towarzyszą Nam w różnych momentach naszego życia. A to urodziny, chrzciny...Imieniny, poprawiny ;) Sałatki na stole znaleźć się muszą obowiązkowo. Dziś proponuję prosta, a jakże smaczną z dodatkiem moich ulubionych warzyw. Idealna na karnawałowe przyjęcia Składniki: 1 słoik mieszanki meksykańskiej Jamar puszka białej fasoli 1 mały por biała część 4 jajka na twardo puszka zielonego groszku 2 łyżki majonezu sól
Z Majeczką w kuchniDzisiaj na szybko pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora. Nie wiem jak Wy, ale ja
Nie tylko w kuchniKolejna propozycja dodatku do obiadu, ale nie tylko. Ta sałatka świetnie spawdzi się na świątecznym stole. Seler przełamany słodyczą ananasa, czy mozna chcieć czegoś więcej? Oceńcie sami :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasa w zalewie 1 por 1 czerwona cebula 3 jabłka 4 jajka 15 dag żółtego sera 1 puszka fasoli konserwowej sól pieprz
Bea(u)ty kitchensałatkę znalazłam w książce Siostry Anastazji "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji". Sałatka jest smaczna i myślę, że przypadnie do gustu każdemu kto lubi śledzika:) Składniki: 1 cebula; 4-5 płatów śledziowych (u mnie w oleju); 1 winne jabłko; 0,5 puszki groszku zielonego; 1 por; 1 mały jogurt naturalny; 2-3 łyżki śmietany 18%; sól, pieprz; Wykonanie: Śledzie (jeżeli
In my kitchenCzym byłyby święta bez królowej sałatek? Nie ważne czy Wielkanocne czy inne warzywna musi być. Ja ją odrobinę zmodyfikowałam a mianowicie nie dodałam zielonego groszku i cebuli bo nie lubię. W zamian za to są zielone oliwki i por. Jest rewelacyjna, ubóstwiam i kocham. Spróbujcie moją wersję,czasami zamiast majonezu dodaję również zmiksowane awokado z jogurtem i musztardą
pieprzny smaczekDziś proponuję trochę inna sałatkę z serem białym i warzywami , świetnie nadaje się jako dodatek do kanapek, można ją również podawać jako samodzielną przekąskę. składniki na 4 porcje 500 g sera białego papryka czerwona puszka kukurydzy 1 por ( biała część) 2 łyżki majonezu sól i pieprz przepis Do sera białego dodajemy drobno
Smakowite DaniaDzisiaj proponuję bardzo zdrową i pożywną sałatkę z kaszy gryczanej . Smakuje przednio jest bardzo prosta w przygotowaniu , idealna , gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. składniki na 4 porcje 20 dag wędliny 3 jajka woreczek kaszy gryczanej 30 dag sera żóltego por kukurydza z puszki 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego przepis Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
Smakowite Daniajest. Ale jajko jest konieczne, w końcu chcemy jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo. Potrzebujemy: Na bulion: 3 l wody 300 g żeberek włoszczyzna (pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, marchewka) 2 ziela angielskie 2 listki laurowe Pozostałe składniki: 2 słoiki szczawiu z TEGO przepisu 100 g kaszy jęczmiennej 3 łyżki jogurtu naturalnego mały pęczek natki pietruszki sól, pieprz Najpierw(...)będzie gotowy wyjmujemy mięso, obkrawamy z kości i odkładamy na bok. Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę możemy pokroić w kostkę i wrzucić ponownie. Resztę warzyw możemy wykorzystać na przykład od sałatki jarzynowej, aby nie marnować jedzenia. Dodajemy do bulionu kaszę jęczmienną, przepłukaną wcześniej zimną wodą, solimy i pieprzymy. Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy po tym czasie szczaw i posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy
Marder&Marder Manufacturerobię jakąś nową sałatkę. Czasem wystarczy zamienić lub dodać jeden składnik, żeby sałatka nabrała nowego charakteru. Tak więc do naszej sprawdzonej pieczarkowej dodałam tortellini. Wyszła ciekawa w smaku, bardzo dobra i dość syta. Składniki: puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy szklanka tortellini (użyłam z nadzieniem "cztery sery") por (zielona część) 200 g pieczarek 4 jajka 2 łyżki majonezu mały
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasię z ofertą firmy „Rubi” http://rubi-kasze.pl/ Przepraszam Was za zdjęcia Moja sałatka była podana na pyszną i późną kolację. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej średniej Rubi* 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 185 g około 2 cm zielonego ogórka około 2 cm pora 4-5 małych pomidorków sól i pieprz do smaku (u mnie sól himalajska
Słodkie okruszkisala z pojedynczymi stolikami, które pozwalają na dowolne aranżacje. No i pora na to co jadłyśmy. 3/4 wycieczki zaryzykowało z zupą rybną z aioli. Aioli się trochę zwarzyło, ale sama zupa pyszna, z dużą ilością ryb morskich, z których łososia było łatwo rozpoznać. Ja wybrałam sałatkę z kurczakiem aromatyzowanym octem balsamicznym. Niestety ocet aromatyzował bardziej sałatę na dnie, niż kurczaka
Eksperyment sobotnigrube krążki cebulę w międzyczasie umyć pora, pokroić w półkrążki. Dołożyć pora na patelnię, podlać białym winem, przykryć pokrywką i dusić całość przez kilka minut. Pozostawić chwilę pod przykryciem do naciągnięcia na koniec doprawić przyprawami i podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z ziemniakami i sałatką z buraczków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!infekcjom wirusowym. Z botwiny można przygotować zupę, barszczyk, chłodnik, sałatkę, może też być farszem do pierogów lub „opakowaniem” na gołąbki. Mnie osobiście botwina w każdej postaci zwiastuje zbliżające się lato! Składniki: • 3 pęczki botwinki • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • 1 cebula • 1/2 pora • 5 ziemniaków • 3 łyżki masła • sól, pieprz do smaku
To co kocham