dobre strony gdyż lubię eksperymentować i dzięki temu moja piwnica pełna jest różnorodnych weków. W tym roku zrobiłam dwa nowe przetwory cukiniowe ( jak do tej pory ). Przyznam się również do tego że tą sałatkę z cukinii zrobiłam wczoraj i dzisiaj powtórzyłam, a to dlatego, że już na pierwszy rzut oka oceniam, że cieszyć się będzie powodzeniem. Pachnie i wygląda
Pieguskowa Kuchniajōm zrobić bez majōnezu. Taki szałołt to idzie zjejś i do grillowanego wōsztu, i do pieczōnego kurczaka, a nawet i zjejś bez niczego. Smacznego! [1] sałatka [2] przez to [3] jadł [4] por [5] łyżka [6] pół [7] wyciśniętej cytryny [8] dużej [9] złapał [10] sztuczna szczęka [11] do środka
Chop w kuchniJedna z lepszych surówek do obiadu, jakie ostatnio jadłam. Lekko ostra, za sprawą pora. Idealna do delikatnych mięs. Moja rodzina po prostu oszalała na
Smaki Na TalerzuSmaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora
e-PrzepisyKulinarnepostoi godzinę w lodówce , wówczas pod wpływem mokrych składników makaron zmięknie i sałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4 średnie ogórki konserwowe biała część pora majonez 250 g przepis Paprykę i ogórki kroimy w kostkę(...)pora drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich wraz z sypkimi przyprawami. Dodajemy paprykę, ogórki, fasolkę, kukurydzę i pora .Wszystko składniki łączymy dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje gdy ochłodzi się godzinę w lodówce
Smakowite DaniaSałatki pełne zieleni można jeść o każdej porze roku. Proponuję przygotowanie z mozzarellą light, pomidorkami, papryką czerwoną, mikroliśćmi rukwi wodnej od Pokarm Życia oraz olejem lnianym. Składniki: 125g mozzarelli light 100g pomidorków 100g papryki czerwonej 25g mikroliści rukwi wodnej 10ml oleju lnianego przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskich Sposób przygotowania: Pomidorki oraz paprykę czerwoną dokładnie umyć i oczyścić
Truskawkowa Fiestaulubionego makaronu, u mnie kolorowe farfalle 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szparagów 3 ogórki konserwowe 3 kawałki papryki konserwowej 1/2 pora przyprawa do gyrosa sos: … Czytaj dalej Sałatka makaronowa
czarrna od kuchnidelikatna cukinia, to pomysł na szybki i lekki obiad. Cukinia gyros to danie nie tylko na lato i upalne dni, sprawdzi się o każdej porze roku. Domowy gyros zyskuje na popularności. Sałatki gyros, gyros z frytkami, gyros z bułce przepisy można mnożyć. I wciąż przybywa nowych przepisów na gyros, w tym także na cukinię gyros. Pomysł na obiad
Dieta moja pasjatrasę. Są one szybkie w przygotowaniu jeśli mamy mało czasu i proste. Autorka przygotowując posiłki zwraca uwagę na składniki i jakość produktów, wybiera składniki zgodne z aktualną porą roku, unika importowanych owoców czy warzyw, bo truskawki w grudniu czy świeże sałaty nie są niczym naturalnym, a zawierają mnóstwo chemii. W lecie autorka unika ciężkiego tłustego pożywienia. Planując menu zwraca(...)też o estetykę posiłków, pije dużo wody między posiłkami, nie je pod wpływem silnych emocji, unika alkoholu, cukru i nabiału. Książka została podzielona na pory roku. Zaczynamy od zup błyskawicznych i sałatek dla zabieganych, następnie przechodzimy do wiosny - przebudzenie mocy, później lato - pełnia życia, babie lato i jesienny zmierzch, zima - wyciszenie i regeneracja, bonus, sosy i dodatki
kruche babeczkiProsta i smaczna sałatka z aromatyczną, wędzoną makrelą, koperkiem oraz porem, która w tym roku godnie konkurować będzie z łazankami z kapustą i grzybami Jak ją zrobić? Wystarczy ugotować łazanki, pokroić warzywa a nastepnie połączyć je z kawałkami wędzonej makreli. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną
Eat me! Fit me!choć niekoniecznie musicie to robić. Sprawdź inne propozycje z ryżem! Jeżeli chodzi o wykorzystanie ryżu w kuchni, to mam dla Was kilka ciekawych i smacznych przepisów: Sałatka ryżowa z kurczakiem Belriso Risotto z porem Ryż z kurczakiem i warzywami Gołąbki bez zawijania Ryżowe kotleciki Gołąbki wegetariańskie z papryką - składniki: 2 cebule 2 czerwone papryki 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła
MamaOskarkałyżka masła Wykonanie: Do garnka wlać wodę, włożyć mięso, pory, seler, pietruszkę, marchewkę pokrojoną w plasterki, ziele angielskie, liście laurowe i wsypać sól. Garnek postawić na palniku grzewczym, ugotować rosół na małym ogniu około półtora godziny. Po tym czasie z wywaru wyjąć por, seler i pietruszkę (można użyć do sałatki). Wyjąć także mięso, wystudzone mięso oddzielić od kości, pozbyć
Zrób to smacznieobżarstwo, wtedy warto cieszyć się wszystkimi smakami. To one przecież kolorują codzienne życie, w którym jest czas na wytworne ciasta, na zielone soki, na warzywne sałatki, ale także w końcu przychodzi też pora na hamburgera. Domowy hamburger Porządna porcja kalorii. Od czasu do czasu każdy ma ochotę na taką drobną przyjemność. Na złamanie zasad dietetycznych i zjedzenie czegoś
KulinarneImpresje.plSezon truskawkowy w pełni, więc ten smaczny owoc pojawia się na naszych stołach w wielu odsłonach. Do tej pory truskawka gościła u mnie w galaretkach, sałatce owocowej, koktajlach, ale wczoraj przygotowałam sałatkę do grillowanych mięs- w towarzystwie sałaty lodowej- była pyszna. SKŁADNIKI: 30 dag. truskawek 3-4 średnie ogórki zielone 2 kulki mozzarelli 1/2 sałaty lodowej
Kuchnia BeatySphinksie jest na odwrót – to całkiem spora porcja chrupiącej wołowiny. Hummus buraczkowy był pyszny i dobrze pasował kolorystycznie do mięsa. Nie smakowała mi tylko sałatką tabbouleh podawana jako dodatek – o tej porze roku pomidory nie mają żadnego smaku i można by dodać nieco więcej zieleniny. Mój mąż jest psychofanem steków argentyńskich, które w Sphinksie są mięciutkie
Ugotowane pozamiatanesię za przetwory. Nie inaczej jest u mnie. Postaram się w najbliższym czasie przekazać Wam kilka przepisów na przetwory, które robię. Będą dżemy, będą warzywne sałatki i będą wina. Przecież to najlepsza pora roku na przygotowywanie pysznych zapasów na zimę
Gotuję TestujęOstatnio letnią porą coraz częściej przyrządzam na kolacje lekkie sałatki. Uwielbiam sałatki ze szpinakiem, są bardzo smaczne i delikatne w smaku. Składniki: 200 gram szpinaku 200 gram małych pomidorków 2 małe cebulki 1 opakowanie mini mozzarelli 0,5 słoika zielonych oliwek Ole! Sos: 1/3 szklanki oleju lnianego 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka miodu Szczypta soli Sposób przygotowania: Szpinak
Bajeczna Kuchniaoliwek, odrobiny octu balsamicznego, pieprzu i soli sprawia, że danie jest niemalże idealne. Nie będę zachwalać, gdyż sam wygląd zachęca do jedzenia. Zdrowa i lekka sałatka, doskonale się u mnie sprawdza w porze kolacji. Proste połączenia są najsmaczniejsze. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 g sera mozzarella (2 kulki) 3 - 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka listków ze świeżej
Kuchcik gotujePrzepis na pastę do pieczywa, która równie dobrze może być sałatką, jeśli składniki pokroimy nieco grubiej. Składniki: opakowanie paluszków krabowych 3 jajka pół małego pora spora garść kiełków na patelnię 3 łyżki majonezu łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora i paluszki krabowe drobno siekamy
e-PrzepisyKulinarne