wykonuje się ją bardzo szybko. Przepis jest rewelacyjny, są sałatka szybko znika ze stołu. Polecam ją na przyjęcia, większe imprezy itp. SKŁADNIKI : 2 zupki chińskie ostre ( zostawiamy 1 przyprawę ) 500 g piersi z kurczaka 3 łyżki oleju 1 pomidor 4 ogórki konserwowe mały kawałek pora 100 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki(...)seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki łącznie z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona, jest smaczna i rewelacyjna na różnych przyjęciach. Smacznego. Zapraszam
Kulinarne Fantazje Mariolikoleżanki słoik marynowanych borowików. Pokrojone grzyby dodałam do sałatki. Bardzo wszystkim smakowała. Składniki: słoik marynowanych borowików 2 duże marchewki 250 g żółtego sera puszka kukurydzy 1 por 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 10-12% Marchewki wyszorować, ugotować w łupinach. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki. Zalać(...)zimną wodą i odcedzić. Kukurydzę i grzyby odcedzić z zalewy, grzyby i żółty ser pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, musztardą i śmietaną oraz solą i pieprzem. Sałatkę podawać schłodzoną
Czerwień i błękitPrzepis na prostą surówkę do obiadu z nutą chrzanu. Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki: pół niewielkiej kapusty pekińskiej marchewka por 180 ml jogurtu naturalnego płaska
e-PrzepisyKulinarnePyszna zielona sałatka. Jeśli masz ochotę dodaj uprażone płatki migdałów lub pestki słonecznika, aby dodać jej chrupkości. Wiem, wiem, rzadko ostatnio zaglądam na bloga. Ale tak tej zimy się składa, że jakoś trudno zastać mnie w kuchni - wolę wyjść na rower, łyżwy albo basen, a zdjęć w stroju kąpielowym wrzucać nie planuję :) Może rzeczywiście już pora upiec jakieś ciacho(...)lepsze niż te ze sklepu :) Kiełki rzodkiewki produkuję wręcz masowo, bo to jedne z moich ulubionych. Rzodkiewki dostępne o tej porze roku jakoś mnie do siebie nie przekonują, a świeżutkie kiełki wręcz przeciwnie. Nadają się do kanapek, sałatek, a nawet do posypania obiadu po prostu. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówpatykach lub tez na gałki. • kolacja w godz. 19:00-21:00, - Ten sam podział na kategorie jak w porze obiadowej ale już na całkiem inne sposoby, dużo większy wybór gotowych sosów i sosów połączonych z sałatkami dodatkowo w Sushi. • lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe 7:00-2:00, • importowane napoje alkohole i bezalkoholowe, napoje butelkowane oraz świeżo
ClauditteMissCookingrzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo por majonez sól, pieprz Jajka i por pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do większej miski przesypać
Pieguskowa KuchniaPyszna, prosta i szybka do zrobienia. Raptem kilka składników i sałatka gotowa! Zalecam jednak wstrzymać się z apetytem i schłodzić ją porządnie w lodówce, bo wtedy jest najsmaczniejsza ✬ Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 3 pory (biała część) 4 ugotowane jajka puszka kukurydzy 200g żółtego sera majonez pieprz sól koperek Wykonanie: Fasolę odsączamy z zalewy(...)lekko przepłukujemy na sicie. Pora kroimy, kukurydzę odcedzamy, ser zółty i jajka kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki na 1h, aby składniki przegryzły się, a sałatka nabrała smaku. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Walijskie Pichceniezapraszam ją na talerz wiosennej sałatki z wędzonej makreli. Główny składnik wędzona makrela – pozostałe „na winie”. No może nie tak do końca, bo starałam się jednak, aby była skomponowana i zrównoważona smakowo. Składniki: - 1 makrela (ok. 300g) - 3-4 jajka ugotowane na twardo - pęczek szczypiorku - 1 nieduża czerwona cebula - kawałek młodego pora - 4 łyżki kukurydzy - skórka(...)końcu, aby zachować strukturę ryby). Jajka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną paprykę, 4 łyżki odsączonej kukurydzy, pokrojony w cienkie talarki por, drobno pokrojoną cebulę, posiekany szczypiorek. Solimy, oprószamy pieprzem, dodajemy paseczki skórki cytrynowej, 1 łyżkę soku z cytryny. Sałatkę mieszamy. Dodajemy kawałki makreli, skrapiamy olejem sezamowym, delikatnie łączymy składniki. Posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy przybraną pomidorkami koktajlowymi ze świeżą bagietką
mojewypiekiinietylkoPrzyszedł czas na jesienną sałatkę. Do tego bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. Sałatka makaronowa z szynką i żółtym serem idealnie nadaje się zarówno na obiad lub lunch i kolację. Możecie zapakować ją w lunch box i zabrać ze sobą do pracy. Również możecie ją podać podczas nadchodzących domowych spotkań ze znajomymi. Czas przygotowania: 25 min. Porcja(...)dużej miski wsypujemy groszek i kukurydzę. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szynkę, starty na dużych oczkach ser i pokrojonego w półplasterki pora. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron, pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jajka na twardo. Do sałatki dodajemy majonez, śmietanę, musztardę i posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy
kulinarnyJabyła też przystawka – spora porcja kurek z obranym bobem, pomidorkami i pieczonym porem. Niestety trudno jest dostać dobre kurki, ale bób i por były przepyszne. Do tego sałatkowa bezglutenowa wariacja na temat kanapki ruben, czyli sałatka z czerwonej kapusty, rzodkiewki i domowego pastrami z serem provolone i dressingiem z lubczykiem. Nie mogło obyć się też bez jakiegoś primi
Ugotowane pozamiataneSzybka, smaczna i zdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Składniki 1 mała cukinia 1 mała marchewka (opcjonalnie) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna. I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu
Di gotujeSkładniki 1/2 opakowanie kaszy kuskus (120 g) 1 puszka ciecierzycy 4-5 ogórków konserwowych 3-4 kawałki marynowanej papryki 1/2 małego pora przyprawa uniwersalna sos: 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i cieciorką
czarrna od kuchnimówcie, że jeszcze nie próbowaliście wytrawnej owsianki! Jeśli nie to pora nadrabiać zaległości. Przekonaliście się do ciasta marchewkowego? Do ananasa w burgerze lub sałatce? Wytrawna grzybowa owsianka na pewno Was nie zawiedzie. Pewnie dla większości osób owsianka = słodkie śniadanie. Nie ma to jak łamać schematy. I to w tak pyszny sposób. Płatki owsiane gotowane na bulionie smakują obłędnie! Doskonały
rabarbarowopomidorkami cherry. Z dodatkiem kremowej ricotty oraz sosu winegret i kremu balsamico. Opcjonalnie także z posiekanymi orzeszkami np. włoskimi, piniowymi lub pistacjami. Sałatka będzie idealna jako dodatek do dań z grilla lub jako przekąska w porze lunchu. Wówczas koniecznie podajcie ją z dodatkiem opieczonej bagietki. SKŁADNIKI / 2 porcje 20 pomidorków cherry (200 g) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego
cool and minty