oliwy, układamy plasterki cytryny na nich łososia (ryby nie solimy-to bardzo ważne). Następnie przesmażony por-doprawiony solą i pieprzem. Na to kładziemy zioła i kosteczki fety. Całość zawijamy w folię-zostawiając rybie nieco miejsca. Pieczemy 12 minut. Podajemy z kaparami lub pomidorami, lub sałatką
Kopystką po garachsałatka była lżejsza majonez można całkowicie zamienić na jogurt naturalny. Sama sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a w smaku przepyszna. Składniki: 1/2 kapusta pekińska 200 g szynki 1/2 puszki kukurydzy pęczek rzodkiewki 4 ogórki konserwowe 2 pomidory 1/2 białej części pora 1/2 pęczka pietruszki majonez jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Kukurydzę osączyć
magiczna kuchnia Kasisłoików przeróżnych wyrobów. Szukałam w tym roku przepisów na przetwory, które do tej pory nie robiłam. Chciałam spróbować czegoś nowego i ciekawego w smaku. I gdy tylko zobaczyłam ten przepis ( klik ), to od raz wiedziałam, że to będzie hit. I się nie myliłam. Sałatka jest przepyszna! I gorąco polecam zrobić sobie kilka słoików na zimę :) Składniki (na 6 słoików
My simple kitchenprzypraw, np. Chleb paleo z mąki migdałowej) , świetnie też do niego pasuje zielona sałatka przyprawiona sokiem z cytryny. Szpik nie zawiera w ogóle węglowodanów, przez co ma miejsce w dietach niskowęglowodanowej/LCHF , SCD , FODMAP , GAPS , a także protokole autoimmunologicznym . Nie wyrzucaj kości! W porach kości zostało jeszcze trochę szpiku, możesz teraz ugotować rosół . Przy następnej wizycie w dobrym sklepie mięsnym
PaleoSMAKmięsa wieprzowego a także świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera 3-4 rzodkiewki Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć
Ala piecze i gotujedzisiejsza propozycja, którą po raz pierwszy jadłam podczas spotkania wigilijnego w pracy. Selerowa sałatka z ananasem i szynką Składniki: szklanka konserwowego selera pociętego na paski 1 krążek ananasa świeżego lub z puszki 2 plasterki szynki 1/2 szklanki konserwowej kukurydzy 2 łyżki jasnej części pora pokrojonej na plasterki 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Do miski przekładamy seler i kukurydzę oraz
Moja smaczna kuchniamajonezu, płaska łyżka z curry, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Por przekrawamy wzdłuż i kroimy w półtalarki. Ananasa, kukurydzę i seler odsączamy z zalewy. Jajka i żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, pieprzem oraz curry
Pobite gary Barbarymój ulubiony deser. Składniki zawsze są w moim domu, nie zależnie od pory roku, jednak teraz zdecydowanie dostępne są wszędzie. Nasiona chia są dość popularne, chociaż wyglądają skromnie jednak mają dużo wartości odżywczych i dają dużo energii. Możecie je użyć do koktajli, sałatek, pieczywa czy deserów. Porcja na 3 desery Składniki: 1,5 szklanki mleka kokosowego (cała
Niezły MłynekSkładniki: 3 zupki chińskie 1 udko wędzone z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 por(biała część) 1/2 kapusty pekińskiej 1 ogórek zielony 3 pomidory
magiczna kuchnia Kasikaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej ). Dziś w formie paluchów- palce lizać! Składniki: 25 dag kaszy jaglanej 35 dag selerów 2 szklanki wywaru warzywnego 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały por 4 jajka 1 łyżka masła Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie: 2 jaja
Tradycyjna Kuchniadodałam do sałatki ryżowej . W smaku wyszła pyszna , i szybko znikła z talerza :) Zapraszam :) Składniki : 1 woreczek ugotowanego ryżu 1 pierś z kurczaka grilowana 1/2 puszki kukurydzy 1/2 słoiczka selera nitki kawałek pora 1 mała papryka
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki: 250 g szynki konserwowej 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 5 jajek 1 słoik selera konserwowego 2 pory 150 g sera żółtego majonez (u mnie
Domowy Smak JedzeniaMój starszy Syn zażyczył sobie na kolację sałatkę owocową, ale taką "super". Pomyślałam więc, że ananas świetnie sprawdzi się w podwójnej roli - miski i dekoracji. Z kolei listy składników nie muszę chyba nikomu specjalnie reklamować. O tej porze roku są szczególnie smaczne i zdrowe. Składniki na 3-4 porcje 1 duży ananas 1 mango 3 garście truskawek
Pełny talerznastępnie zebrałam szumowiny. Dodałam 3 obrane marchewki, 2 pietruszki, 1/2 dużego selera, pora, 4 suszone grzyby, 3 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz jedną cebulę. Wywar gotowałam jeszcze 3 godziny. Następnie wyłowiłam mięso i warzywa (z mięsa powstał pasztet, z warzyw sałatka jarzynowa) a sam wywar posłużył mi jako baza do wielu innych zup. Na końcu doprawiłam
Mango Papajatrop tej sałatka wpadłam na blogu Marioli, choć już podobną kiedyś robiłam (KLIK). Polecam :) Składniki: 500 g świeżych białych pieczarek 1 puszka kukurydzy 5 jajek 4-5 ogórków korniszonych (lub kiszonych) 1 por pęczek szczypiorku 1 jabłko 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. 2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, rzucić
Kuchnia domowa Ani