sałatka z fetą - 2737 przepisów (strona:35/183)

30 przepisów na dania z makaronem (30 ricette di pasta) 392

Jaki makaron? Makaron z pesto orzechowo-ziołowym (Pasta con pesto di noci e erbe aromatiche) Makaron z bakłażanem, suszonymi pomidorami i serem feta (Pasta con melanzane, pomodori secchi e feta) Makaron z kremowym sosem z gorgonzoli, ze szpinakiem i prosciutto crudo (Pasta alla crema di gorgonzola, prosciutto crudo e spinaci) Makaron fettuccine z kremem z dyni, pieczarkami i orzechami (Fettuccine(...)jarmużem i ricottą (Lasagne con cavolo nero e ricotta) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Letnia sałatka makaronowa (Pasta fredda estiva) Makaronowa sałatka z fetą, pomidorkami i oliwkami (Pasta fredda con feta, pomodorini e olive) Tagliatelle z kremowym sosem serowym (Tagliatelle alla crema di formaggi) Spaghetti aglio, olio e peperoncino Pappardelle w sosie cytrynowym

La grande e la piccola cuoca
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 377

pomidory 1 ogórek 1 puszka słodkiej kukurydzy 130 g tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 zielonych oliwek z czosnkiem Zioła do sałatek Oliwa z oliwek Sałatę lodową rwiemy na kawałki. Pomidory, ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo(...)kroimy na ćwiartki. Oliwki kroimy na połówki lub cienkie plasterki. W dużej okrągłej misce układamy następująco: połowa sałaty lodowej, 1 pomidor, ogórek, połowa kukurydzy, 100 g sera feta. Całość obsypujemy ziołami do sałatek i skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy kolejną warstwę: reszta sałaty, reszta kukurydzy i pomidor, ser feta, tuńczyk, oliwki. Przyprawiamy ziołami i oliwą z oliwek. Jajka układamy

VioletoweKucharzenie
Tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami i o ogrodzie moich marzeń 198

większe i grubsze łodyżki. Następnie liście moczyłam w zimnej wodzie, aby piasek znajdujący się na liściach opadł na dno.  Jeżeli nie możecie lub nie chcecie dodać do sałatki szczawiu, użyjcie młodego szpinaku albo rukoli.  Tabbouleh ze szczawiem i wiosennymi ziołami przepis z książki Kulinarny ogród Jeanne Kelley na 4 porcje czas przygotowania: 20 min. + czas moczenia bulguru(...)plasterki, zaś szczaw i natkę posiekaj. Dodaj do kaszy i jeszcze raz wszystko wymieszaj.  Zajadaj samą lub w towarzystwie kawałka kurczaka czy grillowanej ryby. Możesz też posypać ją fetą. Sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy w pojemniczku.  Polecam Wam też przepis na cytrusową sałatkę z kuskusem

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka grecka 151

zielonej), oliwek, oliwy, oregano i sera feta. Nie ma w niej sałaty (!), którą serwują nam różne restauracje chyba jako tani wypełniacz talerza. Ogórki i pomidory w tej sałatce są grubo krojone. Z fetą bywa różnie - można dostać talerz z jednym sporym kawałkiem lub serem pokrojonym w grubą lub drobną kostkę (tłumaczy się to różnymi upodobaniami smakowymi, bo nie każdemu słony(...)ogórkach. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w paski lub kostkę. Rozłożyć na warzywach. Całość posypać oliwkami (w całości) oraz fetą pokrojoną według uznania. Sałatę polać oliwą i posypać suszonym oregano. ----- Podobne: Sałatka caprese Pomidory faszerowane ryżem Spaghetti puttanesca

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka ze szpinakiem 1713

pojemnika, a w drugim umieścić przygotowany sos miodowo-musztardowy i polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Jeśli lubicie takie sałatki, to koniecznie również wypróbujcie nas przepis na: sałatkę szpinakową z serem feta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka ze szpinakiem – Składniki: Składniki na sałatkę ze szpinakiem: 150 g świeżego szpinaku np. Baby 10 sztuk małych pomidorków, np. koktajlowych, papryczkowych, wiśniowych, truskawkowych

Kulinarne Przeboje
Ogórki w ketchupie – ogórki na zimę 145

pasteryzacji (pierwszy słoik otworzyłam tydzień po przygotowaniu). [caption id="attachment_7521" align="aligncenter" width="685"] Ogórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku

e-PrzepisyKulinarne
Buraki pieczone 112

pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków

Zasmakuj Kuchni
Buraki pieczone 109

pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków

Zasmakuj Kuchni
Szparagi w boczku z żółtym serem 215

Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatki do pracy 285

kurczakiem Sałatka jajeczna Sałatka z kaszy bulgur z marchewką i pomarańczowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą

Moja smaczna kuchnia
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 89

Linkedin Share on Tumblr Share on Vk Share on Reddit Share by Mail BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 0 Comments / 06/10/2016 DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 0 Comments / 30/09/2016 SAŁATKA ARBUZ FETA / WATERMELON & FETA SALAD 2 Comments / 26/09/2016 TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 0 Comments / 21/09/2016 PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 0 Comments / 05/09/2016 MOUSSAKA

Martyna Cooks
Dorsz cytrynowy 134

bowiem pyszna polędwica z dorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny

Smak mojej kuchni
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 173

Sałatka krabowa z kawiorem Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z torellini i pesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa

Codziennik Kuchenny
Sałatka z roszponką i serem feta 162

Ostatnio lubię zjeść na śniadanie świeże i orzeźwiające sałatki różnego rodzaju. Dziś zaprezentuję prosty przepis na sałatkę z fetą. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Bajgle na śniadanie tylko w Krakowie 256

karcie mają się pojawić już niedługo.  Bajgle jedliśmy z pastą jajeczną, z rostbefem, z bekonem i jajkiem sadzonym, z oscypkiem po góralsku, grecki czyli z sałatką z fetą, z omletem i avocado, bajgiel z kiełbasą krakowską, no i na koniec z nutellą i bananami czyli słodyczy moc.  Pysznie było ! Każdy z bajgli był pyszny, odkryliśmy też, że podgrzane

Kuchnia na wzgórzu