zwierzęta jadły zróżnicowany pokarm. A teraz zapraszam do wypróbowania klasycznej sałatki o smaku najpopularniejszego fast-foodu w Polsce. Dla 5-6 osób Czas przygotowania 20 minut Składniki: 300-350g piersi lub udka b/k z kurczaka 2 papryki czerwone Pół średniej wielkości cebuli 3-3,5 garści odsączonej kukurydzy konserwowej BEZ GMO 2 garści ugotowanego makaronu typu małe kolanka Olej
Kuchnia PROzdrowotnawariacji będzie seler naciowy użyty w prostej, a smacznej sałatce z własnym, zdrowym wypiekiem bułek żytnich . Czego użyłem? -trzy laski selera naciowego, pokrojonego w mniej niż pół cm kostki -pół jabłka, pokrojonego w wiórki -papryka konserwowa, czerwona, obrana i pokrojona w paski -łyżka groszku zielonego z puszki -łyżka kukurydzy z puszki -jogurt naturalny, lub niestety smaczniej, ale dla tych niezwracających
BaRepaspędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe burgery z morelowym chutneyem, warzywne szaszłyki z wędzoną papryką i ziołami oraz awokado nadziewane sałatką z komosy ryżowej. Nie zabrakło również orzeźwiającego napoju — mrożonej herbaty z brzoskwinią. Oczywiście koniec końców zadanie przygotowania tych potraw spadło na mnie, ale dzięki temu dzisiaj Wy możecie przygotować sami taki(...)chili 4 duże morele ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego ½ łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka gorczycy 30 ml octu winnego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka oleju kokosowego Szaszłyki warzywne: 1 kolba kukurydzy 1 mała cukinia papryki (zielona, czerwona i żółta) 1 czerwona cebula kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka wędzonej papryki ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki soli oliwa z oliwek Grillowane awokado
Food SquareSoczyste polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetna propozycja obiadowa a także pyszna przekąska. Najlepiej komponują się z lekką sałatką i sosem musztardowo-majonezowym lub chipotle z mango. Chrupiące polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce Pikantne polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetny sposób na szybki obiad. Przygotowuje się je w niecałe(...)wcześniej napisałam, głównym składnikiem panierki są płatki kukurydziane. Ja wybieram płatki bezglutenowe, przygotowane z kukurydzy z upraw ekologicznych a także nie zawierające cukru rafinowanego. Warto dokładnie czytać etykiety na opakowaniu, ponieważ w zwykłych płatkach czają się takie dodatki jak cukier właśnie czy też słód jęczmienny. Kukurydza coraz częściej zaczyna się cieszyć złą sławą, dlatego też warto wybrać takiego producenta, który
Book of spellsSoczyste polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetna propozycja obiadowa a także pyszna przekąska. Najlepiej komponują się z lekką sałatką i sosem musztardowo-majonezowym lub chipotle z mango. Chrupiące polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce Pikantne polędwiczki z indyka w bezglutenowej panierce z płatków kukurydzianych to świetny sposób na szybki obiad. Przygotowuje się je w niecałe(...)wcześniej napisałam, głównym składnikiem panierki są płatki kukurydziane. Ja wybieram płatki bezglutenowe, przygotowane z kukurydzy z upraw ekologicznych a także nie zawierające cukru rafinowanego. Warto dokładnie czytać etykiety na opakowaniu, ponieważ w zwykłych płatkach czają się takie dodatki jak cukier właśnie czy też słód jęczmienny. Kukurydza coraz częściej zaczyna się cieszyć złą sławą, dlatego też warto wybrać takiego producenta, który
Book of spellsmałą dziewczynką , spróbowałam troszkę innej wersji takiej sałatki przygotowaną przez kochaną Zosię i także smakowała przepysznie , a ja dziś zrobiłam troszkę inną wersie , a moja córka wcina ją jak szalona wiec chyba jej zasmakowała , więc zapraszam serdecznie może tobie też zasmakuje . Składniki 4 marchewki 2 pietruszki puszka kukurydzy 1 jabłko 2 łyżki musztardy
Mój Smaksałatkę nazywam imprezową, bo robi się ją bardzo szybko:). A kiedy nadchodzi impreza i trzeba wykarmić kilka osób, bazuję na takich właśnie szybkich i nieskomplikowanych przepisach. 1 słoik selera naciowego 200g szynki w kawałku 5 korniszonów 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo
Szefowa kuchniprycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę kroimy
Czary - gary w kuchniweekendy staram się przygotowywać jakąś sałatkę do kanapek z wędliną. Ostatnio wymyśliłam taką oto kompozycję z warzyw, sera i jajek. Bardzo nam smakowała! Właśnie teraz jest okazja, by przepis wypróbować, do czego bardzo Was zachęcam... Składniki: 2 pory 5-6 jajek pęczek rzodkiewki 1 puszka kukurydzy 4-5 korniszonów 3 łyżki majonezu ok. 150 g żółtego sera 2 łyżki kwaśnej
Czerwień i błękitSałatka jest takim daniem, które można jeść bez względu na porę, dzień tygodnia... Zawsze jest to alternatywa, gdy brak pomysłu np na kolację. Porcelana Bogucice Martha Platin Składniki: opakowanie makaronu np małe kolanka 1 mały brokuł ugotowany na parze puszka kukurydzy por kilka ogórków kiszonych sól, pieprz do smaku majonez Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie
Malinowe PocałunkiDziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony, czarne oliwki,suszone pomidory i kapary. Dodałam wszystkie składniki do miski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek. Oczywiście
potrawyregionalnePiersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić. Jeżeli chodzi o mnie, to dodaję
In my kitchenskładników. Chociaż smak wcale tego nie sugeruje, jest w tym warzywie dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrusach. Dodatki takie jak majonez czy ser nie są źródłem zdrowia, jednak sałatka jest doskonałym pomysłem na przemycenie dużej ilości selera do naszego organizmu. Panom w szczególności polecany jako afrodyzjak. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania(...)Czas całkowity 30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 30 min Składniki 180 g ryżu 600 g selera 150 g sera żółtego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 100 g rodzynek 70 g pestek słonecznika płaska łyżeczka kurkumy Sos 200 g majonezu 100 g jogurtu naturalnego 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka musztardy pieprz czarny
Wędrówki po kuchniPikantna zupa z pieczonych warzyw , mimo iż ma długą listę składników, jest wyjątkowo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dodatkowi imbiru, czosnku i cynamonu doskonale rozgrzewa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPoprzednią wersję (prawie identyczną) prezentowałam jakiś czas temu TU. Ale zamieniłam składniki i dodaje jeszcze raz. Jedna z moich ulubionych :) Składniki: 2 woreczki ryżu puszka kukurydzy
Pasja Smaku