Składniki: 1 puszka ananasa w kawałkach 2 puszki tuńczyka 1/2 pora 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka i ananasa odsączyć, pora i paprykę … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchnisuszonymi pomidorami i serem najczęściej robię latem, gdyż dobrze sycą, ale nie jest się po nich ociężałym. Kotlety drobiowe z indyka można podać na ciepło w porze obiadowej, zabrać z ulubioną sałatką na lunch do pracy lub przekroić i położyć na kanapkę. Na kotlety mielone z indyka najlepsze jest mięso z udźca, gdyż jest bardziej soczyste i ma więcej
Kuchcik gotujeDziś pora na kolejny pomysł na sałatkę. Sałatka z ananasem, kukurydzą i tuńczykiem, to taki mały powrót do przeszłości. Swego czasu gościła ona bardzo często na naszych stołach, z tym, że dodawało się do niej ananasa z puszki. Teraz bez problemu kupimy świeżego i ja właśnie taką opcje wybieram. Ten z puszki wydaje mi się nieco
Kulinarne przygody GatityZobacz inne przepisy na pasty kanapkowe: Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasta Jajeczna Z Suszonymi Pomidorami Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pasta Twarogowa Do Pieczywa Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora Pasta Z Ryby W Pomidorach Artykuł Pasta z jajek i twarogu – pyszna klasyka pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnetheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sezon na paprykę w pełni, ogórki jeszcze na straganach są więc pora na bardzo delikatną, aromatyczną sałatkę w łagodnej zalewie. Potrzebujemy: 1kg ogórków 0,5kg czerwonej papryki 2 duże cebule ziele ang, liść
Co w garnkach piszczycytryny, obsypujemy cukrem i dodajemy majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Sałatka z brązowego ryżu i pora, z pomarańczami serem i orzechami Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Surówka z cukinii marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuroladę śląską z kluskami i modrą kapustą. A jak! Oprócz wspomnianych serii pojawi się trochę więcej niż w poprzednim roku dań sezonowych, które uzależniane są od pory roku. Będą zatem wiosenne sałatki, lody, rozgrzewające jesienne napoje i aromatyczne zimowe desery. Poza tym będzie jak zwykle czyli kolorowo, smacznie i szybko. Podróże pozostają bez zmian, dalej będę starała się relacjonować
Życie ze smakiem/caption] Zobacz inne przepisy na pastę do pieczywa: Pasta Na Kanapki Z Sardynkami Pasta Twarogowa Do Pieczywa Kanapki Z Pastą Jajeczną, Pomidorem I Kiełkami Rzodkiewki Pasta (Sałatka) Z Paluszków Krabowych I Pora Pasta Z Tuńczykiem I Kaparami Pasta Jajeczna Z Pomidorem Pasta Z Ryby W Pomidorach Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemnie w szybkim wyczarowaniu smacznego posiłku. Podstawą farszu jest kompozycja ryżu i kasz Monini Rice & MORE. Pisałam Wam o niej kilka miesięcy temu przy tej sałatce z halloumi . Od tamtej pory zaprzyjaźniłam się z tym produktem i gotuję chociażby do obiadu, jako alternatywa dla ziemniaków i ryżu. Do nafaszerowania papryk wybrałam mieszankę o nazwie Ziarna Inków składającą się
Chilli Czosnek i OliwaBrokuły i ser feta do tej pory łączyłam na zimno, w sałatce. Tym razem postanowiłam wypróbować ten duet na ciepło. Uwielbiam brokuły pod każdą postacią, więc miałam pewność, że będzie mi smakowało. Składniki: 1 brokuł 150 g. sera feta 100 g. żółtego sera Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2- 3 ząbki czosnku sól, pieprz Majonez
Agusiowe smakołykiDzisiaj u mnie wiosennie, chociaż patrząc za okno ciężko powiedzieć jaka to pora roku ;) Zapraszam na pyszną sałatkę, którą można z łatwością zapakować do pracy. Nie podaje precyzyjnych ilości składników na sałatkę, można zdecydować samemu ile czego chce się dodać ;) Ja robiłam porcje dla dwóch osób. Składniki: Sałatka: kilka szparagów (użyłam 8 sztuk) 2 jajka ugotowane na twardo
Czerwona Porzeczkakoniec wsypałam bazylię, oprószyłam pieprzem do smaku i wlałam oliwę. Wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do szklanej miseczki, udekorowałam paseczkami papryki i podałam na stół Taka sałatka świetnie smakuje o każdej porze. Doskonale sprawdzi się na lunch, albo na przystawkę na każdej imprezie. Dajcie się namówić, zróbcie nawet dzisiaj. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu
Kuchnia u KrysiNajczęściej do obiadu jako dodatek podaje się sałatkę lub gotowane warzywa albo w zimowe dni sałatki ze słoika. O tej porze roku można gotować kalafior albo fasolkę szparagową i polać je bułką tartą z masłem. A przyrządzaliście w ten sposób kalarepę? Ja właśnie tak zrobiłam i delektowałam się pysznym smakiem kalarepki z masłem, bułką tartą i posiekanym czosnkiem
Zakątek rozkoszy kulinarnychKapusta pekińska to bardzo uniwersalne warzywo, równie dobrze smakuje podana na zimno jak i na ciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki
Kuchnia z widokiem na ogródSałatki lubi chyba każdy, fajny pomysł na szybką kolacje. Zresztą sałatkę możemy zjeść o każdej porze dnia! Warzywa możemy dodać właściwie jakie tylko chcemy, u mnie padło akurat na takie. A więc zapraszam! Składniki; 1 mały brokuł pół dużego ogórka kilka rzodkiewek 3 ogórki kiszone pół czerwonej papryki sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Brokuł gotujemy
Radość kipiąca uśmiechem.Lubicie śledzie? Ja mogłabym je jeść o każdej porze ;-) Polecam dziś pyszną śledziową sałatkę z ziemniakami i burakami. Wprawdzie jest trochę pracochłonna ... ale czego się nie robi dla zaspokojenia swojego podniebienia i żołądka. Zachęcam również do spróbowania sałatki śledziowej z jabłkiem śledzi po kaszubsku śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym
potrawyregionalnedokładać 2-3 łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka naleśnikowa z porami Krokiety bezglutenowe Naleśniki z makrelą i jarmużem
Weekendy w domu i ogrodziePewnie już pisałam wiele razy, ale uwielbiam ananasa! Pewnie też dlatego ta sałatka jest moją ulubioną. Poniżej przedstawiam bazę do tej sałatki można ją uzupełnić o por, gotowane jajka, czy wędzonego kurczaka. Co tam kto woli :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 150 g szynki 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Seler, kukurydzę i ananasa
Moja Galeria Smakulato, nie mogę doczekać się chwili, gdy będę mogła zrobić sałatkę z młodych warzyw i ogórków małosolnych. Ma ona lżejszy smak i jest bardziej aromatyczna niż sałatka warzywna przygotowana o innej porze roku. Młode warzywa, groszek prosto z krzaczka i ogórki małosolne. To smak, który pozostaje w pamięci. Składniki: 4 małe młode ziemniaki 3 duże młode marchewki 2 jajka
Smak mojego domucukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO! P.S oczywiście możecie zamienić kaszę na inną- ulubioną, lub ziemniaki, a zamiast jabłek przygotować delikatną sałatkę Caprese lub pikantną z pora
Luźna KuchniaDzisiaj po wszelakich pierożkach, sałatkach i innych cudeńkach, przyszła pora na coś normalnego. Przedstawiam przepis na najzwyklejszy rosół dla dziecka. Moja córka, jak większość standardowych trzylatów, kiedy widzi cokolwiek pływającego w zupie, co nie jest marchewką, mięsem albo makaronem głośno krzyczy BLEE. Z tego powodu zupka jest chuda i bez zbędnych dodatków
Lubczyk i WaniliaSałatki można podawać o każdej porze dnia , od śniadania - aż po kolację . Przyrządzane w rozmaitych postaciach , zawsze będą cennym urozmaiceniem posiłku , czy jako dodatek , czy jako samodzielne danie . składniki na 4 porcje 1 kalafior 5 ugotowanych jajek 20 pomidorków koktajlowych mały słoiczek majonezu sól i pieprz przepis Kalafior obgotowujemy , dzielimy na małe różdżki . Dodajemy przekrojone
Smakowite DaniaIdzie wiosna, niedługo Wielkanoc. Wybrałam się do sklepu po składniki jakie najbardziej lubię o tej porze roku. Solidną porcję takiej sałatki zjadłam na kolację, jest bardzo syta, kolorowa i lekko pikantna za sprawą oliwy z oliwek aromatyzowanej chilli, czerwonym pieprzem i liśćmi laurowymi. Tym przepisem otwieram sezon na kolorowe i lekkie menu na wiosnę! Chrupiąca sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchniaNadchodzi wiosna, więc najwyższa pora na przepisy na lekkie sałatki. SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 10 pomidorów koktajlowych 6 ogórków kiszonych ogórek zielony 2 serki wiejskie szczypiorek 1 mała cebula sól, grubo mielony pieprz WYKONANIE: sałatę rwiemy na części, ogórki zielony i kiszone tniemy na półkrążki, pomidorki na ćwiartki, cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek
Kuchnia BeatyProponuję dziś Państwu kolejną sałatkę tym razem dla smakoszy pora. Bardzo lubię to warzywo, jest nie tylko smaczne, ale też niskokaloryczne no i zdrowe. To prawdziwa kopalnia witamin i soli mineralnych. Tak, więc "pora na pora". SKŁADNIKI: 2 pory sałatkowe 7 średnich ogórków kiszonych 5 ugotowanych jajek 4 ugotowane marchewki majonez, sól
Kuchnia Beatyolej Składniki sałatki warzywnej: -liść czerwonej kapusty -liść kapusty pekińskiej -kawałek świeżego ogórka -pomidor -cebula -3 łyżki kukurydzy konserwowej -sos czosnkowy Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do mięs, skrapiamy olejem, mieszamy i odstawiamy. Składniki na sałatkę kroimy według uznania. Dodajemy kukurydzę i mieszamy. Cebulę i pora do kurczaka kroimy
Maminek kulinarnyDusi . Zapraszam! Składniki: arbuz pozbawiony pestek i skórki 1 kostka fety kilka listków świeżej mięty pieprz Sposób przygotowania: 1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę. 2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty. Pyszności! Polecam i smacznego
Kuchnia domowa AniSzybka do zrobienia, pożywna, kartoflana sałatka. Lekki sos i duża ilość ziół - taka sałatka świetnie sprawdzi się w porze lunchu. składniki 500 g ugotowanych, młodych ziemniaków 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku 2 łyżki posiekanej świeżego koperek 1 cebula - pokrojona w kostkę łyżka kaparów Świeżo zmielony pieprz do smaku sos 1/2 szklanki jogurtu
Stare GarySałatka z rzodkiewką i serem to bardzo szybka i smaczna przekąska. W skład sałatki wchodzi kilka prostych składników, które idealnie do siebie pasują. Do jej przygotowaniu potrzebujemy jajek, sera żółtego, rzodkiewki, pora i szczypiorku. Dodatkowo jogurtu naturalnego, majonezu, soli oraz pieprzu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak przygotowana sałatka idealnie sprawdzi się na grilla czy do pracy. Możemy również(...)przygotować ją na kolację, świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i gorącego kakao. SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I SEREM Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 10 minut: Poziom trudności: Łatwy Składniki 5 jajek pęczek rzodkiewki biała części pora 200 g żółtego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pęczek szczypiorku sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, zgodnie
Przepiski.plżółty oraz por a następnie połączyć to z sosem jogurtowym i lekka sałatka gotowa. Spokojnie można przygotować ją wcześniej aby naciągała przyprawami. Do sosu dodaję zawsze szczyptę pieprzu cytrynowego oraz startą skórkę cytrynową aby był orzeźwiający. Składniki: puszka kukurydzy puszka ananasa lub jeden świeży, pokrojony w kostkę 30 dag ser żółtego, pokrojonego w kostkę biała część pora, pokrojona(...)połowy cytryny pół posiekanego pęczka szczypiorku Przygotowanie: Do sitka wrzucamy pokrojonego pora i przelewamy wrzątkiem by stracił ostrość. Przekładamy go do miski, dodajemy ser, ananasa, kukurydzę oraz szczypiorek. Mieszamy. Do składników dodajemy jogurt grecki, sól, pieprz cytrynowy oraz skórkę cytrynową. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę pozostawiamy w lodówce przez około 15 minut. Smacznego
Życie ze smakiemgotowe :) Teraz należy sałatkę włożyć do lodówki na ok. 30 min., żeby wszystkie smaki się pomieszały, ale ja nie czekam, tylko konsumuję od razu. SMACZNEGO!!!!!!!! :D A po zjedzeniu sałatki zapraszam do sprawdzeni a ,,CO SIEDZI W ....'' Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)PORZE Por ma wiele wartości odżywcze, przy małej kaloryczności (100 gram pora dostarcza tylko 24 kalorii) . Zawiera dużo soli mineralnych: wapnia, fosforu, potasu, sodu, żelaza i siarki. Jest dobrym źródłem witamin: C ,A ,E, B1 , B2,PP. Warzywo to ma właściwości obniżające
Zdrowo i kolorowojest ciężki, więc zaczęłam je odchudzać dodając jogurt grecki lub naturalny. Korzystając z tego, że jest młoda kapusta zrobiłam z niej pikantną sałatkę z dodatkiem kukurydzy z chili, piersi z kurczaka, pomidorków, ogórka i pora. Oczywiście przygotowałam do niej pyszny sos z oliwy, soku z cytryny, czosnku i sosu sweet chili. Wyszło bardzo pysznie! Polecam! SAŁATKA(...)osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w półplasterki. Pomidorki truskawkowe umyć, osuszyć i przekroić na pół. Por oczyścić, przekroić na pół i cienko pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w dużej misce, dodać piersi z kurczaka i całość delikatnie przemieszać. Składniki marynaty przełożyć do małego słoiczka i energicznie wymieszać. Sałatkę polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem. Smacznego !!! Zapraszam po więcej inspiracji na stronę
Zakątek rozkoszy kulinarnychSałatka, która w mgnieniu oka rozchodzi się na każdej imprezie i równie szybko znika z talerza podczas drugiego śniadania. Mieszanka warzyw, słodkiego ananasa oraz szynki sprawdzi się na każdym przyjęciowym stole. Składniki: 2 czerwone papryki 1 puszka ananasa 250g szynki konserwowej 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 10cm por 3 łyżki posiekanego szczypiorku majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Papryki umyć(...)małą kostkę, a żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3. Ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy, ananasa pokroić w małą kostkę. 4. Por umyć i pokroić w krążki. 5. W salaterce sałatkę układać warstwowo: kukurydza, starty żółty ser, czerwona papryka, 2 łyżki majonezu, oprószyć solą, pieprzem, por, szynka konserwowa, 2 łyżki majonezu, oprószyć solą, pieprzem i na końcu
Szalona Kuchnia Eweliny