sałatka z marchewką - 2654 przepisów (strona:149/177)

#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 319

kilkoma przyprawami świetnie nadadzą się na bazę niemal każdej zupy oliwa z oliwek/olej kokosowy/olej rzepakowy/masło Te tłuszcze powinny być w każdym domu, oliwa z oliwek to baza do sałatek i tłuszcz krótkotrwałego smażenia, olej kokosowy to zdrowy tłuszcz niezmieniający smaku potraw, olej rzepakowy - używany do smażenia w wysokich temperaturach oraz masło, które nadaje niesamowity smak wielu daniom, nie wyobrażam(...)gotowy :) warzywa na patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła

Cooking Monster
Kiszona czerwona kapusta 123

Kiszona czerwona kapusta jest mocno, żeby nie napisać, cholernie traktowana po macoszemu. Są surówki, sałatki, awantury niedzielne co do rolady wołowej, jest kapusta marynowana w słoikach, ale kiszona czerwona kapusta to taki typ, z którym nikt się nie chce bawić. Smutna kapustka. Ja nie rozumiem dlaczego? Przecież kiszona czerwona kapusta jest pyszna, jest ciut twardsza niż biała, to daje(...)kiszonkowego nieba. Żeby uniknąć kiszonkowej eutanazji, sprawdzamy kiszonki codziennie. Kiszona czerwona kapusta jest prosta w zrobieniu. Potrzebujemy: 2 dwie główki czerwonej kapusty, w sumie około 3 kg 3 marchewki (400 g) około 300 g szatkowanej białej kapusty dwa jabłka (200 g) sól – około 60 g (5 płaskich łyżek) kilka owoców suszonej żurawiny (15 sztuk) czerwona papryka – około

ladykitchen
Makaron z ajwarem i warzywami + drobiowe pulpeciki i surówka z kiszonej kapusty 188

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dzisiejsza propozycja na LunchBox to sposób na wykorzystanie domowych przetworów. W lato zrobiłam kilka

Fabryka pomysłów
Domowa kiszona kapusta do słoików 179

Dzisiaj przepis mojego taty na pyszną kapustę kiszoną, taką do zrobienia w domu. Domowa kapusta kiszona nie tylko doskonale smakuje, jest przede wszystkim zdrowa. Doskonała na

Mieszam w Garnku
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 153

gdybyś miał/-a możliwość samodzielnego gotowania na wakacjach. Wtedy istnieje naprawdę spore pole do popisu. Jeśli niestety nie masz dostępu do kuchni, pozostaje Ci ratowanie się daniami takimi jak: Sałatki - wystarczy kupić np. ser typu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się(...)wieczorny jogging na plaży przy zachodzącym słońcu.   A oto część mojego zestawu wyjazdowego: cukinię, paprykę, kalarepę i ziemniaki (niewidoczne na zdjęciu) wrzuciłam na grilla. cytrynę - dodaję do wody marchewki - przegryzam miedzy posiłkami bób - wiadomo, gotuję i jem bez opamiętania :) kalafiora i batata - po prostu ugotuję pomidory - do kanapek owoce jako przekąska Dodatkowo ryż, makaron, kasza jaglana, chleb razowy, mnóstwo

Powiedz dietom nie
Zdrowe przepisy na cały dzień + nowości w mojej kuchni 146

Przepis na tę sałatkę podawałam już chyba niejednokrotnie. Nic dziwnego, bo to moja najulubieńsza sałatka, którą mogłabym jeść codziennie. Podstawą jest oczywiście mnóstwo warzyw, począwszy od liści różnych sałat, pomidorów, ogórka czy papryki, a kończąc na buraku. Tak! To właśnie burak odgrywa tu główną rolę razem z serem feta i kaszą. Zwieńczeniem całości jest klasyczny dressing winegret. Po prostu pycha(...)świetnie sprawdzają się w praktyce.  NA ZDJĘCIU  ⇾   komplet akcesoriów kuchennych   |  wyciskarka do cytrusów ręczna   |   pojemnik na cytrynę   |   talerz obiadowy SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ, BURAKIEM I SEREM FETA Składniki (1 porcja): 40 g kaszy gryczanej niepalonej 2 garście miksu sałat 2 ugotowane buraki 50 g sera feta pomidor ogórek papryka natka

Zdrowie na języku :P