Sałatka z czerwona fasolą – ostatnio występuje u nas pod różnymi postaciami :) Tym razem pod postacią sałatki jajecznej z czerwona fasolą i porem . Z sałatkami jest o tyle fajnie, że można dowolnie miksować ulubione składniki, by powstało coś nowego i smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem zmodyfikowaliśmy sałatkę z czerwonej fasoli, którą bardzo lubi mój mąż, a na którą przepis(...)czubate łyżki majonezu – ok. 120 g (u mnie Kielecki) sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę jajeczną z czerwona fasolą, selerem konserwowym i porem: Robienie tej sałatki najlepiej zacząć od ugotowania na twardo jajek (zobacz wpis: Jak ugotować jajko na twardo? ). Kolejny krok po ugotowaniu jajek to zalanie ich zimną wodą. Następnie należy lekko stłuc
Kulinarne PrzebojeSałatka z pora i jajek to nieodzowny element każdego niemal przyjęcia w moim domu. Tym razem sałatka nabrała ostrości dzięki dodaniu sosu chrzanowego. Sałatka z pora i jajek z sosem chrzanowym ma świeży i bardziej wyrazisty smak. U mnie sałatka jest w lżejszej formie, gdyż bez dodatku sera żółtego i z mniejszą ilością majonezu. Sałatka dobrze smakuje zarówno(...)łyżki chrzanu 2 - 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 80 - 100 g twardego sera żółtego (opcjonalnie) pieprz i sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić sałatkę z pora i jajek z sosem chrzanowym? Jajka ugotować na twardo (8 - 9 minut), wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i gotować przez 20 minut w osolonej wodzie
Kuchcik gotujeDzień dobry! Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda? Dlatego też dzisiaj
Pora coś zjeśćtemu pokazywałam Wam pierwszy przepis, który zgłosiłam do konkursu BlogerChef. Dzisiaj pora pokazać drugi, ponieważ jak się okazało... udało mi się właśnie tymi dwoma przepisami dostać do półfinału! :-) Postawiłam na połączenie słodko-ostrych smaków. Kurczak w ostrej marynacie pieczony ze słodkim ananasem, orzeźwiające puree ziemniaczane i lekka sałatka, również słodko, pikantna. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćCześć :) Przedstawiamy kolejną wariację na temat pora :) W końcu - Pora coś zjeść :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCześć! Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe? Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste! Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćSałatka z Wędzonym Kurczakiem i Porami to nic innego jak klasyczna sałatka z porów jednak z dodatkiem mięsa. Przepyszna , nieskomplikowana , a jednak wyjątkowa w smaku sałatka z porów i kurczaka z dodatkiem kukurydzy jajek i żółtego sera to propozycja idealna niemal na każd ą okazję. Sałatka z Wędzonym Kurczakiem i Porami - Składniki: 200 g w ędzonej piersi z kurczaka(...)sałatkowy puszka kukurydzy (ok. 400 g) 5 jajek ok. 120 g żółtego sera ok. 350-400 ml majonezu pieprz odrobina soli (lub pominąć) Sałatka z Wędzonym Kurczakiem i Porami - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Kurczaka kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce
Słodka StronaBardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka ryżowa z szynką i porem... Ziarna białego, ugotowanego ryżu. Kawałeczki szynki konserwowej. Kosteczki czerwonej papryki. Ziarna soczystej kukurydzy. Paszeczki ostrego pora. A całość oblepiona majonezem i śmietaną. I dobrze przyprawiona. Polecam! Składniki: 200 g białego ryżu (u mnie 2 woreczki); 200 g szynki konserwowej; 1 duża, czerwona papryka; Biała część średniej wielkości pora; Puszka kukurydzy konserwowej; 2 czubate łyżki(...)spożycia i jest bardzo dobra zaraz po przygotowaniu, jednak najlepiej smakuje, jak wszystkie smaki dobrze się "przegryzą". Do sałatki można dodać pokrojony w kostkę ser żółty, a czosnek granulowany zastąpić świeżym. Jeśli gościom nie przeszkadza ostry smak pora, nie trzeba go sparzać. Por można również zastąpić pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami kiszonymi lub konserwowymi. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaówkę z pora która jest dokonała do obiadu ale świetnie można ją zjadać również solo. Ten przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Sałatka z Pora Nasza sałatka z pora doskonały dodatek do obiadu! Składniki : 1 duży por sól oraz pieprz 2 jabłka 3 marchewki 2,5 łyżki majonezu 3-4 łyżki(...)przez około 5 min. Gdy wszystkie składniki gotowe dodajemy majonez, jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego. Nasza porcja warzyw do sałatki. Jabłko ścieramy na tym oczku a marchew na mniejszym. Por na pół, i kroimy na paseczki. Następnie zalewamy wrzątkiem. Dodajemy majonez i jogurt doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
Sprawdzone przepisy kulinarneSałatka z porem i groszkiem konserwowym – to ekspresowa propozycja na sałatkę wielkanocną z jajkiem, która sprawdzi się też idealnie na inne okazje. Zachwyca ona nie tylko swoim smakiem, ale także prostotą wykonania i niewielką ilością produktó The post Sałatka z porem i groszkiem konserwowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka porowa z marynowanymi pieczarkami... Plasterki marynowanych pieczarek i porów. Pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe. Ziarna słodkiej kukurydzy. Kosteczki szynki i wiórki jajek. A całość oblepiona majonezem. Pychota! Składniki: 200 g szynki konserwowej; 200 g pieczarek marynowanych (waga netto, po odsączeniu); 6 średnich ogórków konserwowych; 2 białe części porów; Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu(...)ilością gorącej, zagotowanej wody). Ostudzić, osuszyć z wody, przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do porów. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Dodać do sałatki. Pieczarki odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Dodać do sałatki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dodać do sałatki. Ogórki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Dodać
Gospodyni MiejskaSałatka z pora – po prostu mniam! Takie połączenie smaków smakuje rewelacyjnie jako sałatka sama w sobie lub np. jako dodatek do obiadu – mimo, że w swoim składzie ma jajko :) Poza tym myślę, że równie świetnie sprawdzi się na świątecznym The post Sałatka z pora appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesałatkę z zielonego groszku. Nie wymaga ona zbyt dużo czasu, a ma bardzo interesujący smak. Jeśli chcecie wersję light to zamiast majonezu użyjcie jogurtu naturalnego :) Odrobinę pikanterii w sałatce dodaje por, który podkreśli smak pozostałych składników :) Chyba nie pozostaje Wam nic innego, jak jej spróbować :) Sałatka z zielonego groszku - składniki: 1 puszka zielonego groszku 1/2 papryki 1/2 pora 150g sera(...)żółtego (w kostce) 2 jajka 1-2 łyżki majonezu sól np. sól z trawą cytrynową pieprz Sałatka z zielonego groszku - przepis: Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w kostkę. Zielony groszek odsączamy z zalewy. Pora kroimy w półplasterki. Ser kroimy w paseczki o długości 1-2 cm. Paprykę kroimy w paseczki o długości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z porem i surimi nie wymaga ani wielu składników ani dużo pracy, a robi się ją dosłownie w 15 minut. Jest bardzo smaczna i szybko znika ze stołu. Składniki: 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 4 jajka średni por paczka paluszków krabowych surimi 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego (albo więcej majonezu) sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy(...)Składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i jogurt, przyprawiamy. Całość mieszamy dokładnie, następnie odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. [caption id="attachment_7275" align="aligncenter" width="1024"] sałatka z porem i surimi[/caption] Artykuł Błyskawiczna sałatka z porem i surimi pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne