dodać do niej można dowolne dodatki, w zależności co kto lubi. Na moim blogu znajdziecie już kilka propozycji tuńczykowych sałatek, a teraz polecam kolejną, która zrobiła furorę na naszej domowej imprezie :) Składniki: * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym * 4 jajka * 3 ogórki kiszone * pół czerwonej papryki * pół puszki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 2 łyżki posiekanego koperku(...)sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupek, pokroić w małą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odlać z zalewy. Ogórki kiszone i paprykę również pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dobrze wymieszać. A oto moje inne propozycje na sałatki z tuńczykiem: Szybka sałatka z ryżem
Zrób to smaczniesmak majonezu bardzo łatwo skomponować i na słono i na słodko. W babce jest delikatny a właściwe nie wyczuwalny, za to w sałatkach podkreśla idealnie ich smak. Składniki na średnią blaszkę do babki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki majonezu kieleckiego tradycyjnego WSP „SPOŁEM” 1,5 łyżeczki proszku
Życie zaczyna się w kuchniLubię od czasu do czasu przyrządzić sałatkę śledziową. Zrobiłam "czyszczenie zapasów" i wyszła smaczna sałatka na niedzielne śniadanie. Składniki: 4-5 płatów śledziowych wiejskich 2 ugotowane jajka 1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą 1/2 czerwonej cebuli 3-4 kawałki marynowanej papryki 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Warzywa odsączyć
Kuchnia domowa AniKiedy w jednej z książek Gordona Ramsay’a “Ultimate FIT Food” zobaczyłam przepis na “Sałatkę z grillowanym łososiem, grzybami i soczewicą”
Moja Delicjaniestety widać po ilości postów. Moje posiłki też raczej były proste i szybkie z tego co pod ręką. Dziś mam dla Was idealną sałatkę na przełom lata i jesieni, super sprawdzi się na śniadanie do jajek, na obiad do szybko przygotowanej piersi z kurczaka, albo puree z ziemniaków, na kolację z kolację do pieczonej kiełbaski, lub placków z cukinii. :) Składniki
Quinoa Raz!Trześniowie (okolice Krosna). Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Sałatka z bobu - kuchnia podkarpacka Składniki: 300- 400 g łuskanego bobu 2 jajka 6 ziemniaków 2 marchewki 2 ogórki kiszone 1 cebula 1 łyżka kminku sól, pieprz śmietana lub majonez. Świeży bób gotujemy w lekko osolonej wodzie
Trzeci talerzsałatkę poleciła mi moja siostrzyczka. Jest pyszna i bardzo prosta, więc polecam. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zostawić aż ostygną. Brokuł podzielić na małe kwiatki i ugotować w osolonej wodzie. Jak już jest wystarczająco miękki odlać wodę, a brokuły przelać zimną wodą. Zostawić chwilkę na sitku żeby wyschły. Do dużej miski wrzucić brokuły, pokrojone jajka w łódeczki
Kuchnia Pokoleńprzekładamy je splatając z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min . Podajemy z sałatkami lub przetworami
Gotowanie jest łatweJajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej
PichceniomaniaPierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą
Czarnawisienkalekko roztopił ) i udekoruj natką pietruszki. U gotowane jajka obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki, poukładaj na każdą porcję mięsa po 3 ćwiartki jajka np. w kształcie wiatraka. Podawaj z ziemniakami ( frytkami ), surówką lub dobrą sałatką
Przepisy i porady kulinarneMój przepis na | Wegański, postny majonez Wegański Postny Majonez zrobiony jest z samych warzyw, bez dodatku tłuszczu, cukru i jajek czy musztardy. Ja tego sosu używam jako dressing do wszystkich postnych sałatek i surówek, do klasycznej sałatki jarzynowej, do kotletów warzywnych. Nawet sałatki, które przygotowuje dla męża są z dodatkiem tego majonezu i przyznam nieskromnie, że mu smakują. Składniki
moj przepis naTak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka
Karo in the Kitchensalami . Z rzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo por majonez sól, pieprz Jajka i por pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do większej
Pieguskowa Kuchnia