już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba. Składniki: 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju 1 puszka groszku 2-3 jaja na twardo 1 niewielki por (biała część) Majonez wg uznania Sól i pieprz do smaku(...)Przygotowanie: Do miski wrzucamy tuńczyka i groszek bez zajęty Jaja kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski Pora kroimy w paseczki, delikatnie solimy i odstawiamy na chwilę po czym dodajemy do miski Dodajemy majonez wg uznania (jedni lubią bardziej zbite wersje drudzy mniej) Solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy Szybko jemy bo znika błyskawicznie. Smacznego
Gotowanie z pasjąSałatka jarzynowa Klasyczna, uniwersalna sałatka jarzynowa, doskonała zarówno na imprezy, święta jak i do grilla. Znana i lubiana chyba w każdym domu, choć każda gospodyni robi ją trochę inaczej Składniki: 0,5kg ziemniaków 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera pół pora 4 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki kiszone 1 szklanka kukurydzy lub groszku konserwowego(...)ogórki kiszone oraz jajka również kroimy w kosteczkę. Pora dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy *** *** Dodajemy drobno posiekany koperek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę (lub groszek) *** *** Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy *** *** Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ
Blog z Apetytemparówki cienkie - można zastąpić szynką konserwową 4 połówki papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 pomidora pół pora 2 woreczki ryżu 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka ketchupu opcjonalnie sól, pieprz Przygotowanie: Ogórki, paprykę i parówki pokroić w kostkę. Por umyć, pokroić w krążki. Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie produkry pokrojone w kostkę(...)umieścić w jednej misce. W oddzielnej miseczce wymieszać ketchup, majonez i jogurt - wszystko dokładnie wymieszać. Sos wymieszać z całą sałatką, doprawić do smaku
Garnkowe fanaberieprodukty Rio Mare . Zakochałam się od pierwszego kęsa i dlatego postanowiłam podzielić się z Wami swoimi wrażeniami. Pierwszy raz byłam tak bardzo zaskoczona jakością tuńczyka z puszki . Do tej pory go unikałam, bo kojarzył mi się z szarą breją, niczym nie przypominającą ryby jaką znałam z wakacyjnych podróży. Rio Mare zdecydowanie oszałamia jakością, tuńczyk ma piękny jasny, lekko różowy(...)klasy składników. A na deser wspomnę tylko o gotowych sałatkach Rio Mare Insalatissime , które nie załapały się do zdjęć, gdyż zostały skonsumowane od razu po rozpakowaniu paczki. Sałatka z kuskusem podbiła moje serce, do tego stopnia że zawsze gdy wychodzę na cały dzień to wrzucam puszkę do torebki i zdrową sałatkę mam zawsze przy sobie. Zakochałam się tym produkcie, połączenie
Gotowanie i blogowanieantyoksydanty żelazo i kwas foliowy. Ja i moja rodzinka zajadamy szpinak bez względu na porę roku. Wiosną oczywiście jest najsmaczniejszy. Świeżutkie młode listki kupiłam na targu a wraz z nimi zakupiłam też truskawki... no i nie omieszkałam połączyć tych smaków, nie zawiodłam się :) Sałatka wyszła znakomita, doskonała na wiosenne sniadanie. Polecam :) Składniki ( na dwie porcje ) - 2 garści świeżego szpinaku - szklanka
Kuchnia z widokiem na ogródsałatka z wędzonych udek kurczaka, świetnie sprawdza się na większych imprezach, urodzinach i nie tylko. Można ją przygotować zwyczajnie na kolację dla kilku osób i cieszyć swoje podniebienie. SKŁADNIKI : 2 duże wędzone udka kurczaka lub ( 4 kęski piwne) 100 g sera żółtego 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera konserwowanego 1 por ( biała(...)kości i kroimy w kostkę. Fasolkę, kukurydzę i seler dokładnie odcedzamy. Por, kapustę kroimy drobno. Ogórki, ser i pomidory kroimy w kostkę, ogórki wyciskamy z nadmiaru płynu. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnych miseczek i podajemy, smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliW środku ciągnąca z wierzchu chrupiąca. Taka jest smażona mozzarella. Smakuje super z sałatą. Kulki mozzarelli przeciąć wzdłuż dłuższego boku. Lekko posolić i obsypać pieprzem i
Kuchnia PokoleńNie wyobrażam sobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa
PichceniomaniaSurówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 400 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 por 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 jajka 1 świeży długi ogórek 3 łyżki ziół
O kuchni z uczuciemDzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę o wyrazistym i pikantnym smaku. Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:) Dla 4-5 osób: 35 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 15 dkg ostrego żółtego sera por ( jasna część) 1 papryka czerwona lub zielona 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej + sól(...)tłuszczu i ostudzić. Por przekroić wzdłuż na połowę a następnie w piórka i sparzyć wrzątkiem. Odcedzić i ostudzić. Ser pokroić w drobną kostkę. Fasolę opłukać wodą. Paprykę pokroić w cienkie paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć w naczyniu. Majonez wymieszać z ketchupem. Dodać do sałatki i wymieszać. Ewentualnie doprawić
Maślane ciasteczkoclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Doprawiamy solą , pieprzem ( tego w tej sałatce nigdy za wiele ) , chrzanem i majonezem . Mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki ,żeby się składniki przerobiły ze sobą . Podajemy o dowolnej porze dnia ..lub nocy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Artykuł Sałatka ” Rosyjska jesień” pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżySardi Fabijańscy 1 mały brokuł 1/2 opakowania sera fetta 2, 3 łyżki majonezu kilka rzodkiewek kawałek pora około 6 plasterków szynki sól , pieprz Wykonanie : Makaron ugotować all dente. Brokuła umyć rozdzielić różyczki , ugotować w osolonej wodzie. Szynkę , por , ser fetta, rzodkiewki pokroić w kostkę. Dodać do makaronu i wymieszać . Ugotowany brokuł pokroić na kawałki , wymieszać(...)makaronem. Przyprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu , na końcu dodać majonez i delikatnie wymieszać. Połączenie takich składników wyda Wam się może troszkę dziwne ale sałatka w smaku jest naprawdę pyszna :) Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , zdrowych i ekologicznych makaronów Fabijańscy dostępnych w sklepach ze zdrową żywnością
Sama słodycz i szczypta chilizadomowiło się warzywo jakim jest por. Używam go do wielu dań zamiast cebuli, ponieważ ma podobny smak a jest o wiele lżejszy. Stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszy, sałatek, surówek czy farszy. W przepisie, którym dzisiaj się z Wami podzielę wraz z selerem naciowym, koperkiem i pietruszką stanowi składnik bardzo delikatnego, kremowego i zielonego sosu. Szczerze powiedziawszy jest(...)700g mielonego mięsa wieprzowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, olej do smażenia Sos: 500 ml wywaru jarzynowego, pół szklanki śmietanki 12%, duży por pokrojony w półplasterki, 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w drobne cząstki, pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, zielona czubryca, łyżeczka mąki, olej Przygotowanie: Przygotowanie dania zaczynamy
Życie ze smakiemzarazem sycąca kompozycja soczystych, słodkich owoców z delikatną kaszą kuskus oraz wyrazistym jarmużem i chrupiącym orzechowym akcentem. Kolorowa sałatka, która zachwyci Was oryginalnym smakiem, a jej składniki nasycą Wasze spragnione witamin oraz minerałów zimowe ciało. Wygodna propozycja idealna na każdą porę dnia, w domu i na wynos, na ciepło i zimno. Koniecznie spróbujcie. Jeżeli lubicie kaszę kuskus zapraszam również(...)feta oraz lekko podprażone na suchej patelni orzechy włoskie. 6) Przygotować sos: oliwę dokładnie wymieszać z musztardą miodową oraz octem balasamicznym (można użyć w tym celu słoiczka). 7) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym sosem. Artykuł Zimowa sałatka z mandarynką, granatem i jarmużem pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.me