sposób dekoracji będzie również pasował do sałatki ryżowej z tuńczykiem . Święta wielkanocne tuż, tuż może się zainspirujecie:) Sałatka z kurczakiem i ananasem 1 podwójna pierś z kurczaka 150 g ryżu długoziarnistego 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy biała część pora ok 8-10 cm sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka majonez pieczarki marynowane Do dekoracji pióropusz od ananasa Pierś(...)ostudzenia. W misce umieścić mięso z kurczaka, ryż, kukurydzę, ananasa oraz pora. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Wyłożyć na półmisek formując owalny kształt. Przy jednym końcu dołożyć pióropusz z ananasa. Pieczarki marynowane odcedzić z zalewy i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć ozdobnie na sałatce. Schłodzić. Sałatka z kurczakiem i ananasem By Published: Total time: Calories
Pieguskowa Kuchniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lubię sałatki z niewielką ilością składników, ponieważ są szybkie i smaczne. Ta jest jedną z nich - smakuje rewelacyjnie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1 por (biała część; średni) Dodatkowo: sos czosnkowo-ziołowy ( Develey(...)sól, pieprz Pieczarki ugotować (w osolonej wodzie) i po ostudzeniu posiekać w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć (na długie wiórki) na tarce. Wszystkie składniki wymieszać z sosem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (*) Użyłam gotowego sosu, który idealnie skomponował się ze smakiem sałatki i śmiało mogę go polecić
Di gotujeDzisiaj proponuję Wam kolejny mój przepis z kurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne. Polecam też: Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Zapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfasoli, jest idealna na przyjęcia, a do tego prosta w przygotowaniu. Sałatkę można wzbogacić o kukurydzę lub jajka. Całość polana delikatnym sosem z majonezu i jogurtu naturalnego. Składniki: słoik selera konserwowego 20 dkg żółtego sera 1/2 puszki ananasów Puszka fasoli z cieciorką Bonduelle 1 por ( tylko biała część) 2 łyżki majonezu 1 mały jogurt naturalny sól(...)dużej miski przekładam odsączony seler, fasolę, pokrojonego w kostkę ananasa, starty na grubych oczkach żółty ser. Pora kroję w talarki, przelewam wrzątkiem, wrzucam do miski. W miseczce mieszam jogurt z 2 łyżkami majonezu, doprawiam solą i pieprzem. Sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam. Sałatkę wkładam do lodówki na dwie godziny
Kukuleczkisałatką gyros, jadłam ją praktycznie z przymusu, bo będąc w gościach nie wypadało nie spróbować. Pewnego razu zachciało mi się tej sałatki, sama z siebie wyszłam z inicjatywą by przygotować ją na jakiś weekend. Od tamtej pory robimy ją dość często i na różne okazje. Składniki: mała kapusta pekińska 500g piersi z kurczaka 1/2 ogórka zwykłego 1/2 puszki kukurydzy(...)zawsze układamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 2. Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym 3. Szybka sałatka z makaronem i cebulką marynowaną
My World by Dagmara Rekskładniki: 1 pęczek rzodkiewek kilka ogórków gruntowych 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku wykonanie: Ogórki i rzodkiewki myjemy, następnie kroimy w plasterki (ogonki
Domowy Smak JedzeniaDziś przedstawiam przepis na najwspanialsze wegańskie i bezglutenowe kotlety na świecie. Te kotlety całkowicie podbiły serca i żołądki mojej rodziny, nawet tych niewegańskich osobników. Przepis nie
Kawa z mlekiem(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki octu 1 szczypta soli kamiennej 1 szczypta pieprzu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z 1/4 cytryny
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 600 g małych ziemniaków 1 czerwona papryka 200 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 150 g czarnych oliwek klarowane masło do smażenia garść świeżych listków
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 400 g filetów śledziowych w oleju 1 duża cebula 200 g pieczarek 25 g papryki czerwonej 190 g przecieru pomidorowego| 5 łyżek oleju sól, pieprz
Domowy Smak JedzeniaCukinia kojarzyła mi się do tej pory z warzywem, które spożywa się po obróbce termicznej; kiedyś tak kojarzyły mi się pieczarki. Z pieczarkami na surowo jestem od dawna zaprzyjaźniona, natomiast cukinię w takiej postaci jadłam pierwszy raz dopiero co. I się zachwyciłam! Od razu też z tego zachwytu powstała sałatka z jej dużym udziałem, którą właśnie prezentuję:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowycytryna i innych. Samosy z kurczakiem, sosem teriyaki, cebulką dymką, chilli, imbirem, kurkumą oraz samosy z duszonym porem, rozdrobnioną fetą i mielonym kminkiem. Pulpeciki z kurczaka, chilli, imbiru, cebulki dymki, sosu teriyaki, kurkumy. Arabski chlebek. Bierzemy chlebek w dłoń, układamy na nim sałatkę z tajską nutą i do tego pulpecik – zwijamy i zajadamy. Pycha. Krótka fotorelacja
OstryKęsBardzo prosta sałatka ze składników, które znajdą się w każdej kuchni. Ser i jajka aby było szybciej starłam na tarce o grubych oczkach ale również można pokroić w drobną kostkę. składniki: 200 g sera żółtego gouda 50 g sera cheddar 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 średni por, biała i jasnozielona część majonez świeżo zmielony pieprz kolorowy Jajka ugotować(...)tarce o grubych oczkach. Sery również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę osączyć na sicie z zalewy. Pora pokroić w pół plasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Połączyć z majonezem. Do smaku ewentualnie doprawić świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Sałatka jest najlepsza jak jest schłodzona i nieco się przegryzie
Monia miesza i gotujewyhodowana we Francji. W XIX wieku. Gabriel Chevrier prawdopodobnie zbyt późno zasadził zwyczajna białą fasolę, która nie zdążyła w porę dojrzeć przed zbiorami. Zebrał ją zanim uzyskała biały kolor. Okazało się, że w niczym jej to nie zaszkodziło. Lubicie takie sałatki
Codzienna kuchnia niecodzienna