Sałatka powstała z inspiracji podobną sałatką w wykonaniu Sophie Dahl. Naprawdę ciekawe połączenie bobu z miętą, lekkie, sezonowe i sycące :) Składniki (3 porcje): - 0,5 kg bobu - garść pokrojonych szparagów - garść świeżej mięty (użyłam zwykłej i cytrynowej) - feta 135 g ( połówka większego opakowania) - kilka suszonych pomidorów - sól, pieprz, papryka ostra, bazylia - olej Ugotować bób we wrzącej, osolonej wodzie, potrwa(...)przyprawami. Pokroić drobno miętę, suszone pomidory i fetę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić i polać kilkoma łyżeczkami oleju z suszonych pomidorów. Przepis brał udział w akcjach: Lekkie sałatki , Pomidorowe inspiracje oraz Smakołyki na pikniki
Corner With RecipesPyszna i błyskawiczna sałatka meksykańska jest bardzo smaczna i pożywna. Wspaniale nadaje się na imprezy okolicznościowe, czy na kolację. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej. Składniki: 400 g. piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 żółta papryka 15 dag. żółtego sera 1/2 soku z cytryny 3 łyżki majonezu 2 łyżki przyprawy(...)gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Ser żółty również kroimy w kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do głębokiej miski, dodajemy przyprawy, majonez i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut, żeby się zmacerowała. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawykukurydzą , gotowanym w curry ryżu ..bajka . Naprawdę trafiona kompozycja . Żadna kuchnia orientu , czy regionu , po prostu taka sobie mieszanina , która wyszła obłędnie i od dzisiaj zostaje jako ulubiona sałatka rodzinki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie było sprzeciwu przy stole , ani uwag , za to prośby o dokładkę sypały się gęsto – tak jak lubię " class(...)odcieknięcia na około godzinkę . Paprykę siekamy , tak samo wszystkie natki : koperek , szczypiorek i liście musztardowca , przekładamy do miski , dodajemy pokrojonego i odspojonego od kości kurczaka , czosnek wyciśnięty praską , mieszamy . Następnie wsypujemy ryż z kukurydzą , majonez , solimy do smaku i mieszamy do połączenia składników . Dobra jest od razu , ale najlepsza jak postoi chociaż godzinkę . Post Sałatka ” Koperkowe kurcze” pojawił
Ogrodnik w podróżyzrobiłam ją sobie dzisiaj na sniadanie, ale również sprawdzi się w porze obiadowej. Polecam. Sałatkę podałam w przepięknej salaterce z kolekcji PARYS- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1 brokuł pół pęczka natki pietruszki 10 dag sera - u mnie koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią garść pestek słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego 1 ząbek czosnku(...)przyprawy: u mnie papryka ostra, Wykonanie: Brokuła gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Studzimy. Ser kroimy w kostkę, natke pietruszki siekamy drobno. Czosnek rozgniatamy w prasce. Do miseczki wrzucamy brokuła,dodajemy przecisnięty czosnek, posiekaną natkę. Dokładamy ser, pestki słonecznika uprażone.Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny,octem i miodem. Polewamy sałatkę, oprószamy solą i pieprzem
Z Majeczką w kuchniKilka listków sałaty lodowej,2 pomidory pokrojone w ósemki,5-6 suszonych pomidorów (włoskich z słoika) pokrojonych w paski, 1/3 czerwonej, zielonej i żółtej
Kulinarny karnet Christopheramusimy stać przy garnkach i pilnować mięsa. Wkładamy roladki do piekarnika, i o nic się nie musimy martwić. Równocześnie z roladami możemy upiec pieczone ziemniaczki. Pozostaje nam tylko zrobienie sałatki i gotoweJ Na zdjęciach wersja light z samymi warzywami. Polecam. Rolady ze śliwką Składniki: · 4 kotlety(...)dojrzewającej (np. szwardzwaldzkiej) lub boczku · zioła prowansalskie · łyżka sosu sojowego jasnego · papryka czerwona · sól, pieprz · oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut
Mania GotowaniaPolecam pyszną sałatkę z kurczakiem, warzywami i ryżem. Do jej przygotowania użyłam naturalnego ryżu brązowego RISANA. Ryż naturalny brązowy jest pozbawiony jedynie niejadalnej łuski wokół ziarna. Jego brązowy kolor jest spowodowany obecnoscią kilku warstw otrąb, zawierających m.in. składniki mineralne, takie jak magnez i fosfor. Ryż naturalny jest produktem bezglutenowym. Ryż ten gotuje sie nieco dłużej niż zwykły ale jest(...)wsypać do miski aby odparował. Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem pozostałego oregano. Warzywa przełożyć na talerz aby odparowały a potem dodać do ryżu. Pierś kurczaka usmażyć na oleju, przełożyć na talerz aby odparowała. Potem wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Sałatka dobra na ciepło jak i na zimno
Monia miesza i gotujekolejna sałatka sycylijska na zimę lub na co dzień do kanapek. Oto orientacyjnie podaję skladniki, wiadomo, że każdy ma swój smak w doprawianiu i niektórzy , tak jak ja, często, zrobią to NA OKO ! Składniki 1 kg ogórków 1 kg cukini, mlodziutkiej cukini baby2 kg marchwi1 kg cebuli1 kg papryki seler naciowy 4 porcjezalewa:1 szklanka octu 10% JAMAR1(...)szklanka cukru2 szklanki oleju3 płaskie łyżki soli3 łyżki pieprzu listki mięty ziarna kolendry,pieprzu Ogórki umyć, obrać i pokroić w talarki. Cebulę i paprykę pokroic w paski bądz piórka. Cukinię umyć, NIE OBIERAĆ i poszatkować w plasterki.Marchewkę obrać i pokroić w julienne lub jak ktoś nie ma takiej nasadki w robocie czy malakserze, to po prostu zetrzeć na tarce
Z Kuchni Do Kuchnipyszna i sycąca sałatka. Świetnie sprawdza się jako danie na wynos - do pracy, jest równie smaczna na ciepło, jak i na zimno. Ma wszystko, co zdrowe danie mieć powinno - węglowodany w postaci kaszy, warzywa i chrupiącą rukolę oraz białko w postaci sera. Przygotowana dzień wcześniej będzie najsmaczniejsza - smaki i aromaty doskonale się połączą i nabiorą głębi. Składniki: 1 szklanka(...)Dodać paprykę, posiekaną chili i cukinię. Wszystko razem smażyć kilka minut, doprawić solą, pieprzem i świeżym oregano. Gotowe warzywa powinny nadal być chrupiące. Na patelnię z warzywami dodać pęczak, wymieszać wszystko razem, dodać do smaku jeszcze łyżeczkę lub dwie oliwy, kapary, oliwki i posiekane suszone pomidory. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem - uwaga na sól, do sałatki dojdzie
Kulinarne Inspiracjelodówki. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kapustę pokroić do dużej miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki oraz kukurydzę z puszki. Na koniec dodać podsmażony filet z kurczaka. W osobnej miseczce wymieszać śmietanę z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Sałatkę można podawać od razu a najlepiej smakuje jak odstawimy ją do lodówki na kilka
Kulinarne przygodypokrój w kostkę lub cienkie małe paseczki. Kukurydzę odsącz na sitku, dodaj do pokrojonych składników. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj razem, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez, pokrojony drobniutko czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj zieloną natką pietruszki
Przepisy i porady kulinarnewcześniej zanim zjawią się nasi goście, a tuż przed podaniem wystarczy skropić orzeźwiającym, klasycznym winegretem. Sałatka z kaszy pęczak, prażonych orzechów laskowych, klasycznym winegretem na mini sałacie rzymskiej Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie z kilkoma liśćmi laurowymi dla ożywienia smaku. Czerwoną i zieloną paprykę pokroić na cząstki wielkości ugotowanych ziaren kaszy i wymieszać z ostudzona kaszą. Doprawić solą
Right Behind The KitchenPożywna sałatka,. która wystarczy za cały posiłek. Doskonała na przyjęcia i łatwa do zrobienia. Składniki: 150 g makaronu drobne muszelki 1 pierś z kurczaka puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 por (biała część) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka papryka łyżka oleju Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Kurczaka pokroić w kostkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżek majonezu natka pietruszki sól pieprz Makaron ugotować, odcedzić i wystudzić. Dorsza rozdrobnić , paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę, dodać odcedzony groszek. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez i natkę pietruszki drobno posiekaną. Wymieszać sałatkę i odstawić w chłodne miejsce
Gotowanie jest łatweziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć i ukroić 4 plasterki, włożyć do słoika. Na górę sałatki dać listki laurowe, ziele angielskie i popieprzyć. Zalać olejem tak by przykrył wszystkie składniki. Włożyć
W kuchni u Moniki