odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową. Życzę smacznego
Kulinarne życieprzyrządzenia, robiłam ją zaledwie kilka minut. Do sałatki użyłam makronu gryczanego od Fabijańscy , który świetnie łączy się z tuńczykiem i pozostałymi składnikami, a w dodatku ładnie się prezentuje. Doprawiłam pieprzem białym od Rafex . Składniki: 300 gram makaronu gryczanego od Fabijńscy 1 puszka kukurydzy 1 puszki tuńczyka w sosie własnym Kawałek pora 5 łyżek majonezu
Bajeczna KuchniaZnowu zapraszam na żółtą sałatkę. Tym razem z żółtiutkim ryżem oraz kuczakiem. Do zabarwienia składników użyłam kurkumy ale jeśli ktoś lubi można też użyć curry. składniki: 2 woreczki ryżu u mnie paraboliczny 500 g piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa majonez ok 3-4 łyżki kurkuma przyprawa gyros do kurczaka olej do smażenia Ryż ugotować we wodzie
Monia miesza i gotujeIdąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady. Składniki 1 mango 250 g drobnego makaronu ( u nas zacierki babuni ) 2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek remulady duńskiej 4 jajka opcjonalnie
R'n'G KitchenPyszna i przede wszystkim bardzo szybka sałatka robi się ją w 15 minut Składniki: makaron tortellini 250 g (najlepszy wg mnie to ten z biedronki z szynką lub grzybami) 1 papryka czerwona ogórek gruntowy - 5 szt. lub jeden duży. 3 jajka kukurydza konserwowa majonez 2 łyżki szczypior - 1 pęczek sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować wg, przepisu na opakowaniu. - odcedzić
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...wybierałam inne rodzaje makaronów. Dziś pierwszy raz spróbowałam i zrobiłam taką sałatkę. I muszę przyznać, że naprawdę fajnie się ten makaron komponuje z warzywami i równie dobrze smakuje. Będę do niej często powracać. Składniki: 1 świeży ogórek, 1 duża świeża czerwona papryka, 200g rzodkiewek, szczypiorek, puszka kukurydzy, 250g makaronu w kształcie ryżu, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ugotować, przelać
W kuchni u Monikiznalazłam dwie puszki tuńczyka i od razu wpadł mi pomysł na taką sałatkę z rybką. Na piątek będzie idealna. Sycąca i smaczna. Polecam! Składniki 2 szklanki ugotowanego ryżu na sypko 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju 1 duża czerwona cebula 3 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 pęczek posiekanego szczypiorku zalewa 3 łyżki ketchupu 2 łyżki oliwy
O kuchni z uczuciemdopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo cieniutko. Por pokroić w cieniutkie talarki. Kukurydzę odcedzić na sitku. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty. Skropić sokiem z cytryny. Do śmietany dodać musztardę, pieprz, sól, odrobinę cukru. Wymieszać. Dodać do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli lubimy można jeszcze dodać posiekany koperek lub natkę
Świat Domowej Kuchnismaczna to szybko się robi i wygląda też niczego sobie - prawda ? Kiedyś sałatki mieszałam ale teraz robię takie kompozycje co bardziej cieszy oko. jednak nawet na starość człowiek czegoś się uczy.1 garść mix sałat z rukolą5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej )2 pomidorki cherry1 łyżka kukurydzy z puszki1 rzodkiewkaczarnuszkakiełki rzodkiewki i soczewicyDresing :3 łyżki oleju ryżowego1 łyżka octu ryżowegosól himalajska
Ewa w kuchnizaspokoić głód, robię z nich kanapki czy podaje jako dodatek do sałatki. Smakowe słone czy też słodkie chrupiemy same bez żadnych dodatków, zazwyczaj gdy mamy ochotę na chipsy czy też coś słodkiego. Dlatego też byłam ciekawa nowych smaków. Do przetestowania dostałam dwa smaki wafli ryżowych z kukurydzą Rizo&Go: o smaku Barbecue Brazilian oraz o smaku Mango Chutney. Troszkę
Monia miesza i gotujeSałatka lekka ale treściwa. Można zjeść nawet na obiad. W te upały szukamy szybkich i łatwych przepisów. Warto spróbować. Smacznego ! Składniki : * duży podwójny filet * przyprawa Gyros * łyżka oliwy z oliwek * kapusta pekińska * pomidor * ogórki konserwowe * kukurydza * sos czosnkowy * ketchup Przygotowanie : Kroimy fileta w kostkę.Marynujemy w oliwie i przyprawie Gyros. Im dłużej tym mięso ma lepszy smak
Magiczne Życie Martyoraz witamin z grupy B. Także nic tylko zajadać!:) Sos do sałatki wykonany jest na bazie jogurtu, ale jeśli ktoś uważa, że sam jogurt to za mało, to można oczywiście dodać majonez. To kwestia gustu ;) Życzę smacznego!:) Składniki: 6-7 łodyg selera naciowego cebula czerwona puszka kukurydzy szczypiorek koperek jogurt naturalny pieprz ziołowy sól 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, lub innej
Czerwona PorzeczkaPrzepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Sałatki i surówki (nr 24 - 5/2011). Polecam, jest naprawdę pyszna.Składniki:1 podwójna pierś z kurczakamały słoik selera1 czerwona papryka1 puszka kukurydzy2-3 ogórki kiszone3 jajka200 ml jogurtu naturalnego3-4 łyżki majonezu3 łyżeczki musztardysól, pieprzprzyprawa do drobiuolej do smażenia mięsaSposób przygotowania:1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Obsypujemy przyprawą(...)drobiu, odstawiamy na pół godziny, a następnie obsmażamy mięso na oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku.2. Paprykę, ogórki kiszone i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i selera odsączamy z zalewy.3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt, majonez, sól, pieprz, musztardę. W razie potrzeby doprawiamy.Smacznego
Kuchnia domowa AniSzybki sposób na coś smacznego, na coś z rybą, na przemycenie jej dzieciom...bo wtakiej wersji uwielbiają się zajadać tuńczykiemSkładniki:1,5 szkl kuskusupuszka tuńczyka w
Z Majeczką w kuchniSałatka z tuńczyka jest dobrym pomysłem jak szybko i smacznie zaspokoić głód domowników po powrocie np. z pracy. Zdjęcie sałatki może zbytnio nie zachęcać do jej zrobienia, robiąc ją tak na szybko nie przywiązywałam zbyt dużej uwagi do równiutkiego smarowania i układania warstw (głód poganiał). Zapewniam jednak, że z jej smaku powinien być zadowolony każdy. Składniki: 1 puszka(...)tuńczyka w oleju lub sosie własnym (może być więcej) 1 torebka ryżu 150 g żółtego sera (może być Gouda) 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 1 słoik gęstego majonezu (300 ml) pieprz sól Wykonanie: Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie (według przepisu na opakowaniu), odcisnąć wodę i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć
Kuchcik gotuje