Składniki: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek pół ogórka pół żółtej papryki 7 łyżek kukurydzy konserwowej pół pęczka świeżego koperku oliwa z oliwek sok z połowy cytryny
Qchnia po prostuBardzo smaczna i szybka sałatka z makaronem typu ryż. Składniki: - 250 g makaronu ryż - 250 g szynki - 1 świeży ogórek - puszka kukurydzy - 1/2 słoika papryki konserwowej - szczypiorek lub cebulka - 3-4 łyżki majonezu - sól,pieprz - garść oliwek (można pominąć) Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i dokładnie odcedzić. Kukurydzę odcedzić z zalewy.Szynkę,ogórek i paprykę kroimy
magiczna kuchnia Kasićwiartki , usunąłem pestki , skropiłem sokiem z cytryny, Śledzie i jabłko pokroiłem na małe kawałki , ogórek pokroiłem w plastry. Kawałki śledzi , jabłka, ogórka oraz cebulki nabiłem na przemian na szpikulce i wyłożyłem na talerz. Obok szaszłyków wyłożyłem sałatkę ziemniaczaną . Ocet wymieszałem z olejem ,solą , pieprzem i szczyptą cukru , dodałem paprykę. Tak przygotowanym sosem polałem szaszłyki
R'n'G Kitchenprzejrzeniu kilku przepisów na sałatkę z gotowanych pieczarek, postanowiłam też taką sobie zaserwować. Sałatka wyszła bardzo smaczna, ale delikatna, więc następnym razem, dla zaostrzenia smaku, dodam do niej ogórka konserwowego. Składniki: 60 dag pieczarek kilkucentymetrowy kawałek białej części pora 5 jajek 1/2 puszka groszku konserwowego 2 czubate łyżki majonezu sól pieprz sok z cytryny garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie
Kuchenne zapiski Edytyrazie prognozy są obiecujące. W jeden z wolnych dni chciałabym przygotować grillową ucztę w ogródku babci. A do grillowanych mięs proponuję prostą sałatkę warzywną z dodatkiem pierożków tortellini. Składniki: 1 opakowanie tortellini (dowolnego) 2 pomidory 1 długi ogórek 1 puszka kukurydzy pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku mały kubek jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku
Czerwień i błękitsałatkę, którą zaproponował mi kelner - Sakis w naszej ulubionej tawernie Zepos w miejscowości Kalamaki. Od tamtej pory to moja ulubiona sałatka. Składniki Sałata (ja użyłam lodowej, ale świetnie się sprawdza gotowa mieszanka sałat) małe pomidorki ogórek papryka puszka anchoives bułka kapary parmezan oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól, pieprz, oregano ząbek czosnku Przygotowanie Na patelni rozgrzać trochę oliwy
Kulinarne Inspiracjesmaku przypomina troszeczkę grecką, choć nie ma w niej ogórka i ma posmak słodkawy. Jest za to wszystko to, co znalazłam akurat w lodówce :) Sałatki jak już wielokrotnie pisałam, to moja słabość i potrafię je wyczarować niemal ze wszystkiego ;) I co ważne zawsze smakują i szybko znikają. Składniki: 1 kulka mozzarelli 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki 1 /2 czerwonej
Gosia gotujeostatnio większość sałatek staram się robić z samym jogurtem naturalnym, nie ujmuje to ich smaku a są zdecydowanie mniej kaloryczne. Sałatka z gotowanymi pieczarkami Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1 puszka groszku 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula sól pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 1 papryczka chilli świeża opakowanie 250 g pomidorków cherry 1/2 ogórka 1 cebula czerwona 1/2 puszki groszku 4 garści rukoli szczypta soli morskiej 2 łyżki
ClauditteMissCookingdalmatyńskich sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Udka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę,zioła dalmatyńskie, sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Jeśli sałatka jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu. Smacznego
O kuchni z uczuciemSkładniki: -podwójny filet z kurczaka -0,5 kg pieczarek marynowanych -6 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy -4-5 jajek -opakowanie makaronu ryżowego lub dowolnego tortellini -majonez
KasiekGotujegotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe! Wszystkie te składniki można przygotować w wersji jako sałatkę. Przepis na sałatkę z tych składników także w moich przepisach :)Buraki można faszerować także humusem czyli ciecierzycą. faszerowane buraki fasolą
Bon Appetit Małgorzatylyżki siekanego koperku -pomidor U mnie dodatkowo marynowana sałatka na zimę, o której pisałam tutaj TUTAJ KLIK! A prosto z lodówki ,taka sałatka,jest super ..i do tego właśnie dania! Oraz kawałek wołowego mięska gotowanego na parze. Ogórek kiszony. Mnie do kaszy zawsze ciągnie na octowo, kiszono. Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wsyp do naczynia, dodaj ziarna
Z Kuchni Do Kuchniśledzia zamieniłam go na tuńczyka. Co Wy na taki zestaw?? Sałatka z majonezem Winiary2 jajka ugotowane na twardopuszka tuńczyka w wodzie1/2 zielonego ogórka1/2 puszki kukurydzy2 łyżki majonezu Winiary1 łyżka jogurtu naturalnegosól, pieprz do smaku Majonez połączyłam z jogurtem i pozostawiłam do przegryzienia. Jajka pokroiłam w sporą kostkę; ogórka w paseczki (lub dużą kostkę); tuńczyka i kukurydzę odsączyłam z wody
bastalenaSkładniki:1 główka kalafiora1 cebula100 g szynki konserwowej4 ogórki małosolne1/2 pęczka koperku2 ząbki czosnku4 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegoSól, pieprzPrzepis:Kalafiora dzielimy na różyczki i
Emcia Pichci