kurczaka zamarynować w sosie sojowym z miodem. Mięso z takiej marynaty po usmażeniu jest bardzo soczyste i aromatyczne. Taki filet świetnie smakuje podany z ryżem i japońską sałatką z ogórków . Składniki: (dla 2 - 3 osób) podwójna pierś z kurczaka (500 - 600 g) marynata: 5 - 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki octu ryżowego (ostatecznie można zastąpić winnym
Kuchcik gotujeBardzo prosty i szybki pomysł na obiad. Dzięki keczupowi mamy smaczny sos do obiadu. Jako dodatek do takiego mięska polecam sałatkę z ogórków, papryki i pomidorów. 1 kg pałek z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kebabu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka lubczyku 0,5 łyżeczki przyprawy typu Kucharek 1/4 szklanki pikantnego keczupu Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wszystkie
VioletoweKucharzenieOkoło 300 kcal. Przepis dla jednej osoby: - Duża garść sałaty lodowej - mały por - 3-4 ogórki świeże gruntowe - 60 g fety - 140 g piersi z
Pasje Jolkiminutach ułożyć na ziemniakach camembert. Piec dalej 5 minut. Ziemniaki wyłożyć na talerz, posypać solą i innymi przyprawami. Na wierzchu ułożyć ciepły camembert. Podawać z surówką lub np. sałatką z ogórków i chili . ----- Podobne: Mozzarella w płatkach owsianych Tortilla patatas z chorizo Camembert w sosie malinowym Po "Zaplątaną miłość" Karoliny Wilczyńskiej sięgnęłam ze względu na okładkę. Książka jest równie ciepła
Weekendy w domu i ogrodzietortilli. Zazwyczaj jednak gyros z kurczaka jest dla mnie daniem obiadowym. Podaję go wówczas najczęściej w następujących zestawach: - gyros z kurczaka, ziemniaki pieczone w piekarniku , sos czosnkowy , sałatka z ogórków kiszonych , - gyros z kurczaka, ziemniaki pieczone w piekarniku, sos tzatziki , Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę czubata łyżeczka oregano pół czubatej łyżeczki
Smak mojego domustron kolejno po 30-50 sekund w wyższej temperaturze. Usmażone filety rozkładamy na talerze, posypujemy ziołową kruszonką. Podajemy z ziemniakami z wody, frytkami i np. ze skandynawską sałatką z ogórków . Szybko, prosto, elegancko. Jeszcze szybciej się zjada, ale jak to mówią „łatwo przyszło, łatwo poszło”, prawda? ;) SKŁADNIKI 2 filety z pstrąga tęczowego, ze skórką (filety po około
Karo in the Kitchenplasterki. Warzywa wyłożyć na udka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach, aż udka będą miękkie. Podawać np. z kaszą jęczmienną i dowolną sałatką z ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepowiem, że czułam się pokrzywdzona. Moi milusińscy zawsze pamiętają o mnie. Był więc szampan, kwiaty i prezenty. Na domowe przyjęcie przyrządziłam tort kanapkowy . Tort kanapkowy przełożony delikatną sałatką z ogórka, pora i jabłka. Wytrawny tort udekorowany szwedzkimi klopsikami i małymi parówkami. Idealny na przyjęcie nie tylko dla dorosłych ale i dzieci. Tort Kanapkowy Składniki: 4 porcje Spód do tortu, tutaj
codojedzeniaziołowo-musztardowy, sos musztardowy, majonez. Osobiście szczerze Wam polecam delikatny, kremowy sos czosnkowy . Nadaje się doskonale nie tylko jako dodatek do dań, ale również jako ich składnik: sałatka z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie , pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy
Słodkie okruszkiułożone mięso solimy, posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich, pokrapiamy oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką z ogórka i pomidora oraz ziemniaczkami*: Składniki: ogórek zielony 2 średnie pomidory jogurt naturalny 150 ml szczypta pieprzu, soli, czosnku granulowanego kilka ziemniaków szczypta bazylii oliwa Pomidory i ogórka kroimy
Moje-pitraszeniejajku i obtaczamy w płatkach. Układamy na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut (po 15 minutach obracamy na drugą stronę). Podajemy z sałatką z ogórków i pomidorów oraz z ziemniaczkami* (można z ryżem lub kaszą): Ogórek i pomidor kroimy w kostki, mieszamy z jogurtem naturalnym szczyptą pieprzu, soli i papryką mieloną. Ziemniaki obieramy, kroimy
Moje-pitraszenieDodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy. Chwile dusimy i dodajemy śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką. Mieszamy, czekamy aż zgęstnieje i podajemy z dowolnymi dodatkami. U mnie podane z frytkami i sałatką z ogórków marynowanych z kurkumą. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnidnie rondla. Na marchewkę wyłożyć ściśle rybę. Przykryć odłożoną wcześniej marchewką. Dusić na bardzo wolnym ogniu około 20 minut. U mnie w wersji z ryżem i słodko kwaśną sałatką z ogórków. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancepewno bardzo przydadzą mi się w kuchni do przesyłki dołączony był tajemniczo brzmiący list... Mój typ to przetwory warzywne w słoiczkach takie jak: tarte buraki, tarte ogórki kiszone, sałatki obiadowe. Bardzo ucieszyłoby mnie gdyby Społem Kielce poszerzyło swoją ofertę o takie produkty, bo firmę cenię za smak i przede wszystkim dobrą jakość. Niecierpliwie czekam na dalsze
Szefowa kuchni