WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki sałatki: 1/2 niedużej sałaty lodowej, 3-4 łyżki kukurydzy, 100 g fety, 1/2 małej cebuli czerwonej, 8 małych pomidorków. Składniki na sos: 2 łyżki oliwy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, sól i pieprz do smaku, 1/2 łyżki soku z cytryny. Przygotowanie
JejKuchniaJeśli lubisz pieczonego kurczaka, to z pewnością polubisz tę sałatkę. Prażona kasza gryczana, szpinak, suszone pomidory i kukurydza.. pycha
AniaGotuje.plSkładniki: 2 saszetki ryżu białego puszka kukurydzy słodkiej 4 jajka 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie i oleju 4 ogórki kiszone 1 średnia cebula 2 łyżki
Lena Gotujeanemii, choroby Parkinsona czy Alzheimera. Warto po niego sięgać. Można przyrządzać przeróżne posiłki np.: koktajl ze szpinaku na bazie jogurtu naturalnego, borówek amerykańskich i banana, sałatkę ze świeżego szpinaku, pestek dyni, pomidorów koktajlowych, kukurydzy polaną dresingiem z oliwi z oliwek. Ponadto na rynku istnieje wiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI Sa ł atka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 cukinie 2 ząbki czosnku 150 g ugotowanej ciecierzycy 100 g żółtych pomidorków 50
La grande e la piccola cuocabasmati bo bardzo lubię jego smak i strukturę ale można użyć innych gatunków. Wyszła bardzo dobra, lekko chrupiąca, lekko słodka, lekko kwaśna i sycąca sałatka. Składniki: jedna szklanka ryży basmati 1 puszka kukurydzy ok 300 gram wędzonej lub gotowanej piersi z indyka - ja kupiłam dwa grube plastry piersi wędzonej 2 duże ogórki konserwowe sól, pieprz 2 łyżki majonezu
Ze smakiem bez glutenuSałatka, którą jestem w stanie przygotować właściwie w każdej chwili z produktów, które mam w kuchni niemal zawsze. Doprawiona sosem z jogurtu naturalnego i czosnku. Jajka
Bulliomoje urodziny. Goście byli zachwyceni. Brokuł w połączeniu z pysznym sosem czosnkowym i prażonym słonecznikiem smakuje wyśmienicie. Sałatka ta idealnie nada się uroczyste przyjęcie , ponieważ pięknie prezentuje się na stole. Składniki: 2 brokuły ( po 50 dag) 50 dag pomidorków koktailowych puszka kukurydzy konserwowej 20 dag fety (półtłusta) 10 dag słonecznika łyżka soli łyżka cukru sos opakowanie gęstego jogurtu naturalnego(...)czasu aż się ładnie zrumieni. Studzimy. Składniki sosu łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W naczyniu umieszczamy kolejno warstwami brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, polewamy sosem- i tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posypujemy słonecznikiem. Uwaga: W wersji fit nie dodajemy do sosu majonezu! Ilość porcji: 8-10 Czas przygotowania: ok. 1,30 h Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryBardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie. 2 płaty śledzia marynowanego 1 puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu 1 ogórek zielony ½ pęczka natki pietruszki Pieprz Na dnie miseczki rozsmarowujemy 2 łyżki majonezu. Następnie rozkładamy odsączona z zalewy kukurydzę. Kolejną warstwa jest pokrojony w paseczki i obrany ze skóry śledzik
VioletoweKucharzeniePierożki tortellini w sałatce? Czemu nie :) Polecam Wam smaczną i bardzo sycącą sałatkę. Smacznego! :) Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony pól pęczka szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wystudzeniu włożyć do dużej miski. Ogórka obrać, przekroić
Smaki Nataliipożywna i bardzo smaczna sałatka SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, op. mieszanki kukurydza z groszkiem , 3 ogórki konserwowe, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ puszki fasoli czerwonej, 100 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, olej, 2-3 łyżki majonezu, świeży szczypiorek do dekoracji WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą, smażymy na złoto, studzimy
słodki bratekSałatka z typu mięsnych gdzie popularny smak mięsa drobiowego wraz z warzywami przełamany zostaje lekką słodyczą bakalii. Sałatka powstaje z połączenia : filetu drobiowego kapusty pekińskiej kukurydzy rodzynek orzechów włoskich
SPS Cateringsól i pieprz fajnie łamią smak, a można też dodać kawałki chudej wędliny (szynka, polędwica sopocka) i/lub żółtego sera czy ugotowane jajka - otrzymamy zupełnie nową sałatkę :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa krojonego 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Seler konserwowy odciskamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Ananasa odsączamy na sicie z syropu
Kolorowy PrzepisownikMakaron ugotować, przelać zimną wodą, odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, oliwki i ogórki kiszone pokroić w plasterki oraz cebulkę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polać sosem sałatkę, wymieszać i odstawić na pół godz. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest
Camilla w kuchniSkładniki: 1 słoik śledzi w zalewie octowej 140 g fasoli czerwonej z puszki 140 g kukurydzy konserwowej 140 g marchewki konserwowej 3 kawałki papryki marynowanej
Moja Galeria Smaku