[1] Pomału [2] idzie lato, a razym ze nim i sezōm [3] na badeancugi [4] . A jak czowiek [5] mo być łoblecōny [6] yno w takoł
Chop w kuchnibył tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA DO MIĘSA: - 1 łyżka musztardy Dijon - 1 łyżka oliwy z oliwek - 2 łyżki miodu
Lajtkraft food intoleranceWitajcie :) Przy piąteczku zapraszam na sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :) Składniki : 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki 1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe
Sama słodycz i szczypta chiliowinęłam w aluminiową folię na 10 minut. W ten sposób wszystkie soki zostały w mięsie, a ja miałam czas na nakrycie stołu. Do pieczonej jagnięciny polecam zamiast sosu sałatkę z kukurydzy, zblanszowanego kalafiora i mięty . Jako ciepłą przystawkę proponuję pieczone ziemniaki i smażone pieczarki. Jagnięca polędwica to dosyć małe porcje mięsa. Na godzinę przed przyrządzeniem wyjmuję mięso z lodówki
codojedzeniazamieszać dwa razy. Gdy kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z papryką żółtą, ogórkami konserwowymi, cebulą, pomidorkami, kukurydzą ( jeżeli nie lubisz większej ilości kukurydzy w sałatkach użyj połowę puszki), kabanosami oraz serem żółtym. Na koniec dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiSzybka potrawka- sałatka z kukurydzy, z słodkim akcentem Składniki: 1 puszka kukurydzy ½ szklanki orzechów włoskich 10 dag rodzynek lub żurawiny 1 łyżka masła ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru sól do smaku Wykonanie: Orzechy posiekać, wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Dodać rodzynki, posypać cynamonem i chwile poddusić. Następnie połączyć z kukurydzą, cukrem i odrobiną soli do smaku
Tradycyjna KuchniaPrzepis pokazała mi mama ;) Robiłam ją na komers w gimnazjum. Składniki: słoiczek selera konserwowego (u mnie po prostu pisze "seler-sałatka") puszka kukurydzy 4 gotowane jaja 20 dkg szynki gotowanej (albo z indyka czy jakiejś innej tego typu) słoiczek papryki marynowanej (ja miałam robioną przez moją mamę, w sklepach nie widziałam) por (jasnozielona część) majonez sól pieprz Wykonanie: Seler, paprykę
W kuchni bez szafekOstatnio dostałam kartonik różnych puszek z warzywami gotowanymi na parze, nie chciałam robić kolejnej sałatki z kukurydzą , albo chilli corn carne , postanowiłam, że tym razem na tapetę wezmę soczewicę i zrobię z niej warzywne kotleciki. Bo kotleciki nie zawsze muszą być z mięsa! Przepis na te wegetariańskie kotleciki jest prosty jak drut, do tego nie tracimy czasu na gotowanie soczewicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękrabowym oraz soczystym ananasem to propozycja dla osób lubiących poznawać nowe smaki. Sałatka bardzo smaczna, wszystkie składniki idealnie ze sobą komponują tworząc ciekawy dodatek na stół podczas przyjęcia lub spotkania ze znajomymi.Sałatka z Paluszkami Krabowymi i Ananasem - Składniki:opakowanie paluszków krabowych (ok. 250 g)puszka ananasówpuszka kukurydzy (ok. 300 g)1 por5 dużych jajekok. 300-400 ml majonezupieprzSałatka
Słodka Stronamoim stole. Spróbujcie sami! 500g brokuła 2 wędzone udka (waga około 500g) 3 jajka 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować - najlepiej na parze, a jajka na twardo i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem schłodzić w lodówce
Di gotujePyszna sałatka z sosem czosnkowym Polecam Wam pyszną i aromatyczną sałatkę warzywną z sosem czosnkowym. Jej dużym plusem jest to, że robi się ją bardzo łatwo i szybko, a więc jest to świetna opcja na smaczną przekąskę, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Składniki: 20dkg chudej szynki 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona(...)małych oczach. Wędlinę, ogórka i paprykę również kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do dużej miski, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz drobno posiekaną zieloną pietruszkę i dokładnie mieszamy *** *** W miseczce mieszamy jogurt z majonezem i przeciśniętym czosnkiem *** *** Sałatkę mieszamy z sosem czosnkowym i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Całość wkładamy do lodówki na około 1 godzinę *** *** SMACZNEGO *** Polecam także
Blog z Apetytemdomowych sałatek warzywami. Wszystkie jarzyny idealnie ze sobą komponują tworząc smaczną sałatkę idealną do podania np. ze śledzikami w śmietanie lub oleju. Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Składniki: słoik marynowanych pieczarek 1 duży por puszka kukurydzy 400 g puszka groszku 300 g 3 średnie ogórki konserwowe 4 jajka 4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy łyżeczka chrzanu sól, pieprz Sałatka(...)pora sparzamy wrzącą wodą. Wszystkie składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę (pora szatkujemy w drobne paseczki). Wszystkie warzywa łączymy ze sobą, dodajemy kukurydzę, groszek, majonez, łyżeczkę musztardy oraz chrzan. Przyprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Sałatkę przechowujemy pod przykryciem w lodówce. Moje posty
Słodka StronaProsta, szybka do przygotowania i bardzo smaczna sałatka z mieszanką sałat, pomidorem, kukurydzą i jajkami. Całość polana sosem majonezowo-jogurtowym i posypana szczypiorkiem. Sałatka idealna na drugie śniadanie. Składniki: 100 g mieszanki sałat 2-3 pomidory, np. śliwkowe 1/3 puszki kukurydzy 2-3 jajka ugotowane na twardo 1/2 czerwonej cebuli szczypiorek posiekany sól, pieprz sos 2 łyżki majonezu(...)drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem. Do miski wsypać umytą, osuszoną i rozerwaną na mniejsze kawałki sałatę. Następnie dodać pokrojone pomidory, cebulę, odsączoną kukurydzę i jajka. Całość posypać szczypiorkiem i przyprawić solą oraz pieprzem. Delikatnie wymieszać. Sałatkę przed podaniem polać sosem majonezowo-jogurtowym
UgotowaćMoją propozycją na śniadanie albo kolację , jest sałatka meksykańska . Dzięki ogórkowi czuć w niej wiosnę w pełnym rozkwicie , papryka dodaje pikanterii, a kukurydza jest jak niczym słoneczny promyk lata :) a czerwona fasola poprowadzi nas myślami do Meksyku ...... Może taka sałatka sprawi,że już wiosna zagości u nas na stałe? :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli(...)puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 4 pomidory 3-4 świeże ogórki pół główki czerwonej papryki 3 łyżki majonezu sól , pieprz papryka mielona ostra Pomidory , paprykę i ogórki należy umyć. Obrać ogórka i wszystkie te składniki pokroić w kosteczkę. Warzywa z puszki osączamy na sitku i płuczemy pod wodą. Wszystkie przygotowane już warzywa wrzucamy do miski , dodajemy majonez i dokładnie
Różne smaki w kuchniSałatka warstwowa z brokułem i jajkiem ) inspiracja pochodzi z gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 brokuł 2 czerwone papryki 1 duży ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym) kilka łyżek majonezu sól i pieprz do smaku(...)mały pęczek szczypiorku mały pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Wykonanie: Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Świeżego ogórka szklarniowego umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i opłukać. Tuńczyka odsączyć z oleju lub sosu własnego. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych
Kulinarne Przeboje