję. Tym razem mam dla Was sałatkę warstwową z mięsem, warzywami, serem feta i chrupiącym słonecznikiem. Jest naprawdę pyszna! Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, rodzinnej imprezki czy po prostu bez okazji :) Składniki: brokuł ok. 400g, 300g domowej pieczeni (u mnie pieczony schab
Z miłości do słodkościłyżka tartego sera grana padano -4 czarne oliwki -4-5 kaparów -1 łyżka oliwy z oliwek -1 łyżka ketchupu -1/2 łyżeczki octu Przygotowanie: Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika i przekładamy je do miseczki. Ketchup, musztardę, ocet winny oraz 2 łyżki oliwy z oliwek mieszamy razem. Pokrojony w kostkę miąższ chleba przekładamy do dużej miski. Skrapiamy go pozostałą oliwą(...)się rumiane. Następnie zdejmujemy je z patelni. Umytą i osuszoną roszponkę przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory oraz pokruszony ser typu greckiego. Do sałatki dodajemy grzanki oraz prażone ziarna słonecznika. Całość skrapiamy dressingiem. Artykuł Sałatka z roszponką pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFELekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika Propozycja dietetycznej, pełnej witamin sałatki z cykorią w roli głównej, bardzo popularnej we Francji, zwłaszcza w sezonie zimowym. Zapraszam. Składniki: 2 cykorie 1 garść suszonej żurawiny 1 garść uprażonych pestek słonecznika Sos do sałatki: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu z czerwonych winogron 2 łyżki oliwy
Wino Francja KuchniaLekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika Propozycja dietetycznej, pełnej witamin sałatki z cykorią w roli głównej, bardzo popularnej we Francji, zwłaszcza w sezonie zimowym. Zapraszam. Składniki: 2 cykorie 1 garść suszonej żurawiny 1 garść uprażonych pestek słonecznika Sos do sałatki: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu z czerwonych winogron 2 łyżki oliwy
Wino Francja KuchniaKapusta pekińska nie należała do moich ulubionych warzyw, dopóki nie wypróbowałam przepisu na sałatkę z kukurydzą, prażonym słonecznikiem i właśnie kapustą pekińską w roli głównej. Tym bardziej ją polecam, bo naprawdę zaskoczyła mnie(...)kompozycja, prostota i możliwość skomponowania tej sałatki z innymi daniami, szczególnie mięsnymi. Równie dobrze smakuje dzień po przygotowaniu. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 150g słonecznika 150ml gęstej śmietany 3 łyżki majonezu sok wyciśnięty z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę kroimy w poprzek i przenosimy ją do miski. Słonecznik długo prażymy na patelni, na niskim ogniu
Kuchnia Pani Wiosny