Azteków, zwany tlaxcalli . Dopiero w 1519 roku hiszpańscy konkwistadorzy poszukujący złota na aktualnym terytorium Meksyku zapożyczyli ten niezwykły placek, nazywając go później tortillą (małym plackiem). Spróbuj zatem pysznej sałatki Bonduelle Kukurydza Złocista z chilli połączonej z nietypowym, bo nie kukurydzianym a pełnoziarnistym plackiem tortilli. SMACZNEGO :) Did you know that some sources report that first 'tortilla' was discovered more than
Better Life By Auntie JuKilka tygodni temu, jeszcze przed świętami, chwaliłam się, że dostałam od paczkę od firmy Jamar Z octu jabłkowego i kukurydzy przygotowałam sałatkę z kurczakiem w płatkach kukurydzianych . Tym razem do przepisów wykorzystałam ćwikłę z chrzanem. Ćwikła posłużyła mi do przygotowania pasztecików i naleśników do rosołu. Szczerze Wam powiem, że jak zobaczyłam ćwikłę w paczce to się przeraziłam, bo nie znoszę
PatiGotujeGłównymi składnikami tej smacznej sałatki są kalafior i kukurydza. Jeśli dodatkowo dodamy jeszcze troszkę kopru to zyskamy na zapachu. Potem tylko sól i majonez i gotowe. Naprawdę polecam bo jest smaczna, a surowy kalafior nie spowoduje "rewolucji" w brzuchu. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki
Podwójnaporcjasałatę.Pomidory kroimy w ósemki, cebulę w piórka, ogórek w półplasterki a seler naciowy w plasterki-dokładamy do sałaty.Paluszki serowe kroimy w plasterki i dodajemy razem z kukurydzą do sałatki.Doprawiamy solą, pieprzem i olejem.Mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnetrochę więcej czasu na przygotowanie, ale jest warta swojego czasu Podaję ją z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Zobaczcie też: Sałatka brokułowa z serem feta i kukurydzą Przepis na sałatkę makaronową z brokułami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 200 g makaronu główka brokuła 4 jajka 10 pomidorów suszonych w zalewie garść pestek dyni
Kuchnia Bazyliipokroić w plasterki, 2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, garstka świeżej natki pietruszki, posiekać. Przygotowanie: Do jajek, kukurydzy ( jeżeli nie lubisz zbyt dużo kukurydzy w sałatce użyj małą puszkę ), ogórka, paluszków surimi dodać sok z cytryny, majonez, musztardę, posolić, popieprzyć i wymieszać. Górę sałatki posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Moniki[1] Pomału [2] idzie lato, a razym ze nim i sezōm [3] na badeancugi [4] . A jak czowiek [5] mo być łoblecōny [6] yno w takoł
Chop w kuchnibył tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA DO MIĘSA: - 1 łyżka musztardy Dijon - 1 łyżka oliwy z oliwek - 2 łyżki miodu
Lajtkraft food intoleranceWitajcie :) Przy piąteczku zapraszam na sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :) Składniki : 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki 1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe
Sama słodycz i szczypta chiliowinęłam w aluminiową folię na 10 minut. W ten sposób wszystkie soki zostały w mięsie, a ja miałam czas na nakrycie stołu. Do pieczonej jagnięciny polecam zamiast sosu sałatkę z kukurydzy, zblanszowanego kalafiora i mięty . Jako ciepłą przystawkę proponuję pieczone ziemniaki i smażone pieczarki. Jagnięca polędwica to dosyć małe porcje mięsa. Na godzinę przed przyrządzeniem wyjmuję mięso z lodówki
codojedzeniazamieszać dwa razy. Gdy kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z papryką żółtą, ogórkami konserwowymi, cebulą, pomidorkami, kukurydzą ( jeżeli nie lubisz większej ilości kukurydzy w sałatkach użyj połowę puszki), kabanosami oraz serem żółtym. Na koniec dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiSzybka potrawka- sałatka z kukurydzy, z słodkim akcentem Składniki: 1 puszka kukurydzy ½ szklanki orzechów włoskich 10 dag rodzynek lub żurawiny 1 łyżka masła ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru sól do smaku Wykonanie: Orzechy posiekać, wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Dodać rodzynki, posypać cynamonem i chwile poddusić. Następnie połączyć z kukurydzą, cukrem i odrobiną soli do smaku
Tradycyjna KuchniaPrzepis pokazała mi mama ;) Robiłam ją na komers w gimnazjum. Składniki: słoiczek selera konserwowego (u mnie po prostu pisze "seler-sałatka") puszka kukurydzy 4 gotowane jaja 20 dkg szynki gotowanej (albo z indyka czy jakiejś innej tego typu) słoiczek papryki marynowanej (ja miałam robioną przez moją mamę, w sklepach nie widziałam) por (jasnozielona część) majonez sól pieprz Wykonanie: Seler, paprykę
W kuchni bez szafekOstatnio dostałam kartonik różnych puszek z warzywami gotowanymi na parze, nie chciałam robić kolejnej sałatki z kukurydzą , albo chilli corn carne , postanowiłam, że tym razem na tapetę wezmę soczewicę i zrobię z niej warzywne kotleciki. Bo kotleciki nie zawsze muszą być z mięsa! Przepis na te wegetariańskie kotleciki jest prosty jak drut, do tego nie tracimy czasu na gotowanie soczewicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię