stole, ze względu na mnogość kolorów. Zachęcam gorąco do jej wypróbowania :) Przepis na tę sałatkę dostałam od koleżanki :) Choć pewnie w internecie także znajdziecie mnóstwo jej wersji :) Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką lub serem 1 puszka kukurydzy 2 małe czerwone papryki 1 ogórek zielony 30 dag szynki sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki majonezu Tortellini gotujemy według
My simple kitchenwarzywami i pysznym czosnkowym sosem. Rewelacyjna opcja na imprezy ale nie tylko. Sałatka ta może stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie w pracy. Polecam! 250g tortellini z serem 20 dkg szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu(...)łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól oraz pieprz – do smaku *** Czerwoną paprykę oraz obranego ze skórki ogórka kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Szynkę kroimy w kosteczkę *** *** Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i dodajemy odsączoną kukurydzę oraz posiekany
Blog z ApetytemOryginalny tajski makaron ryżowy polecany jest w diecie niskokalorycznej. Jest idealny do zup, sałatek, oraz wielu potraw mięsnych i wegetariańskich. Warto po niego sięgać!. Znajdziecie go u sprawdzonego sprzedawcy www.naSushi.pl Składniki: 20 dag makaronu ryżowego 1 zielony ogórek 3 jaja 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy sól pieprz olej kujawski o aromacie bazylii jako dressing świeża natka pietruszki(...)solą i pieprzem, polewamy bazyliowym olejem kujawskim i dokładnie mieszamy. Jeśli ktoś zrezygnuje z wersji dietetycznej to można dodać majonezu. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczkaSkładniki:10 plastrów mortadeliopakowanie sera feta1 zielony ogórek2 pomidorypapryka czerwonacebula czerwona2 łyżki oleju słonecznikowy3 łyżki octu balsamicznegosól, pieprzMortadelę i paprykę pokroić w paski. Ser feta, cebulkę
wyzwania kuchennemała czerwona papryka 2 garście rukoli 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sarepskiej sól Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki, cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz musztardę. Sałatkę doprawiamy solą
Qchnia po prostukimś ukochanym i spędzić karnawałową sobotę bez szaleństw :). Tak czy siak życzę Wam smacznego 😋. Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 szklanka bulguru 2 szklanki wody lub bulionu 1 mała czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 zielonego długiego ogórka 50 g fety 2 łyżki posiekanej natki pietruszki liście radicchio liście dowolnej zielonej sałaty(...)ogórka obieramy, cebule kroimy w piórka, a ogórek w drobna kostkę. Z papryki usuwamy gniazdko nasienne i nasionka, również kroimy w drobna kostkę. Wszystko, wraz z bulgurem, natką i sosem mieszamy w dużej misce, na koniec dodajemy pokrojona w kostkę fetę. Duża miskę lub salaterkę wykładamy pociętymi w paseczki liśćmi sałat, na sałacie kładziemy sałatkę
Kulinarne przygody Gatitypanowie narzekali na brak białka :) Jednak muszę zaznaczyć, że w wersji wegetariańskiej sałatka jest równie smaczna. Porcja na 2 osoby: - filiżanka ugotowanego ( nie rozgotowanego!) w osolonej wodzie pęczaku - pół ogórka szklarniowego - 1 pomidor - 4-5 rzodkiewek - 1/2 pęczka natki pietruszki - mała czerwona cebulka - 1 mała papryka ( u mnie zielona) - pojedynczy filet z kurczaka - 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej(...)pomidora, cebulę w kostkę, rzodkiewki na 8-mki, natkę siekamy. Patelnię grillową rozgrzewamy, filet grillujemy. Odstawimy aby odpoczął chwilę. Kroimy w cienkie plasterki. Do miski, w której będzie mieszana sałatka wrzucamy kaszę, warzywa, natkę i filet w plasterkach. Dodajemy sok z połowy cytryny, brązowy cukier i olej rzepakowy. Mieszamy. Odstawiamy na pół godziny aby składniki przeniknęły się nawzajem. W razie
kawawszklancestraszna ochotę na sałatkę jarzynową, przyznam szczerze że dawno je nie robiłam. Tradycyjna sałatka która gości prawie w każdym domu, szczególnie na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 5 marchewek 2 pietruszki 1 seler 5 ziemniaków 4 ogórki kiszone 2 jabłka 1 por 1 papryka czerwona 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem Bonduelle 2 łyżki(...)rozgotowały. Ostudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry, oczyszczona i umyta paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy, dodajemy do pozostałych warzyw. Dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną
Bajeczna Kuchniapieprz, delikatnie zamieszać. Następnie układać warstwami, zaczynając od dołu: pokrojonego w plasterki ogórka, pokrojoną w półplasterki czerwoną cebulę, ciecierzycę, tuńczyka i wypełnić resztę sałatą. W pracy wyłożyć wszystko na talerz i wymieszać albo zajadać prosto ze słoika. Sałatka makaronowa z pesto, pieczoną papryką i orzeszkami ziemnymi 3 łyżki pesto – ja użyłam pesto z jarmuży z tego przepisu
Cooking for Emilydużych ziemniaków 1 cebula kilka ogórków korniszonów papryka świeża czerwona majonez i śmietanka 18% PRZYGOTOWANIE: ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzić ,obrać i pokroić w grubą kostkę, śledzie ,korniszony i paprykę również kroimy w grubą kostkę cebulkę w drobną kotkę mieszamy śmietankę z majonezem,pół na pół i dodajemy do sałatki doprawiamy solą i pieprzem i gotowe-pychotka!! spróbujcie
Swojskie jedzonkoMyslałam, że będzie przypominała sałatkę z kuskusem (klik), ale smakowała zupełnie inaczej:) Nie jest tak syta jak ona, jest za to bardzo... orzeźwiająca. Dokładnie tak bym to ujęła:) Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni, to jest to coś dla Was. Ugotowana w bulionie kasza jaglana, do tego rzodkiewka, świeży ogórek, czerwona cebula, kiełki brokuła, kolorowa papryka, starty zółty ser, świeża(...)rzodkiewki0,5 ogórka świeżego (lub 2 małe gruntowe)0,5 czerwonej cebuligarść kiełków brokułakilka gałązek pietruszki1/4 pomarańczowej papryki1/4 czerwonej papryki1/3 szklanki startego żółtego sera (na tarce o grubych oczkach)sólSOS WINEGRET:1 łyżeczka soku z cytryny0,5 łyżeczki musztarady dijon3/4 łyżeczki brązowego cukru2-3 łyżki oliwy z oliwek2 ząbki czosnkusól świeżo zmielony pieperzWYKONANIE:SAŁATKA:Kaszę jaglaną opłucz
Słodko-Słony Świat Ilonygotować: bezglutenowy tort czekoladowy<klik> , sałatka z papryką<klik> , sałatka z jabłkami<klik> , koktajl proteinowy<klik> , fit babeczki<klik> . Składniki: 1 1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej 1/4 czerwonej cebuli 12 pomidorków koktajlowych (lub 2 średnie pomidory) 1 długi ogórek 6 listków mięty drobniutko poszatkowanych garść poszatkowanej świeżej natki pietruszki
Lamarida.plTurcy nazywają ją sałatką turecką, Arabowie - arabską, a Żydzi - izraelską. Sekretem tej sałatki są bardzo drobno pokrojone warzywa, a jej wariantów jest tyle, ilu... kucharzy :) Składniki - proporcje dla 6 - 8 osób 6-8 małych ogórków 5-6 dojrzałych pomidorów 1-2 czerwone lub żółte papryki 1 mała czerwona cebula pół szklanki świeżo posiekanej natki pietruszki pół szklanki(...)pół łyżeczki soli Przygotowanie Pokrój ogórki w drobną kostkę. Przekrój pomidory na pół, usuń miąższ z pestkami, a resztę posiekaj w drobną kostkę. Przekrój papryki na pół i usuń z nich środek, następnie je także pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę możliwie najdrobniej. Wymieszaj składniki w dużej misce, dodaj natkę i miętę. Skrop sałatkę oliwą i sokiem z cytryny
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacebuli ½ kg czerwonej papryki 1 główka czosnku ½ szklanki cukru 1 szklanka octu 10% 1 szklanka oleju Wykonanie: Ogórki umyć, połowę obrać, wszystkie pokroić w cienkie plastry. Marchewkę obrać, i pokroić w plasterki. Dodać do ogórków. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Dodać do marchewki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w cienkie paseczki i dodać do ogórków. Wszystko(...)puściły sok. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z warzyw odcisnąć sok, dodać czosnek, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i zostawić na 12 godzin. Po 12 godzinach sałatkę jeszcze raz zamieszać i przełożyć do słoików. Słoiki muszą być czyste i suche bez ani jednej kropli wody. Słoiki pasteryzować np w piekarniku. Pasteryzacja w piekarniku: Do zimnego piekarnika włożyć
Mama Gotujepapryki czerwonej Pół papryki żółtej 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka czubrycy zielonej Sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę wyjmujemy z opakowania, przekładamy do miski. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski. Dodajemy czubrycę, olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie schładzamy, sałatkę wstawiamy
Bajeczna Kuchnia