improwizuje , udoskonala. Sięga po nowe przepisy, by z czasem stały się one naszymi wypróbowanymi. Myślę że sałatkę z buraczków każdy lubi , chociażby ze względu na właściwości zdrowotne samych buraków. Efekt końcowy Czego potrzebujemy: Słoiczek buraczków konserwowych 2 jabłka 2 jajka cebula ogórek kiszony 4 łyżki kukurydzy 2 łyżki śmietany ok 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego nataka pietruszki, cukier
W kuchennym oknie Ewypołączeniu z ogórkami konserwowymi mogą smakować dobrze. Jak wymyśliłam tak zrobiłam - śledzie postały 2 dni i przeszły słodko kwaśną zalewą, która nadała im fajnego smaku. Chrupiące dodatki też świetnie pasują. Bardzo mi ta wersja zasmakowała i na pewno zrobię ich więcej - polecam !Zobacz przepis na Śledzie z marynowanymi kurkami i przepyszną, wyjątkową Sałatkę śledziową ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzacateringowych z Niewieścina niedaleko Bydgoszczy Pychota Garmażerka . Wyroby garmażeryjne sposobem na udane przyjęcie Dla większości gości, suto zastawione stoły są wyznacznikiem udanego przyjęcia. I choć nie każdy jest fanem sałatek, to dania z mięsem w różnej postaci, zazwyczaj najszybciej znikają ze stołów. Najczęściej serwowane przekąski mięsne to wędliny, salcesony czy boczek. Na stołach pojawiają się też kabanosy czy gotowana szynka(...)szynki 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo Pęczek świeżego szczypiorku 3 łyżki majonezu (według preferencji smakowych) Przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotowane na twardo wraz z ogórkami konserwowymi należy pokroić w drobną kostkę. Tak przygotowane miesza się z naszym ulubionym majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Pastę jajeczną doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy plaster
Słodkie okruszkilodówce ,, przynajmniej dwa razy w tygodniu . Jest to też zbawienne w porze kolacji , kiedy młodzi szukają czegoś na ząb , a mi nie chce się już sterczeć w kuchni Ta sałatka jest w stylu marokańskim , czyli słodko – kwaśne smaki , okraszone przyprawą korzenną zatar , która nadaje jej niepowtarzalnego smaku . Oczywiście jak to w kuchni marokańskiej nie obyło się bez połączenia owoców(...)ugotowanego na sypko z dodatkiem 1 – płaskiej łyżeczki kurkumy 4 plastry ananasa z puszki w lekkim syropie 3 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 2 ogórki , korniszony ( koniecznie jędrne i chrupiące ) 1/2 słodkiej cebuli ( biała lub bananowa ) 2 łyżeczki przyprawy zatar ( można bez problemu kupić w sklepach firmy Kamis lub w internecie ) 2 łyżki majonezu
Ogrodnik w podróżyDoskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa. Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej
Bułka z ChlebemSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
mojej kuchniTa surówka z zielonych warzyw pasuje do każdego rodzaju dań obiadowych. Długo zachowuje świeżość, jest lekka i tak zielona, że aż chce się ją jeść:).
Szefowa kuchniSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
w mojej kuchniPrzepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie! Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza
Gotuj z Mąkąwyglądać lato bez ogórków małosolnych czy zima bez kiszonej kapusty? Warto jednak eksperymentować i kisić wszystkie warzywa i owoce bo to kopalnia witamin, mikro i makro elementów tak potrzebnych do zdrowego funkcjonowania naszego organizmu a do tego są pyszne. Polecam kiszone rzodkiewki i kiszoną marchew . Tym razem zakisiłam cytryny i będą znakomitym dodatkiem do sałatek, kasz, komosy, mięs czyli
Moje Małe Czarowaniesię na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską
Blendmansałatki użyłam pikle kaszubskie od Dagoma . Składniki: * 1 paczka zupki chińskiej łagodnej * pół czerwonej większej papryki * 100 g szynki konserwowej * pół puszki kukurydzy konserwowej * 7 pikli kaszubskich * łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę
Zrób to smaczniebędzie pasował świeży ogórek, papryka, marchewka, czyli takie klasyki do chrupania). Sos tahini jest tak pyszny, że w sumie można by go używać po prostu jako smarowidło na kanapki. Pewnie to wszystko zasługa mleczka kokosowego Konsystencja gotowego sosu tahini w moim wykonaniu była dosyć gęsta… jak majonez dekoracyjny. Jeśli chcesz uzyskać sos do polania sałatki, to dolej więcej płynów
Blendmanchłodnika lub uwielbianych sałatek. Polska odmiana włoskiego gazpacho i bałkańskiego taratoru. Idealny na upale dni które już wkrótce u nas zawitają . Wiosenny chłodnik możesz sporządzić wykorzystując świeże, wiosenne warzywa możesz delektować się smakiem zupy niezależnie od pogody za oknem. Jest łatwy w przygotowaniu i zadowoli każde podniebienia. PRZYGOTUJ: - 2 buraki - 1/2 marchewki - 1/2 świeżego ogórka - 350 g jogurtu naturalnego
Fit & Healthy Lifesię na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią i wujkiem zjeść coś ciepłego oraz napić się gorącej czekolady. Tym czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską
Blendman