sałatka z pomidorem - 7629 przepisów (strona:219/509)

Sałatka z kurczakiem w sosie pomarańczowym, mozzarellą i pomidorkami 333

Szybka, potreningowa sałatka przygotowana z resztek kurczaka w sosie pomarańczowym :) Jeśli nie macie pod ręką gotowego kurczaka możecie przygotować go według własnych upodobań, ale tą wersję

Chocolate Muffin Blog
Poniedziałkowy "fit" - zdrowa, kolorowa sałatka na zakończenie roku 342

zbędnego ciężaru ubyło. Tym razem zapraszamy na prostą sałatkę, którą polecamy wszystkim aby zdrowo zakończyć mijający rok ... :) Zdrowa, kolorowa sałatka     SKŁADNIKI : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 pora 1 ogórek zielony 2 pomidory sól pieprz 2 duże łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka czarnuszka Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka i pomidory obrać ze skórki i pokroić. Pora pokroić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka fit 230

Składniki: kapusta pekińska pomidory ogórek długi czerwona papryka cebula karczochy natka pietruszki kilka kropli oliwy i octu

ClauditteMissCooking
Sałatka z łososiem 218

SKŁADNIKI: sałata lodowa kolorowe oliwki suszone pomidory pomidory parmezan łosoś wędzony olej z susoznych pomidorów 

ClauditteMissCooking
Penne z makrelą i rodzynkami 150

Nie wiem czy też tak macie, ale u mnie zdarza się to bardzo często, kiedy nie mam konkretnych planów na obiad ani specjalnej zachcianki na coś

bistro mama
Kiełkowa bomba witaminowa 135

lata, kiedy to można kupić  świeże warzywka i owoce. Niby w sklepach pełno wszystkiego. Piękne czerwone pomidory, zielone ogórki, kolorowe papryki...Ale to nie smakuje tak, jak w sezonie.  Dziś postanowiłam zafundować sobie namiastkę nowalijek: zrobiłam sałatkę z kiełków. Użyłam do niej kiełków słonecznikowych, z brokuła, rzodkiewki i lucerny. Zmieszałam je w miseczce i polałam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z rukolą, prosciutto i pomidorkami koktajlowymi 244

Pora na coś zdrowego Lekka i szybka sałatka z rukolą, prosciutto, pomidorkami, parmezanem i posypana prażonymi ziarnami słonecznika… Prosta i bardzo smaczna. Składniki: około 70

Oryginalny smak
Ciabatta z oscypkiem i pomidorkami 114

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 2 minutki w celu podgrzania. Cienkie plasterki oscypka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy je na kromkach. Pomidory kroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Taką sałatkę nakładamy na kawałki ciabatty. Polecam

Aga w kuchni
Letnia sałatka z jajkiem / Summer salad with egg 292

Połączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć, osuszyć. Pomidory pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać musztardę francuską, wymieszać, polać sałatkę. Uwaga – sprawdzona rada 1)       sos koperkowy polecam

Świat Smaku
C - Propozycje grillowe - cz. II 161

dokładnie smaruję oliwą. Odstawiam do jakiś czas do  lodówki a następnie grillujemy na rozgrzanym ruszcie. Do mięska idealnie komponuje się lekka sałatka z kilku liści lodowej sałaty, garści rukoli, pokrojonych w kostkę (ćwiartkę) pomidorów i czerwonej cebuli, skropiona aromatyzowaną oliwą z oliwek. I  chociaż to grill, a skoro grill to głównie piwo, to jednak

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka Cezar – Caesar Salad 231

przez zamienianie sałaty rzymskiej na lodową lub co gorsza byle jaką masłową, smażenie grzanek zamiast ich pieczenia, siekanie sałaty, przez dodatek pomidorów, cebuli, bekonu, kurczaka i Bóg wie czego jeszcze… Historii pochodzenia tej najczęściej spieprzonej (pardon my French) sałatki świata jest kilka. Najbardziej przemawia do mnie ta, która jej autorstwo przypisuje Caesarowi Cardini. Caesar pochodził z Włoch, wyemigrował

Karo in the Kitchen
SAŁATKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I POLĘDWICĄ ŁOSOSIOWĄ 194

sałatka chyba najbardziej mi smakowała , może dlatego że smak suszonej śliwki świetnie pasował do pomidorów i polędwicy.Możemy ją też podawać dla gości ,pięknie wygląda i tak też smakuje. 1 sałata 1 czerwona cebula 6 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych 6 śliwek suszonych odrobina koniaku do namoczenia śliwek Kilka plasterków polędwicy sopockiej garść orzechów włoskich oliwa z oliwek+sól+pieprz(...)kawałki ułożyć w misce.Śliwki suszone namoczyć w koniaku lub wodzie jak nie ma alkoholu, pokroić na połówki i posypać sałatę.Cebulę pokroić w pióra i dodać do sałatki oraz umyte i osuszone pomidorki przekrojone na pół.Orzechy lekko utłuc i posypać całość , ułożyć na nich polędwicę.Zrobić dressing z oliwy,soli,pieprzu,soku z cytryny i tymianku ,polać całość

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Galaretka z Lebiodki pospolitej –czyli oregano 163

posiada również wartościowe walory smakowe oraz aromatyczne. Często jest używane w potrawach z pomidorów i z mięsa, zwłaszcza z drobiu, a także w pizzach i we włoskich sosach. Wchodzi w skład ziół prowansalskich. Zioło to jest stosowane w omletach, w potrawach z makaronów, we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zup, duszonych mięs(...)posiada również wartościowe walory smakowe oraz aromatyczne. Często jest używane w potrawach z pomidorów i z mięsa, zwłaszcza z drobiu, a także w pizzach i we włoskich sosach. Wchodzi w skład ziół prowansalskich. Zioło to jest stosowane w omletach, w potrawach z makaronów, we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zup, duszonych mięs

w mojej kuchni
Sałatka z mozzarellą i miodowym winegret 184

czerwona papryka, 1 cebula,  3-4 średnie pomidory, mini mozzarella (opakowanie 125 g). Sos miodowy winegret: szczypta soli morskiej, 2 łyżki miodu, 1 łyżka soku z cytryny, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia. Lekka, kolorowa i wyśmienita sałatka, którą możemy serwować jako osobne danie, ale również jako niebanalny dodatek do obiadu(...)Wszystkie składniki umieścić w miseczce lub filiżance i dokładnie wymieszać. Papryki i pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Sałatę porwać dosyć drobno. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do dużej miski, zalać sosem i wymieszać. Mini mozzarellę wyjąć z opakowania, odsączyć i dodać do sałatki. Ponownie wymieszać. Odstawić na chwilę, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Inspiracja

Świat Domowej Kuchni