szpinaku jajka w koszulce na grzance jajka z anchois i "kawiorem" jajka z sardynkami czerwone jajka kraszanki pasta jajeczna z awokado pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim pomidory zapiekane z jajkami rosti/jajko/anchois sałatka wiosenna z jajkami sałatka z białej kiełbasy z jajkami sałatka z jajek z kukurydzą i pomidorkami żółtka graved smażone
królestwo garówCytrusowy kurczak, czyli mięso z kurczaka zapieczone w piekarniku z pomarańczami i cytrynami, podany na zielonym pesto z bazylii. Do tego sałatka z bakłażana i suszonych pomidorów. Soczyste i delikatne mięso z kurczaka to dobra opcja na udany obiad ze znajomymi czy rodziną. Uduszony w winie i cytrusach smakuje obłędnie. Nasza dzisiejsza propozycja to cytrusowy kurczak uduszony w winie
Ciasna Kuchniazarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża
Calzonella.comości, podzielić na kawałki. Pomidor umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałeczki. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Rukole opłukać, osączyć. Na talerzu ułożyć rukolę, posypać pomidorem i dodać kawałki makreli. Sałatkę oprószyć kolorowym pieprzem i polać sosem z jogurtu, soku z cytryny i miodu. Ja dodatkowo podałam i zjadłam z waflami ryżowymi
Fit & Healthy Lifewkładamy do garnka do gotowania na parze (parowaru) posypujemy posiekaną cebulą, posypujemy przyprawami, skrapiamy spora ilością soku z cytryny i ,,parujemy" ok 20 minut. Do obiadu podałam sałatkę ze świeżych ogórków i pomidorów z sosem koperkowo-ziołowym. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniSałatka z szynką szwarcwaldzką, szczawiem, pomidorem i z orzechami z nerkowca Składniki: - plasterki szynki szwarcwaldzkiej (mocno wędzona, surowa, dojrzewająca) - mały pomidor odmiany Bawole Serce - listki szczawiu - olej z awokado - orzechy z nerkowca prażone, solone (u mnie: Kresto) - suszona bazylia Przygotowanie: Pomidora i szczaw dokładnie myję. W małej miseczce układam listki szczawiu. Każdy plaster szynki przekrawam w poprzek na pół
Kuchnia co dniaGrissini z kremowym serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący
Moja smaczna kuchniaSałatka ryżowa z cieciorką, brokułem, pomidorami i miętą Składniki: - 100g ryżu basmati - sól himalajska - 80g ciecierzycy - świeżo mielony pieprz - kilka pomidorków koktajlowych
Wegańska kuchnia orientalnawykonaniu sałatka makaronowa. Grillowane szparagi wyjątkowo przypadły mi do gustu, ponieważ są przyjemnie chrupiące. Podałam je z sosem musztardowym, ale nie jest on konieczny :) Składniki: Sałatka: -pęczek szparagów -pół słoika suszonych pomidorów -opakowanie fety -3 szklanki makaronu np. świderki(tak naprawdę wedle gustu i potrzeby) -kilka gałązek bazylii Sos musztardowy: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki
Corner With RecipesDawno mnie tu nie było, ale teraz nadrabiam zaległości kulinarne. Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę. :) ZAPRASZAM!!! SKŁADNIKI: Opakowanie rukoli Pomidory koktajlowe ok. 10 szt. Mozzarella Czarne oliwki ok. 15 szt. Kukurydza konserwowa Jogurt naturalny Przyprawy (curry, zioła prowansalskie, sól, ostra papryka, czosnek granulowany) Rukolę wsypujemy do dużej miski (większe listki rwiemy na mniejsze kawałki). Pomidorki kroimy na ćwiartki
Zdrowo i kolorowonajlepiej pod przykryciem, smażymy je do zrumienienia. Ser w środku powinien dobrze się roztopić, a panierka być chrupiąca. Podajemy z ułożonym na nich ananasem, z frytkami oraz sałatką ze świeżego ogórka i pomidora z sosem winegret
Kuchenna Kontrrewolucyawiele fajnych produktów z trwającego właśnie w Lidlu Tygodnia włoskiego. Postanowiłam wykorzystać kilka z nich do przygotowania kolacji imieninowej dla moich bliskich. I tak właśnie powstała sałatka z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i mozzarellą :) SKŁADNIKI 250 g cienkich zielonych szparagów 150 d mozzarelli mini (po odsączeniu) garść suszonych pomidorów (pomodori secchi) 3 plastry szynki parmeńskiej 8 pomidorków cherry
Moje Kuchenne Rewelacjewięc myślę, że każdy bez wyrzutów sumienia może sobie na nią pozwolić ;) Składniki: 1 serek wiejski lekki 0,5 papryki czerwonej (gdybym miała to dałabym zieloną, wtedy sałatka byłaby bardziej kolorowa;)) 1 pomidor 0,5 cebuli 100g paluszków surimi sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Paluszki kroimy i lekko podsmażamy na teflonowej patelni, żeby się zbrązowiły pomidora i paprykę kroimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość