salatka z jajkiem - 9434 przepisów (strona:230/629)

Babka majonezowa 145

smak majonezu bardzo łatwo skomponować i na słono i na słodko.  W babce jest delikatny a właściwe nie wyczuwalny, za to w sałatkach podkreśla idealnie ich smak. Składniki na średnią blaszkę do babki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru  1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki  majonezu kieleckiego tradycyjnego WSP „SPOŁEM” 1,5 łyżeczki proszku

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka śledziowa z warzywami 453

Lubię od czasu do czasu przyrządzić sałatkę śledziową. Zrobiłam "czyszczenie zapasów" i wyszła smaczna sałatka na niedzielne śniadanie. Składniki: 4-5 płatów śledziowych wiejskich 2 ugotowane jajka 1 słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą 1/2 czerwonej cebuli 3-4 kawałki marynowanej papryki 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Warzywa odsączyć

Kuchnia domowa Ani
Łosoś z soczewicą i pieczarkami 130

Kiedy w jednej z książek Gordona Ramsay’a “Ultimate FIT Food” zobaczyłam przepis na “Sałatkę z grillowanym łososiem, grzybami i soczewicą”

Moja Delicja
Prosta sałatka z pomidorów i papryki z czarną quinoą 154

niestety widać po ilości postów. Moje posiłki też raczej były proste i szybkie z tego co pod ręką. Dziś mam dla Was idealną sałatkę na przełom lata i jesieni, super sprawdzi się na śniadanie do jajek, na obiad do szybko przygotowanej piersi z kurczaka, albo puree z ziemniaków, na kolację z kolację do pieczonej kiełbaski, lub placków z cukinii. :) Składniki

Quinoa Raz!
Sałatka z bobu – kuchnia podkarpacka 241

Trześniowie (okolice Krosna). Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Sałatka z bobu - kuchnia podkarpacka Składniki: 300- 400 g łuskanego bobu 2 jajka 6 ziemniaków 2 marchewki 2 ogórki kiszone 1 cebula 1 łyżka kminku sól, pieprz śmietana lub majonez. Świeży bób gotujemy w lekko osolonej wodzie

Trzeci talerz
Sałatka z brokułem i sosem tatarskim 187

sałatkę poleciła mi moja siostrzyczka. Jest pyszna i bardzo prosta, więc polecam. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zostawić aż ostygną. Brokuł podzielić na małe kwiatki i ugotować w osolonej wodzie. Jak już jest wystarczająco miękki odlać wodę, a brokuły przelać zimną wodą. Zostawić chwilkę na sitku żeby wyschły. Do dużej miski wrzucić brokuły, pokrojone jajka w łódeczki

Kuchnia Pokoleń
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim 116

przekładamy je splatając  z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min . Podajemy z sałatkami lub przetworami

Gotowanie jest łatwe
Jajeczno-sojowa sałatka 156

Jajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej

Pichceniomania
Jajka faszerowane pastą z groszku i kukurydzy 250

Pierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą

Czarnawisienka
Wieprzowina z żółtym serem. 114

lekko roztopił ) i udekoruj natką pietruszki. U gotowane jajka obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki, poukładaj na każdą porcję mięsa po 3 ćwiartki jajka np. w kształcie wiatraka. Podawaj z ziemniakami ( frytkami ), surówką lub dobrą sałatką

Przepisy i porady kulinarne
Postny majonez 241

Mój przepis na | Wegański, postny majonez Wegański Postny Majonez zrobiony jest z samych warzyw, bez dodatku tłuszczu, cukru i jajek czy musztardy. Ja tego sosu używam jako dressing do wszystkich postnych sałatek i surówek, do klasycznej sałatki jarzynowej, do kotletów warzywnych. Nawet sałatki, które przygotowuje dla męża są z dodatkiem tego majonezu i przyznam nieskromnie, że mu smakują. Składniki

moj przepis na
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 165

Tak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka

Karo in the Kitchen
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 269

salami . Z rzodkiewką i pysznym, ostrzejszym sosem smakuje doskonale. Macie jakieś ulubione sałatki? Chętnie poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo por majonez sól, pieprz Jajka i por pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do większej

Pieguskowa Kuchnia
Wyrazista w smaku sałatka z sosem musztardowo-chrzanowym 232

wyrazistą w smaku sałatkę z sosem musztardowo-chrzanowym. Uwielbiam takie połączenia – ciekawy sos, chrupkość rzodkiewki, kwaskowatość ogórków… nic tylko jeść. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na co dzień czy na przyjęciu. Składniki: 4 jajka klasy M 2 mniejsze ogórki kwaszone 3 duże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania